Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Rasulo

Rasulo

Otvoreno pismo srpskih oficira ministru odbrane Draganu Šutanovcu 

Tadić nam uvalio čajnu kobasicu, Vi bananu

 

 

Posle serije tekstova o organizovanom kriminalu u Ministarstvu odbrane Srbije, pod pokroviteljstvom ministra odbrane lično i njegovog pomoćnika i kuma Ilije Pilipovića, Tabloidu se javila grupa starešina sa nekoliko dodatnih, čisto ljudskih (pot)pitanja ministru. Ne očekuju odgovor, ali očekuju poduku kako se u vojsci profesionalno kreči, gletuje i farba (sa svojim materijalom, naravno!), što je, po ministru, bitan preduslov za najavljenu profesionalizaciju vojske

 

 

 

 

1. Da li Vam je poznato da starešine kupuju čizme, a vojnici nemaju da zamene čizme ili su prepušteni slučaju?

2. Da li Vam je poznato da se vojska i starešine prevoze u autobusima bez grejanja i kamionima sa pocepanim ceradama i po 400 km?

3. Da li ste svesni da je vozni park u Vojsci Srbije star preko 20 godina i da je svako korišćenje tog voznog parka rizik?

4. Ako imate odgovor na prethodna pitanja, iz kojih razloga ste kupili škode superb i druge luksuzne automobile generalima, a ne čizme, autobuse ili kamione za vojsku?

5. Ako jedna škoda superb košta između 15.000 i 20.000 evra, ne mislite li da je standard vojnika, samo na račun jedne škode, mogao drastično da poraste, pa makar samo kupovinom novih čizama?

6. Da li smatrate da ste kupovinom luksuznih automobila generalima, obezbedili njihovu naklonost? Koliko su ti luksuzni automobili uopšte koštali?

7. Koliko su bila stara vozila u kojima su se prethodno vozili generali?

8. Da li smatrate da je bilo racionalno kupovati luksuzne automobile i praviti aeromitinge u vreme ovakve krize?

9. Koji automobil vozite privatno? Da li je to slučajnost? Da li mislite da ćete prodajom ličnog automobila sakriti korupciju sa škodom?

10. Po čemu to ova zemlja i Vaše Ministarstvo procenjuju da možemo sebi da priuštimo aeromiting kad se zna da su i mnogo bogatije zemlje od nas u prošloj godini procenile da sebi ne mogu da priušte takvo nešto? Koliko Vas je koštao aeromiting?

 

Samo Vi secite

 

11. Ako je kriza, zašto trošite ogromne pare na vežbe tipa "Sretenje" i druge cirkuske atrakcije po Pešteru zarad Vaše lične promocije? Zašto ne objavite koliko su koštale te i takve vežbe? Da li ste videli kako su Vam izgledali vojnici i kakvu opremu su nosili prilikom učestvovanja na vežbama - borbeni ranac i šlemovi koje su nosili stariji su od Vas! Pogledajte na snimku na šta su ličile starešine i vojnici na postrojavanjima, na malo jaču dobrovoljačku jedinicu; ličili su na sve samo ne na "najprofesionalniju vojsku u regionu"!!!

12. Mislite li da ste došli dalje od slova "p" u vezi sa profesionalizacijom!? Tenkove sečete, a ovi što ih ne sečete toliko su vam neispravni da je na Pešteru bio potreban ceo TRZ Čačak da bi posle 20 dana bili ispravni! Brine li Vas to šta bi bilo da je u pitanju stvarna situacija? Šta je najnovije što ste kupili za vojnika? Čajnu kobasicu je uveo Tadić, a Vi ste uveli banane, pa da usluga bude na nivou: daj majmunima bananu da budu mirni, a čizme nek im kupi tata!

13. Zašto na plakatima "budi profesionalac" prikazujete vojnika u uniformi koja nije formacijska nego "MD" uniforma? Zašto Vam se Generalštab šepuri u "Mile Dragić" uniformama ako one nisu "usvojene" u VS? Da li i tako pokazuju nadmoć nad potčinjenima, tako što oni nose "MD" uniforme, a vojska u ritama od odela šeta po kasarnama? Zašto ne zabranite nošenje "MD" uniforme ako već nemate lepo mišljenje ni o firmi ni o vlasniku? Da li smatrate da možete bilo gde da dobijete jeftiniju a kvalitetniju uniformu od uniforme "Mile Dragić"? Generali brane vojnicima da nose "magnum" čizme, njima niko ne brani njihova zadovoljstva?

14. Mislite li da je normalno Vaše razmišljanje da je plata od 300 evra dovoljna za profesionalizam? U redu je tvrdnja da će da se zaradi u misijama, ali ko će da Vam brani zemlju za 300 evra, ministre? Šta ćete ako neko u Vašim misijama pogine; mislite li da ljudi toliki jadnici da će po svaku cenu da idu samo da bi zaradili? Ostaćete bez vojske, ministre! Nema patriotizma, ministre, napravili ste socijalnu ustanovu, čime mislite da zadržite profesionalnog vojnika u nezgodnim situacijama? Zakletvom koju ste pogazili amnestijom dezertera 1991-1999?

15. Zašto je stopirana nabavka pušaka m-21 u VS? Po kojoj ceni je Jugoimport SDPR izvozio m-21, a po kojoj ceni je prodavana vojsci puška m-21?

16. Zašto je mig-29 pao? Možda ste i u avione, kao u tenkove, sipali neispitano ulje. Ko Vam je odobrio sipanje novog ulja u tenkove, pošto VTI nije? Da slučajno ne verujete vlasniku firme Hemco Beograd na reč ("majke mi je dobro")?

 

I niste nego za bilbord

 

17. Koliko para trošite u Kopnenoj zoni bezbednosti? Po kom principu procenjujete situaciju u KZB? Da li je to princip "ma neće ništa biti"? Koje su nadležnosti vojske u KZB? I pored silne vojske i policije opet se švercuje sve, od ljudi, preko naoružanja i eksploziva, do droge, a vojska patrolira kao da je sve normalno i ne sme da reaguje jer su im ovlašćenja smanjena, a ni Simović ne da? Da li KZB postoji samo radi Vaše lične promocije?

18. Zašto nijedanput niste pozivali rezervni sastav za svog mandata? Plašite li se, možda, procenta odziva rezervnog sastava?

19. Koliko mesečno plaćate - bilborde? Može li za te pare da se kupi još jedan ili više računara za neke kancelarije potporučnika u trupi, koje se, pored ostalog, u 21. veku greju na drva? Mislite li da je i to NATO standard?

20. Da li Vam je poznato da se kasarne kreče od ličnih para starešina i vojnika po ugovoru, a Vi pravite prijeme kao da ste vlasnik Delte?

21. Da li Vas je imalo sramota što vam starešine kreče i kose po kasarnama; da li je to taj profesionalizam koji propagirate? Zašto to ne stavite na bilbord "budi profesionalac VS, izuči sve zanate - krečenje, gletovanje, farbanje, košenje - sa svojim materijalom, naravno!".

22. Na osnovu čega mislite da imate profesionalniju vojsku od bilo koje vojske u regionu? Platili ste neku agenciju da priča o tome kako je VS najprofesionalnija u regionu. Kad Vama odgovara hvalite se tim istraživanjima, a kad Vam ne odgovara onda kažete da su istraživanja plaćena?

23. Da li mislite da se do profesionalizma dolazi preko marketinga?

24. Da li mislite da je normalno da načelnik Vojne akademije (ovaj bivši alkos) izjavljuje da je nekome minus u karijeri to što je učestvovao u ratu, a uručuje mu se silno ordenje! Da je Crkva znala za njegov stav nikad mu ne bi dala orden? Koristi li se naše ratno iskustvo na Vojnoj akademiji ili je to tabu tema?

25. Zašto se hvalite poslovima koje sklapa SDPR? Šta je bilo sa poslom stoleća u vezi sa tenkom m-84 ab1? Da li mislite da će lazar bolje da prođe od tenka ab1? Ko će da kupi lazara kad ga neće ni naša vojska, ako Vi ne naredite drugačije? Ne ličili li Vam to samo na pranje para? Raspitajte se malo kako im ide posao sa norom b-52 i kako se pokazala? Ako je to dobar proizvod, zašto ga mi nemamo u naoružanju? Zašto SDPR beži od ispitivanja svojih "proizvoda" u Tehničkom opitnom centru?

26. Da li se sad sa svim tim izvoznim uspesima osećate kao "gospodar rata"? Tako se i ponašate, baš Vas briga ko će i čime da brani ovu zemlju, bitno je da je izvoz krenuo! Možda se Vi više poistovećujete sa glumcem iz istoimenog filma, kad stavite sunčane naočare na konferenciji za novinare, a iza Vas autobus tipa lazar?

 

Od koga ste Vi to jači?

 

27. Zašto u Cepotini-jug planirate da pravite poligone za pripremu vojnika za mirovne misije? Da li je vojska Vaša svojina pa ste Vi odlučili da će da ide u "mirovne misije" u Irak i Avganistan, jer za druge misije nisu potrebni takvi poligoni? Da li stvarno mislite da su Vam starešine spremne da poginu u Iraku i Avganistanu kada ste obezvredili ono što su radili za svoj narod? Čime mislite da motivišete starešine za odlazak u Irak i Avganistan, parama ili prigodnom sahranom uz počasti u Aleji velikana?

28. Da li mislite da će u Srbiji mirno da se spava posle eventualnog angažovanja vojske u Iraku i Avganistanu? Ni Rusija ni Amerika ne mogu da se odbrane od terorizma; kako Vi mislite da se branite u Beogradu - možda muzikom orkestra "Stanislav Binički"!

29. Ko Vas je uopšte ovlastio da pripremate jedinice za Irak i Avganistan? Da li ste Vi iznad Ustava i zakona? Od koje vojske u regionu smatrate da ste jači?

30. Ako već znate da bitku ne bije broj nego kvalitet, smatrate li da imate kvalitet za bilo koji bezbedonosni rizik? Imate li ijedno vozilo u VS, osim ličnog, sa GPS navigacijom? Koje sredstvo Vam je najmodernije u vojsci i kojeg je godišta? Školski avion lasta - šta ćete sa njim, da branite nebo? Šta je VTI proizveo u proteklih 15 godina, a što je uvedeno u naoružanje VS? Za šta uopšte postoji ta institucija, možda zarad besplatnog školovanja kadra za SDPR?

31. U slučaju rata, ko će da vam brani Beograd - Garda ili Stanislav Binički? Imate li strategiju za tu opciju? Ili Beograd pada kad padne prva jadna brigada. Ili, s druge strane, kad padne druga brigada, otišao je i Sandžak? Mislite li da je normalno da nemate borbenu jedinicu u glavnom gradu?

32. Da li smatrate da iskustvo iz naših ratova treba da se zaboravi i da olako pređemo na američki princip obuke? Zašto mislite da je njihova obuka kvalitetnija od naše pa da treba da prepisujemo i učimo od njih? Dajte opremu vojsci kakvu imaju Amerikanci, pa se za obuku ne brinite! Zašto ne učimo od Rusa koji su pokazali celom svetu kako i koliko brzo rešavaju krizne situacije?

 

Šta je to poraslo

 

33. Ugasili ste kasarne koje su bile kapaciteta 2.000 i više vojnika, pa pravite "bazu" sa kapacitetom od 1.000 ljudi, ali sa sobama od po četiri kreveta. Mislite li da je prelazak na spavaone sa četiri kreveta profesionalizam? Hvalite se bazom Jug. Da li Vi znate šta je baza? Da li ste ikada boravili u nekoj bazi? Šta to građevinu Jug odvaja od bilo koje kasarne? Ima li objekte za stanovanje starešina? Ima li virtuelne poligone? Mogu li se u toj bazi izvesti sva gađanja iz pešadijskog naoružanja? Po čemu je kasarna Jug bolja od bilo koje kasarne u Srbiji - imaće fiskulturnu salu, fudbalski teren... Pa i u Ribnici ima takva sala i fudbalski teren? Pa šta?

34. Samo Vi mislite da je poverenje u vojsku poraslo. Navodite koliki je odziv za Vojnu akademiju i za profesionalne vojnike? Zašto ne pozovete realan broj vojnika za potrebe VS pa da onda pričate o statistici? Ne mislite li da je uzrok tome standard u Srbiji? Standard je toliko pao, ljudi nemaju gde da se zapošljavaju, tako da im je vojska nužno zlo, jedini izlaz, što znači da ste od vojske napravili socijalnu ustanovu za preživljavanje trenutne situacije u zemlji. Kad se to promeni, opet ćete da se nađete u problemu u vezi sa profesionalizacijom! Ako jedini motiv starešina treba da budu pare, moraćete ugovorima da vezujete starešine da bi branili zemlju? Zašto ne objavite rezultate anketa u vojsci, koliko posto starešina i profesionalnih vojnika se izjasnilo pozitivno o ulasku u NATO i odlasku u mirovne misije? Šta ćete da radite ako i kad starešine i profesionalni vojnici ne budu hteli da idu u vaše "mirovne misije"?

Imamo jedan predlog za Vas: možda i pristanu ako im kupite čizme, jer u KZB idu u čizmama koje su sami kupili. Ako im Vi uštedite 7.000-10.000 dinara možda zaista i pristanu!

 

                                 Grupa neudruženih starešina VS

 

P.S. Imate u izgledu jedan veliki i neočekivan problem: kad starešine odu u "mirovne misije", ko će da kosi i kreči kasarne?! Razmislite o tome.

 

 

 

 

 

Zavidite tuđim ratovima

 

Pitanje za milion dolara za ministra odbrane i načelnika Generalštaba: po čemu je bolja obuka po NATO standardu od obuke iz JNA ili obuke ruske vojske? Gde se ta alijansa proslavila - u Avganistanu, Srbiji, Bosni, Iraku iz trećeg puta, gde? Pomoći ćemo Vam u odgovoru: bolja je u jednom vrlo bitnom segmentu, u obuci koristi iskustva iz ratova, a VS to ne radi?

 

 

 

Zaludna atrakcija?

 

Mislite li da je prikaz izvođenja manevra na aeromitingu u kome se brani vazdušni prostor zaluđivanje pilota da opet mogu da brane vazdušni prostor?! Ili mislite da je to bila cirkuska tačka? Pravite li od vojske cirkusku atrakciju za šire narodne mase samo zarad Vaše promocije, pa nek košta šta košta?

 

 

 

I to farbate

 

Zašto ste kupili komercijalnu verziju "difendera" za specijalnu brigadu? Je li to NATO standard, da imaju CD plejer i klimu u borbenim vozilima? Zašto narudžbinom nije definisana boja vozila nego ste morali da ih prefarbavate? Da li ste znali da vojska (osim generala) ne koristi euro-dizel koji koriste vozila koja ste kupili? Sad treba i posebna cisterna za ta vozila!

 

 

 

Niste Vi nikakav Arapin

 

Učite od Arapa, ministre, sve što nemate u svom naoružanju ne možete ni da prodate, jer ako Vi ne cenite to što prodajete neće ni oni kojima bi da prodate!

 

 

 

 

Ni blizu Slobi

 

Izgleda da, zamrzavajući im primanja, Vi nameravate da podstičete starešine da jedinu mogućnost da zarade vide u misijama, a sve zarad Vašeg političkog dodvoravanja? Osporavali ste Slobodanu Miloševiću upotrebu vojske u političke svrhe, a Vi radite to isto, i još gore!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane