Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apel

Apel

 

Ministarstvu odbrane Srbije: Organizovani kriminal, mito i korupcija

 

U maricu ih, Ivice

 

Nakon što je ministru odbrane Draganu Šutanovcu dostavljen Zapisnik o izvršenoj redovnoj i delimičnoj inspekciji materijalnog i finansijskog poslovanja Uprave za snabdevanje (Str. pov. br. 468-10 od 15. juna 2010) od strane Inspektorata odbrane Ministarstva odbrane, grupa oficira i civilnih lica iz ovog ministarstva, zgranuta i šokirana beskrupuloznošću, drskošću i smelošću ministra odbrane i njegovog kuma-pomoćnika llije Pilipovića, uputila je otvoreno pismo Vladi Srbije i poimenično ministru policije Ivici Dačiću, s pozivom da reaguje i spreči dalje uništavanje, rasturanje i prisvajanje državne imovine.

 

...

 

Gospodine ministre,

Mi, pripadnici Vojske Srbije, ne možemo više da se mirimo sa otvorenim, bezobzirnim, drskim, neprijateljskim urušavanjem Srbije, srpske vojske i sistema odbrane od strane najvišeg vojnog vrha države. Ne možemo više da se mirimo sa bahatim, neodgovornim, sileijskim, reklamerskim, potcenjivačkim, manipulatorskim, diskriminatorskim ponašanjem ministra odbrane Dragana Šutanovca. Ne možemo više da se mirimo sa rodbinsko-kumovskom kadrovskom politikom, gde neistomišljenike i sposobne penzionišu ili položajno degradiraju stavljajući ih na beznačajna mesta, gde uvlakače i kriminalce unapređuju, nagrađuju i pohvaljuju. Ne možemo više da se mirimo sa mitom, korupcijom i organizovanim kriminalom, što je postalo pravilo u strukturama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije od kada je Dragan Šutanovac postavljen za ministra odbrane, a njegov kum llija Pilipović za pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse.

Gospodine ministre,

Pre nego što pravdu uzmemo u svoje ruke preostalo je jedino da se direktno obratimo Vama (po našem mišljenju jednom od retko korektnih, odgovornih ministara u sadašnjoj Vladi Srbije), sa molbom i zahtevom da u skladu sa Vašim ovlašćenjima preduzmete blagovremene i adekvatne mere kako u otkrivanju i sankcionisanju pljačkaša vojne imovine tako i u daljem sprečavanju organizovanog kriminala, mita i korupcije u MO i Vojsci Srbije i urušavanja sistema odbrane. Na Vama je da li ćete postupiti po zakonu ili ćete kolegu staviti u zaštitu.

Zbog specifične organizacije (nepostojanje nepristrasne i adekvatne civilne i unutrašnje kontrole, izgovori da se radi o vojnoj i državnoj tajni i navodnim reformama Vojske) već duži niz godina Ministarstvom odbrane Srbije i Vojskom Srbije hara mafija. Imajući u vidu situaciju u zemlji ovo ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ministar odbrane Dragan Šutanovac i njegov pomoćnik za materijalne resurse llija Pilipović nisu postavili organizacionu i kadrovsku strukturu MO i Vojske Srbije isključivo zarad ličnih interesa i koristi.

Izgovarajući se da se radi o "reformi Vojske", pod neposredni uticaj i ličnu kontrolu stavili su:

- odbrambenu industriju zemlje - namensku industriju i remontne zavode (sve poslove namenske i zavoda kanališu preko Jugoimporta SDPR i svojih of-šor kompanija ili privilegovanih privatnih kompanija uz debelu proviziju),

- finansijsko-inspekcijske organe koji po diktatu ministra odbrane i njegovog pomoćnika za materijalne resurse vrše namensku kontrolu i sačinjavaju namenske zapisnike kao što je Zapisnik o izvršenoj redovnoj i delimičnoj inspekciji materijalno-finansijskog poslovanja Uprave za snabdevanje str. pov. br. 468-10 od 15. juna 2010. Za poznavaoce prilika u Ministarstvu odbrane, Sektoru za materijalne resurse, Upravi za snabdevanje (Usn), navedeni Zapisnik o izvršenoj redovnoj i delimičnoj inspekciji materijalno-finansijskog poslovanja Usn je školski primer kako se očigledne pljačke mogu prikazati kao dobro i zakonito poslovanje (zapisnik u prilogu),

- organi vojne policije, Vojno-bezbednosne agencije i Vojno-obaveštajne agencije su u funkciji zaštite kriminalnih i drugih nezakonitih radnji,

- direktno, bez prethodnih ekspertskih analiza, bez obzira na to da li to treba ili ne treba MO i Vojsci Srbije, odlučuju i utiču na to šta će se nabavljati i preko koga će se nabavljati naoružanje i vojna oprema (NVO) za MO i Vojske Srbije,

- prodaju NVO suvišne Vojsci Srbije vrše putem uhodanih nameštenih tendera. Uz napred dogovorenu proviziju i druge pogodnosti posao dobijaju odabrane privilegovane kompanije kao CPR Impex, Gim, Evaco, Bulet (kompanije koje su za tu namenu i formirane, sa jednim do tri zaposlena, sa ograničenom odgovornošću i osnivačkim kapitalom od 500 evra i sl).

Pored toga što privileguju neke kompanije, Šutanovac i Pilipović imaju više svojih of-šor kompanija na Kipru, Devičanskim ostrvima i drugim svetskim destinacijama poreskog raja. U inostranstvu imaju više deviznih računa na svoje ime ili imena pripadnika svoje familije.

U gradovima u kojima su gradonačelnici iz DS-a, Šutanovac i Pilipović vojne komplekse i nepokretnosti (kasarnski krugovi, domovi Vojske, kasarnski objekti) bez tendera daju pod najpovoljnijim uslovima partijskim pristalicama, reklamerski prikazujući čiste lopovluke kao da su najbolje moguće opcije koje su se mogle postići. Kasarnski kompleksi i vojni objekti koji se nalaze u opštinama gde gradonačelnici nisu iz DS-a za sada se ne diraju. Propadaju) i brzo će postati plen njihovih saradnika. U svim transakcijama, uključujući tu i izgradnju stanova kao i vojne baze "Cepotin", ministar i njegov kum su se dobro ugradili.

Sektor za materijalne resurse, Uprava za snabdevanje, vojno-bezbednosni organi i vojna materijalno-finansijska inspekcija sve nezakonite nabavke, prodaje i druge nezakonite aktivnosti naknadno uokviruju u zakonske okvire.

Prema našim saznanjima, pred domaćim i stranim sudovima se zbog kriminalnog delovanja i nezakonitog sprovođenja nabavki ili prodaje NVO protiv MO Srbije (države Srbije) vodi više sudskih sporova, koji će pored materijalne štete za zemlju sigurno imati i političke posledice. Više stranih kompanija je direktno ili preko svojih ambasada ili privrednih predstavništava obavestilo vojno-politički vrh države o kriminalnim radnjama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije (nameštanju tendera, pokušajima reketiranja, sprezi pojedinih lica iz USn i SMR sa švercerima i preprodavcima naoružanja i municije).

Da bi sa sebe odagnali svaku sumnju i da se u MO i Vojsci Srbije radi "isključivo po zakonu", prema našim saznanjima kumovi Šutanovac i Pilipović pod svoj uticaj stavljaju i pojedina lica iz drugih organizacionih celina sudstva, tužilaštva, drugih ministarstava itd. (Slavica Ružojčić i Biljana Baković-Tabanovski iz struktura sudstva i tužilaštva, Ana Blagojević iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i dr.). Navedene gospođe su bez ikakvih protokolarnih najava i evidentiranja poseta na prijavnicama u poslednjih nekoliko meseci postale stalni i privilegovani posetioci kabineta ministra Šutanovca i njegovog kuma Pilipovića.

U ovom trenutku na organe vojne bezbednosti, vojne policije, finansijsko-inspekcijske i druge vojne organe ne može se računati, jer su pod direktnom kontrolom i uticajem ministra odbrane. Ni lično nisu zainteresovani i sposobni da se uhvate u koštac sa organizovanim kriminalom. Zbog ličnih interesa pojedinaca, koji su u većini slučajeva direktni učesnici (izvršioci) organizovanog kriminala, MO i VS se već duži period nalaze u rukama mafije.

Od 2005. do danas tenderi za kupovinu NVO za potrebe MO i Vojske Srbije, te za prodaju NVO suvišnih Vojsci Srbije namešteni su. To je postalo pravilo od kada je ministar odbrane postao Dragan Šutanovac, a dodatno od momenta kada je on svoga kuma lliju Pilipovića postavio na mesto pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse, a u Upravi za snabdevanje na ključna mesta postavljeni pukovnici Savić, Jovičević, Filipović, Marjanović, potpukovnici Mikša, Konjokrad, Ristić i gospođa Milojković.

Gospodine ministre, ovo je samo delić nezakonitog i lopovskog poslovanja koji se u organizaciji ministra odbrane i njegovog pomoćnika za materijalne resurse na "zakonskoj osnovi" sprovodi u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

 

Beograd, 28. jun

 

 

 

 

Privatna prćija

 

Kada se svemu dodaju predstavnici privilegovanih kompanija Jugoimport (Nikčević), CPR Impex (Crnogorac), Evaco (Černčič), Bulet (Lojančić), MDI - Podgorica (Damjanović) i dr., te bivši rukovodeći ljudi iz MO SMR Usn (pukovnik Milutin Kovačević, kojeg Vlada određuje da bude u komisiji za ispitivanje slučaja "Satelit" iako je lično doprineo da do slučaja dođe, pukovnici u penziji Rudić, Ivanović, Sandić, Stevanović i dr.) onda je sasvim jasno zašto se:

- ponude za nabavku NVO za potrebe MO i Vojske Srbije ili za prodaju NVO suvišnih Vojsci Srbije otvaraju bez prisustva ponuđača. Tom prilikom se ne sačinjavaju zapisnici. Oni se sačinjavaju naknadno i to nakon usaglašavanja svih aktivnosti i dogovora i stavljanja istih u zakonske okvire;

- Uredba Vlade (Uredba o sredstvima posebne namene objavljena u Službenom glasniku RS br. 82/2008) stavlja iznad osnovnog zakona o Javnim nabavkama, odnosno Uredbom se odobrava nezakonito poslovanje i isto stavlja u zakonske okvire. Kada bi Ustavni sud ocenjivao zakonitost navedene Uredbe zasigurno bi doneo odluku da je ista neustavna;

- vojno-policijski, vojno-bezbednosni, materijalno-finansijsko-ispekcijski organi, umesto da kontrolišu zakonitost poslovanja, stavljaju se u službu ministra i njegovih pulena;

- jedan vojni ministar bez ikakvog plana i državnih potreba, a zarad ličnih interesa, o trošku poreskih obveznika svakodnevno tumara po inostranstvu, prikazujući to kao jačanje srpskog odbrambenog sistema, bilateralnih odnosa, povećanja izvoza i koješta drugo, kao da je to njegov posao. Ispada da Srbiji nisu potrebni ostali ministri, dovoljan je samo on...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane