Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli mantili

Beli mantili

Dom zdravlja "Stari grad": Potraga za "izdajnicima"

 

Kliše dr Ljubiše i njegovog piše

 

Posle pisanja Tabloida o Domu zdravlja u ovoj centralnoj beogradskoj opštini i malverzacijama u vezi sa budžetskim novcem, situacija se radikalno zagužvava

 

Igor Milanović

 

Nije važno ko je uhvaćen u lopovluku, već ko je lopova prijavio. Rukovođen ovom logikom, direktor Doma zdravlja "Stari grad" u Beogradu Ljubiša Perišić je, posle našeg napisa u broju 205, grmeo na svim sastancima tražeći od svojih potčinjenih da odmah nađu i eliminišu krticu koja novinarima dostavlja podatke.

Prvi su na udaru direktorove direktive bili vođe sindikata u Domu zdravlja. Početkom aprila, u vreme objavljivanja našeg prethodnog članka, direktor Ljubiša je predsedniku jednog od sindikata, dr Radošu Raduloviću, poslao izveštaj komisije o sprovedenoj kontroli, zajedno sa propratnim pismom u kome napominje da "nepostupanje po mišljenju povlači disciplinsku odgovornost na osnovu ugovora o radu".

Ne bi ovo bilo ništa posebno čudno da komisija svoj izveštaj nije podnela još 24. novembra 2009. godine, dakle četiri meseca pre nego što je direktor Ljubiša posumnjao da bi dr Radulović mogao da bude naš izvor informacija. Srpski rečeno: izveštaj bi i dalje bio skriven u nekoj od direktorovih fioka da se mediji nisu zainteresovali za lopovluke u njegovom domu zdravlja. Pravo na sindikalno organizovanje i sloboda medija - za Ljubišu su to nerazumljive tuđice koje se primenjuju u nekoj dalekoj zemlji, ali ne i u Srbiji.

Ni poverenik drugog sindikata u Domu zdravlja, dr Nada Mandić, takođe na direktorovoj listi sumnjivih za saradnju sa medijima, nije bolje prošla. Ona je opomenuta da vodi računa o svom sindikalnom delovanju, inače neće dobro da prođe.

Za doktorku Mandić otežavajuća okolnost je bila ta što se druži sa Jorgovankom Tabaković iz SNS-a, kao da se radi o nekoj terorističkoj organizaciji, a ne o parlamentarnoj stranci. Pošto joj je ovo otvoreno uzeto za zlo, doktorka je direktora obavestila da je primorana da prekine svaku komunikaciju sa njim.

Umesto da se zabrine što kao predstavnik poslodavca nema saradnju sa jednim od sindikata, a sa drugim je u stalnom sukobu, direktor Ljubiša svuda priča kako sindikati narušavaju "ugled kuće", jer ukazuju na lopovluke koji se dešavaju u Domu zdravlja. Sa druge strane, bajanje kojim se o trošku Doma zdravlja bave direktorovi miljenici, Ljubiša ne smatra narušavanjem ugleda.

Jedna od bliskih saradnica direktora jeste i dr Mira Mitrović, pedijatar i glasnogovornik Doma zdravlja, a posebno njegovog direktora. Mira za čitanje novina i gledanje televizije prima za 30 odsto uvećanu platu.

Glasnogovornica Mira ima i dozvolu da se bavi reiki metodom, koja je priznata kao alternativni način lečenja pomoću kosmičke energije. Za svoje prizivanje vasione, međutim, Mira koristi konferencijsku salu Doma zdravlja.

Sam DZ "Stari grad" nema pravo da primenjuje ovu niti slične metode, ali Mira kao iskusni PR menadžer zna da na njene pacijente poseban utisak ostavlja to što se sve odvija u okvirima jedne prave zdravstvene ustanove. Da li za usluge iznajmljivanja sale Mira nešto plaća Domu zdravlja nismo uspeli da saznamo, kao, uostalom, ni zainteresovani zaposleni.

Zato smo saznali da je direktor Ljubiša svojoj saradnici otvorio račun u obližnjem restoranu Little Bay gde Mira o trošku Doma jede i pije zajedno sa svojim poslovnim saradnicima. Ni ovo nije tako strašno, budući da su troškovi opskrbe glasnogovornice i njenih kosmičkih prijatelja tek kap u moru opšteg reprezentativnog rasipanja para Doma zdravlja.

U 2008. godini, na primer, DZ "Stari grad" je na troškove reprezentacije spiskao bezmalo dva miliona dinara budžetskih para! U 2009. godini Ljubiša i njegova grupa su bili nešto štedljiviji, pa su propili i izjeli tek 700.000 dinara.

Pa sada neka opet neko kaže kako srpsko zdravstvo nema para.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane