Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krivosuđe

Krivosuđe

Ko kome čuva leđa na severu Bačke i odakle pada prašina na krivična dela

 

Pijana Žužana i druge priče

 

     U nedelju, 9. maja 2010, oko 14 h patrola saobraćajne policije kontrolisala je vozača - istražnog sudiju iz Sente Žužanu Đorđević. Pošto je bila pod vidnim uticajem alkohola, primenjen je alko-test koji je pokazao prisustvo alkohola u krvi od dva milimola, što je  kategorija teškog pijanstva. Kako se međusobno štite i od čega se brane policajci, tužioci i sudije u Adi, Kikindi, Senti...

 

Arpad Nađ

 

 

Prilikom kontrole, sudija Žužana Đorđević najgrublje je vređala policiju i pretila im hapšenjem. A nije mogla da stoji na nogama. (Toga dana ona je prvo izazvala udes udarivši jedan parkirani automobil, pobegla sa lica mesta pa tek onda zaustavljena.)

Prema sudiji je primenjena mera zadržavanja do istrežnjenja, nakon čega je puštena. Njoj je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora od 15 dana.

Zanimljivo je da se pijana sudija vraćala sa sastanka sa Milanom Brojčinom, suspendovanim komandirom Policijske ispostave Ada, protiv koga ona vodi istragu.

Da podsetimo: Brojčin je suspendovan i protiv njega je pokrenut krivični postupak, pošto su njegovi podređeni izjavili da im je naredio da ne podnose prijavu protiv zamenika gradonačelnika Ade koji je u pijanom stanju službenim vozilom udario u zid jedne kuće i uleteo u sobu preplašenih domaćina.

Istragu protiv Brojčina preuzima tužilac Branislav Rankov, koji namešta da predmet dospe u ruke maliganske sutkinje Žužane, čiji suprug Aleksandar Đorđević preuzima da brani suspendovanog komandira policije!

Inače, saslušanju Brojčina tužilac Rankov nije ni prisustvovao, već je ceo postupak koordinirao na daljinu, putem mobilnih telefona koje je učesnicima velikodušno podelio zamenik gradonačelnika iz Ade i na sebe istovremeno preuzeo i plaćanje računa, koji iznosi 5.000 evra.

Ni sam Rankov nije nepoznat onima koji se bave mućkama u pravosuđu. Pre tri godine, takođe policajac, Dejan Bajić (protiv koga se vode i postupci zbog zelenašenja), u saobraćajnoj nezgodi ubio je biciklistu Savu Đurđeva.

Opštinski tužilac u veoma kratkom vremenskom roku odustaje od podizanja optužnice protiv Bajića, koji onda od porodice nastradalog još traži odštetu u visini od 360.000 dinara. Veštak, međutim, dokazuje na sudu da je jedini krivac bio policajac Bajić, prema kome i tužilac i sudija Nevenka Kosovac imaju blagonaklon stav, pa ga osuđuju samo na uslovnu kaznu u trajanju od 6 meseci.

Tandem Rankov-Kosovac, uz povremenu asistenciju advokata Jovana Miščevića (bivšeg predsednika suda u Novom Kneževcu), već dugo žari i pali na severu Bačke.

Tako je već pomenuti Bajić u pripitom stanju 2009. nasrnuo na patrolu svojih kolega. Bajića u postupku zbog ometanja službenih lica zastupa Miščević, pa ne čudi da je Rankov ekspresno odustao od krivičnog gonjenja. Tužilac Rankov je omogućio i Goranu Husiću da, i pored nekoliko istraga, zadrži pasoš i pobegne iz zemlje.

Tužilac Rankov, sudija Kosovac i advokat Miščević su upetljani i u postupak koji se vodi protiv direktora muzičke škole u Novom Kneževcu Milana Mirkova zbog nenamenske potrošnje 3.500.000 dinara. Predmet čeka da zastari.

U slučajevima velikih pronevera u Industriji mesa Čoka i fabrici kartonaže u Novom Kneževcu, tužilac Rankov je odustao od krivičnog gonjenja.

O saradnji Kosovčeve i Miščevića govori i slučaj kada je jednog dana u kabinet sudije uletela zapisničarka i usplahireno joj saopštila da je greškom iz kompjutera izbrisala sve presude koje su napisane, a nisu dostavljene.

Ona je uz smeh odgovorila da će im presude elektronskom poštom poslati advokat Miščević! Razgovoru je prisustvovao i opštinski pravobranilac, koji je odmah posumnjao da umesto sudija presude piše advokat. U želji da to prijavi, otišao je u PU Kikinda, gde mu je tadašnji načelnik OKP Aleksandar Čudan rekao da zaboravi ceo događaj. Posle je Čudan unapređen, i danas je predavač na Policijskoj akademiji u Beogradu.

Unutrašnja kontrola MUP-a redovno kontroliše PU Kikinda. Obavešteni sumnjaju da ni ovo neće imati nikakvog efekta - zbog dokazane sprege pravosuđa, policije i kriminalaca.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane