Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

 

Kosjerić: Naravno da Mlekara može da elektrificira selo 

 

Prodanović Vujadinoviću: Kakiću!   

 

    Bivša vladajuća koalicija u opštini Kosjerić na čelu sa Željkom Prodanovićem sveukupno je nenamenski potrošila desetine miliona dinara pokušavajući da ostane na vlasti. Bezuspešno

 

 

Igor Milanović

 

 

Nestabilne koalicije na vlasti i stalna pretnja novim izborima učinili su da se opštinska vlast u Kosjeriću posluži i nekim sa zakonima nesaglasnim metodama kako bi biračima pokazala da radi i nešto korisno.

Tako su opštinari predvođeni predsednikom opštine Željkom Prodanovićem iz DSS-a krenuli da postavljaju javnu rasvetu. Sve bi to bilo u redu da u brzini nisu zaboravili da traže građevinsku dozvolu. I dobili su je, naknadno i - protivzakonito.

Zakonom o planiranju i izgradnji, koji je sada na snazi, predviđeno je da naknadno mogu da budu legalizovani samo objekti izgrađeni do 22. novembra 2003, a ulična rasveta je bez izuzetka postavljana mnogo posle ovog datuma. Šef odseka za urbanizam opštine Kosjerić Milomir Jovanović i njegov saradnik Milunka Marić ipak izlaze u susret svom predsedniku i naknadno izdaju dozvolu.

Obrazloženje koje su dali uz svoje rešenje od 17. februara 2009. pravna je vratolomija dostojna Riplijevog "verovali ili ne", a ne jednog ozbiljnog pravnog akta. Tako tandem Jovanović-Marić konstatuje da je resorno ministarstvo najavilo donošenje posebnog zakona kojim bi se rešio problem objekata nastalih nakon 2003. godine, ali da taj zakon još nije i donet. Zatim, mudraci iz Kosjerića doslovce navode: "Ipak, ovo nam pokazuje intenciju zakonodavca", pa onda logikom "namera je važnija od trenutnog stanja" naknadno izdaju protivzakonito odobrenje.

Čudnovato bi bilo da Opština nije unapred tražila građevinsku dozvolu, koju bi bez problema i dobila, kada se ne bi znalo da je vlasnik firme koja je izvela radove rođak dobrog prijatelja i kolege sa bivšeg posla predsednika Prodanovića. Predsednik opštine, kome je bila ozbiljno uzdrmana fotelja raspadom vladajuće koalicije, prethodno je radio u EPS-u i sada je žurio da pre odlaska sa funkcije posao poveri sebi bliskima. Tako se i desilo da se elektrifikacijom bavi preduzeće sa nazivom Min-Mlekara.

Žurio je bivši predsednik opštine Prodanović i druge poslove da završi, pa i da isplati. I to i mimo zakona, ali i mimo logike.

Tako je privatno preduzeće Sofronijević DOO iz Kosjerića, sa čak četiri zaposlena u 2008. godini, opštinskoj upravi na realizaciju dostavilo više faktura za ukupno preko 1,5 miliona dinara. Osnova za naplatu bili su navodni radovi na lokalnom putu Kosjerić - Radanovci. Koordinator rada mesnih zajednica, Lečić Milojko, međutim, dopisom od 12. maja 2009. obaveštava predsednika opštine da on nema saznanja da su na pomenutom putu izvršeni bilo kakvi radovi.

Istog dana i referent Odseka za urbanizam, Milinko Ostojić, pismom izveštava predsednika opštine da ni on nije upoznat sa bilo kakvim radovima, zbog čega ne može da overi pristigle fakture.

I pored toga Prodanović odobrava isplatu uz obrazloženje da je on, iako inženjer elektrotehnike, utvrdio ne samo da su radovi izvedeni već i da su izvedeni na zadovoljavajući način.

Od leta prošle godine novi predsednik opštine je Dragan Vujadinović iz Demokratske stranke. Za njega se priča da je pošten čovek, ali ni on nije ništa učinio da se rasvetli poslovanje prethodne opštinske uprave koja je nenamenski potrošila preko 45 miliona dinara.

Poslednja krivična prijava protiv Željka Prodanovića podneta je, po našim saznanjima, još maja 2009, ali do danas nije procesuirana. Kako bi rekao naš narod: vrana vrani oči ne vadi.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane