Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja strana

Zadnja strana


Neće Cvija da se savija                   

 

Piše: mr Vladimir Cvijan

 

Dobar dan, dobro veče, a biće kako vidim i laku noć. Sve ste već čuli. Kaže Nata Mesarović, rukolopoženi sudija nad sudijama, da me ne poznaje. Evo, odgovorno tvrdim, ne poznajem ni ja nju! Nikad čuo! Možda se ona tako negde sa nekim i dogovorila ("...Ako dođe do nečega, nikoga ne poznaješ"). Ali, ne lezi vraže, ipak smo nešto pričali, pa je neko i snimao šta smo pričali! E, sad su novi momenti. Sad Nata kaže da me ne poznaje u smislu funkcije. Pa dobro. Ni ja njenu funkciju ne mogu da prepoznam. Nikako. Apsolutno ne znam čime se bavi i kakvog to smisla ima.

Ali, da razjasnimo i Nati Mesarović i drugim mesarima i kasapima ove jadne Srbije koju tranžira kako ko stigne...

Ja sam Vladimir Cvijan, bivši savetnik i generalni sekretar predsednika Republike Borisa Tadića. I on je bivši, ali još nije obavešten o tome... Veličina je to, čeka da mu se Moskva, Vašington i Brisel pismom obrate: "...Gospodine Tadiću, molimo Vas usrdno i najljubaznije da hitno napustite zgradu Predsedništva i da se preselite u prvi kafić, u neku baštu, ide proleće, biće lepih devojaka i mladića, imate vi još bivših đaka, nisu svi rođeni za savetnike, družite se sa narodom i ne vraćajte se u politiku, niste Vi za to. Rok Vam je istekao. Odstupite za dobro svog naroda i interese međunarodne zajednice, jer, nismo mi Vas zamišljali kao Džordža Klunija, a i Holivud je od Vas dosta daleko."

Žao mi je što neće da razume o čemu se ovde radi, ali sve sam mu napisao. Evo, i vama ću da odvojim jedan autentičan pasus: "...Iako sam Vam u više navrata prezentovao dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama koje su nadležni organi preduzimali u postupku reizbora sudija i tužilaca, očigledno je da niste našli za shodno da bilo šta preduzmete. Na ovaj način želim da iskažem najdublje protivljenje načinu na koji je reformisano sudstvo".

A on ćuti. A došli mu ovi iz Brisela, pa mu uručili pismo u kome su mu sve pomenuli osim familije, te šta je uradio, te kako je napravljen haos u pravosuđu a ne reforme... Neka, tako mu i treba kad hoće da bude i predsednik Vlade i predsednik države i tužilac nad tužiocima. A fino je mogao da se ne petlja gde mu nije mesto pa da ih uputi kod stvarnog predsednika Vlade. Baš me zanima šta bi im taj rekao! Pa njemu je duša u nosu, jedva reči izgovara a smešno mu je sve što je ozbiljnom čoveku zabrinjavajuće.

Nego, da ja ispovedim šta imam, jer ovo neću ponavljati, a neka citira ko hoće i gde hoće...

Dakle, ušao sam u to Predsedništvo u nadi da je predsednik ozbiljan čovek sa ozbiljnim namerama i da razume koja su mu prava i obaveze, a posebno da zna šta je predsedničko ponašanje. Ništa od svega toga nisam video. Naprotiv, gledao sam kako kod njega ulaze i izlaze pajtosi i prijatelji, bilmezi i lopurde, foliranti i prodavci magle, gledao sam kako mu govore koja mu kravata dobro stoji, kako je bio glavni na utakmici, kako se istakao na tribinama, kako je bio glavna figura među nekim državnicima, kako je baš on lider u regionu... Čudo da mu nisu recitovali kako jaše na čelu kolone, uz usku stazu planinsku!

E, kad više nisam mogao da gledam te udvorice i kad nisam mogao da razumem kakav je to vladar koji voli takve ljude, otišao sam. Uostalom, odgovorno tvrdim, on uopšte ne zna svoj posao, a najviše voli da se bavi onim što najmanje razume! Auuuu, što ga toooo privlačiiiii... Pa kad se probudi njegov avanturistički duh, kao u stripovima i crtanim filmovima! Kad bi nekako mogao da sedne u avion i da ga vozi! Posle svega što znam, verujem da on ima i takvih ideja! Što se ne prevari pa proba malo sa padobranom, baš bih voleo da vidim...

Ali, padamo mi i bez padobrana. Nisam mogao da verujem kako on zamišlja reforme, a posebno reformu pravosuđa. Rešio čovek da to završi za dva dana i sa nekoliko ljudi! Izabrao onu gospođu ministarku što čita Gloriju i vodi računa kako joj stoje šiške i da li joj se slažu sa naočarima! Pa je onda izabrao Natu Mesarović kojoj donose presude a ona ih čita. I mislio je da je sve rešio.

Konačno, i to da kažem, drago mi je što sam otišao iz njegovog kabineta, a trebalo je i ranije. Ja sam pravnik, kancelarijski čovek, ne mogu ja da budem strpan u isti koš sa prodavcima magle kao što su Krstić i Šaper, ili sa nadobudnim i iskompleksiranim balavcima bez vaspitanja koji sede na čelu raznih upravnih odbora samo zato što ih predsednik voli (vole i oni njega!). Eto, tamo u Telekomu neki uvozni Kninjanin Branko Radujko i njemu slični...

I šta sad? Nisam prešao iz stranke u stranku kao mnogi ovoj zemlji, ali je i to predsednikova svita drukčije objavila u svojim novinama. Evo, ova novopečena gospođa Trivan tvrdi da moj odlazak iz predsednikovog kabineta nije ništa posebno, i da sam ja u stvari samo "promenio radno mesto"!

Originalno, moram da priznam. Oni tvrde da sam ja na novom radnom mestu kako moj odlazak u politiku ne bi imao težinu u javnosti. Ali, to što predsednik i njegova svita ne vide, vidi narod. I to da razjasnimo: nisam ja promenio stranu, nego sam je upravo izabrao! A šta će posle biti, videćemo. Nisam još sve ispričao.

Razmišljam da napišem Tadiću još jedno pismo. Recimo ovako: "...Uvaženi, voljeni, jedini i od naroda plebiscitom izabrani vođo, ustupam ti moje mesto ispod one Tarabićeve šljive pod koju ćemo mi preostali Srbi ubrzo stati vođeni tvojom vizionarskom politikom. Neka me potop odnese, samo ti preživi, valjaćeš nekome ako nama nisi. Tvoj bivši saradnik, pravni savetnik i kabinetski velikomučenik..."

Ali, neka, uzdržaću se od pisama. Sad ćemo sve javno i verbalno. Neka narod čuje, nema tu šta da se krije. Bolje da mu ja kažem nego neki srpski neprijatelj. Ne valjaš, odlazi dok je na vreme, živi svoj momački i devojački život, zabavljaj se, izlazi, bolje nego da truneš na mestu za tebe neprimerenom, na predsedničkom tronu. Šta će tebi da paradiraš sa svetskim državnicima koje ti ne razumeš i kojima si ti smešan? Batali, burazeru, i preobrati se u ono što jesi. Lepo je biti gradski đilkoš, šta fali? Ni brige ni pameti. Da mogu i da nisam druge škole završio, i ja bih. A tebi, vidiš, ta uloga odlično stoji. Napred, imaš moju podršku.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane