Natrag

Prevara

Prevara

 

Kad se umesto ugovora o izdržavanju poturi kupoprodajni ugovor

 

Bubanja mora na doboš

 

Jedna od najstarijih Beograđanki, gospođa Branka Grudić, danas ima preko devedeset godina, slabije vidi, ali se može pohvaliti apsolutnom bistrinom uma, što su važni detalji u okolnostima koje su je snašle poslednjih nekoliko godina

 

N.V.

 

Gospođa Branka Grudić stanuje u Balkanskoj ulici broj 4, gde su je po dobru zapamtile mnoge generacije novinara lista Student, nekada slavnog glasila beogradskih studenata, čija redakcija je bila u njenom prvom komšiluku.

Nažalost, vreme u kome živimo prepuno je beskrupuloznosti, što je na svojoj koži osetila i ova žena kad je u poznim godinama svog života postala žrtva bivšeg sudije Prvog opštinskog suda Raduna Bubanje.

Na prevaru i uz pomoć funkcije na kojoj se tada nalazio, Bubanja, zajedno sa svojom suprugom, protivpravno prisvaja stan Branke Grudić. Stan je inače bio u postupku ostavinske rasprave, a predmet je vodio upravo sudija Radun Bubanja.

Gospođa Branka Grudić uputila je tim povodom još 2008. godine jedno u nizu pisama Prvom opštinskom sudu u Beogradu u kome kaže da je potpisala ugovor o izdržavanju sa suprugom sudije Raduna Bubanje, ali da je tom prilikom (zbog slabijeg vida) prevarena, jer joj je podmetnut ugovor o kupoprodaji stana!

Kad je skandal nekako došao do Bubanjinih kolega u Prvom opštinskom sudu, niko nije hteo da uđe u ovu prljavštinu i rasvetli sve činjenice koje su dovele do teške kompromitacije i prozvanog sudije i ovog suda. Jedinu izjavu za javnost svojevremeno je dao tadašnji predsednik Prvog opštinskog suda Miodrag Majić, kad je nakon upoznavanja sa činjenicama kazao: "...Sad je na istražnim organima da provere krivičnu prijavu gospođe Grudić". Od tada pa do današnjih dana, slučaj otimačine stana u Balkanskoj 4 polako odlazi u zaborav, a bivšeg sudiju Prvog opštinskog suda u Beogradu Raduna Bubanju niko nije pozvao na odgovornost zbog sumnje u krivično delo prevare. Naprotiv, Bubanja se dobro potrudio da čaršiji ispriča kako je Branku Grudić upoznao tek nakon ostavinskog postupka, ali nikako nije uspevao da objasni kako je njegova supruga upoznala tu gospođu i ko ju je i sa kakvim ciljem poslao kod nje. Naravno, jasno je kao dan da je upravo sudija Bubanja jedini mogao da instruira svoju suprugu na akciju prevare, jer je vodio ostavinsku raspravu u vezi sa stanom u Balkanskoj 4 i bio upućen u sve pravne detalje ali i u zdravstveno stanje vlasnice te imovine.

U tehnologiji prevare, bračni par Bubanja potrudio se da nijedan detalj ne promakne, pa su Branku Grudić odveli u Palatu pravde da potpiše ugovor za koji joj je rečeno da se tiče njenog izdržavanja. Ali, stvar je krenula drugim tokom...

Prema presudi na kraju ostavinskog postupka, Branka Grudić je bila vlasnik sedam osmina salonskog stana u Balkanskoj 4 veličine 93 kvadratna metra. Nakon potpisivanja ugovora o izdržavanju, za koji se ispostavilo da je u stvari ugovor o kupoprodaji, na njeno iznenađenje, ispostavilo se da je stan zapravo prodala bračnom paru Bubanja za smešnih 60.000 evra koje nikada do današnjeg dana nije ni dobila!

Vlasnik jedne osmine stana je sin Branke Grudić i stan ne može legalno biti prodat bez njegove saglasnosti. Ali, može ilegalno!

Radun Bubanja, sad već bivši sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu, i njegova supruga očigledno nisu ovu operaciju izveli kako treba. Prevaru je uvidela i gospođa Jovanka Miljković koja danas brine o kući i o zdravlju Branke Grudić. Zanimljivo, ali gospođu Miljković je svojevremeno, na preporuku zajedničke prijateljice, unajmio Radun Bubanja kako bi neko Branku Grudić povremeno odveo na groblje!

Ona je i svedok dugom ali bezuspešnom Bubanjinom izbegavanju da pokaže šta je Branka Grudić potpisala.

Malo njenih prijatelja to zna, ali Branka Grudić je udovica jednog od oslobodilaca Beograda 1945. godine. Njen pokojni suprug je prvi dočekao Crvenu armiju na Pančevačkom mostu. Samo ova činjenica bila bi dovoljna svakom gradonačelniku Beograda da zaštiti njene interese i odbrani njena zakonska i ljudska prava od crnogorskog običajnog prava bračnog para Bubanja.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane