Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Policija

Požarevac: Policijski funkcioneri ponašaju se kao diktatori u vlastitoj državi

 

Povezani umesto - vezani

 

"Inspirisani" tekstovima o nepoštovanju zakona, zloupotrebi položaja i korupciji u policijskim upravama širom Srbije, "radnici Policijske uprave Požarevac" obratili su se Tabloidu sa problemima iz svoje "kuće". Po njihovom mišljenju, ključni problem je to što se za rukovodioce dovode i postavljaju ljudi nesposobni i nedorasli zadatku, ali veoma sposobni da sebi obezbede privilegije i materijalnu korist.

 

...

 

Načelnik SUP-a Požarevac Radovan Živković je svojevremeno zloupotrebom službenog položaja na radno mesto telefoniste u telefonskoj centrali u Stanici saobraćajne policije u Požarevcu, lično potpisavši rešenje o prijemu u radni odnos, primio Aleksandra Jeremića iz Kučeva. Pri tome je grubo prekršio Zakon o policiji zloupotrebom službenog položaja i primanjem mita.

Radi se o tome da Aleksandar Jeremić ni po kom osnovu ne ispunjava osnovne uslove za prijem u MUP Srbije. U radni odnos primljen je iako je radno nesposoban zbog očiglednih deformiteta na rukama, nastalih kao posledica dečje paralize, te postoji osnovana sumnja da je načelnik PU Požarevac saučesnik u prikrivanju krivičnog dela falsifikovanja isprave, u ovom slučaju medicinske dokumentacije kojom je potvrđeno da je Jeremić psihofizički zdrava osoba. Zbog očiglednog deformiteta i nesposobnosti Jeremić nije regulisao ni vojnu obavezu, jer je proglašen fizički nesposobnim. Prilikom prijema u radni odnos u MUP Srbije, načelnik PU Požarevac je prekršio Zakon o policiji jer je u trenutku zasnivanja radnog odnosa Jeremić imao 32 godine, iako je zakonom propisano da je gornja granica za prijem na radno mesto sa statusom OD u MUP-u, sa srednjom školom - 27 godina.

Živković je zanemario i činjenicu da je Jeremić prethodno bio zaposlen na radnom mestu telefoniste u Civilnoj odbrani u Kučevu i da je prilikom raskida radnog odnosa zbog reorganizacije na ime otpremnine uzeo od 250.000 do 300.000 dinara i da zbog tako uzete otpremnine nema mogućnost zasnivanja radnog odnosa u bilo kojoj državnoj instituciji, odnosno radnoj organizaciji u trajanju od pet godina, ali je on u MUP Srbije, samo na osnovu inicijative načelnika PU Požarevac, primljen nakon devet meseci.

Zbog tako grubo zloupotrebljenog službenog položaja Živković je od Kuzmana Jeremića, oca Aleksandra Jeremića i bivšeg načelnika OUP-a Kučevo u vreme vladavine JUL-a, koji je i lično učestvovao u batinanju "otporaša" (dokaz: veliki broj krivičnih prijava podnet opštinskom javnom tužiocu u Kučevu), na ime usluge primio 3.000 evra. Primopredaju novca i proslavu Aleksandrovog prijema u radni odnos u MUP-u organizovao je Kuzman Jeremić u selu Kaona, opština Kučevo, u staroj vodenici koja se nalazi na ulazu u selo. Proslavi je, naravno, prisustvovao i sam načelnik PU Požarevac Radovan Živković kao i načelnik OP PU Požarevac Zlatan Svetozarević.

 

Šurak nije dugme

 

I načelnik Odeljenja policije PU Požarevac Zlatan Svetozarević je u periodu 2003-2004. izvršio veliki broj krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, pretnje i prikrivanja izvršenja i izvršioca krivičnog dela.

U proleće 2003. u ataru sela Doljašnica i Češljeva Bara, opština Veliko Gradište, prilikom susreta dve lovačke sekcije, i to lovačke sekcije iz Češljeve Bare i Sene, Vladan Šojanović iz sela Sena, opština Kučevo, nesmotrenim rukovanjem vatrenim oružjem (lovačkom puškom), iz blizine je u glavu ranio Dušana Jenića iz Češljeve Bare, inače predsednika tamošnjeg lovačkog udruženja. Ovaj događaj bio bi okarakterisan kao neopreznost ili nesrećan slučaj u lovu da nije drugih bitnih činjenica i okolnosti.

Vladanje Šojanović je, naime, u to vreme pohađao kurs za policajce u Kuršumliji. Dozvolu za držanje vatrenog oružja nije posedovao, nije bio ni član bilo koje lovačke sekcije. Samim tim je izvršio krivično delo neovlašćenog držanja vatrenog oružja. U trenutku ranjavanja Dušana Jenića, koji je odmah prevezen u Dom zdravlja u Veliko Gradište, na lice mesta izlazi patrola policije koja svim prisutnim licima bez ikakvog razloga ili izdate potvrde oduzima vatreno oružje i odnosi u prostorije PS V. Gradište. Nakon nekih 10 dana sva lica kojim je oduzeto vatreno oružje pozvana su u prostorije PS V. Gradište, gde su pod pretnjom da će im, ako o tom događaju nekom bilo šta ispričaju, oružje biti trajno oduzeto, a njima može da se desi što i ranjenom Dušanu Jeniću. Ranjeni Jenić je imao ustrelne rane na licu kao posledicu dejstva gelera lovačke puške Vladana Šojanovića, a samo ukazivanje prve pomoći u Domu zdravlja u V. Gradištuje prikrio je starešina PS V. Gradište Časlav Živić. Pretnje tim licima uputio je lično starešina PS V. Gradište Časlav Živić.

Razlog zbog kog je Živić zloupotrebio svoj službeni položaj leži u činjenici da je zet Vladana Šojanovića upravo Zlatan Svetozarević, sadašnji načelnik Odeljenja policije PU Požarevac, a tada komandir PS Kučevo. Živić je školski drug Zlatana Svetozarevića sa Policijske akademije. Kada je Svetozarević postavljen na mesto načelnika OP PU Požarevac 2006. godine, istog trenutka je za odanost i prikrivanje krivičnih dela nagradio Živića time što ga je postavio na mesto oficira u Odeljenju policije PU Požarevac, iako je ovaj disciplinski kažnjavan za težu povredu radnih dužnosti i ima zabranu napredovanja u službi u trajanju od dve godine. To, međutim, Svetozareviću nije predstavljao nikakav problem. Trenutno Šojanović radi kao policajac PS Kučevo uživajući potpunu zaštitu svog zeta Zlatana Svetozarevića.

Postoji više lica koja su bila prisutna prilikom izvršenja navedenog krivičnog dela od strane Vladana Šojanovića, šuraka načelnika OP PU Požarevac Zlatana Svetozarevića, a koja su spremna da o navedenom događaju pruže više podataka.

 

Otkud vikendice

 

Bivši načelnik PU Požarevac upropastio je ugled policije u tom gradu i to uz blagonaklonost lokalnih političara. Taj načelnik je mogao da radi šta hoće i da se zloupotrebom službenog položaja obračunava sa neistomišljenicima, jer je imao vezu iz Demokratske stranke u vrhu policije, iako svi znaju da je bio kadar SPO-a. Bio je običan manipulant koji je vešto koristio strah zaposlenih, jer je za kratko vreme pohapsio desetak policijskih službenika uz pomoć čuvenog Trbovića iz SBPOK-a i Šekija iz Sektora unutrašnje kontrole Kragujevac, koji su zloupotrebom službenog položaja i zlostavom u službi ukaljali obraz poštenih radnika policije.

To je sve rađeno u dogovoru sa Veljovićem i pojedinim političarima. Ali, mi se pitamo šta je sa "mikrokriminalom", onim koji običan građanin vidi svakodnevno na ulici? To je organizovana kriminalna grupa u redovima policije.

PU Požarevac je po rezultatima rada poslednja u Srbiji, ali pošto ima zaštitu taj načelnik je i dalje primao oko 200.000 dinara mesečno (naravno da je pisao putne naloge a sedeo u kancelariji). Alibi su mu davali njegova desna ruka, načelnik Odeljenja policije Svetozarević, kome je zaposlio "sve živo" u policiji a suprugu mu i nagrađivao za Dan policije, zatim oficir policije Petković, načelnik OKP Todorović, šef Šućur, portparol Tišma i čuvena Sanela. Uspeo je da poseje seme zla i mržnje među zaposlenima, pojavili su se strah i neverica, a u takvim uslovima je nemoguće raditi i postizati rezultate.

Grad pun droge, narkodileri kupuju stanove, a u akciji Morava načelnik privodi samo jednog registrovanog narkomana, koji kod sebe uvek ima nekoliko grama dopa. Pa naravno kada je u dilu sa ostalima, jer sve ima svoju cenu. To je radio i načelnik Trale koji je vladao pre Živkovića, a sada obojica penzionera imaju vikendice na Dunavu koje su stekli poštenim radom? Pa taj Živković, koji je radio kao policajac u Kniću, imao je pokušaj silovanja, pa privođen sa devizama itd. Danas na porodičnom imanju uzgaja bikove, čije proizvode je na silu uvaljivao nekim firmama a neposlušne je hapsio i "nameštao". Pisane su razne predstavke i prijave na njegov rad, ali dođu njegovi iz raznih službi, izvrše pritisak na tužioce, i nikom ništa. Taj isti Živković pisao je anonimke protiv sebe, onda dođu njegovi drugari iz kontrole u Kragujevcu i napišu da je sve čisto tako da je na taj način dobio legalitet za svoje prljave poslove tj. krivična dela.

 

 

 

 

 

 

Umetnost ima granice

 

Radovan Živković, načelnik SUP-a Požarevac, u aprilu je u prostorijama SUP-a primio na poklon umetničku sliku poznatog autora veličine 60x90 cm, vrednosti oko 3.000 evra, od vlasnika preduzeća Stig Milana Đuričića, inače poznatog "kontroverznog" privatnika koji je od 1990. do danas stekao veliko bogatstvo. Poznato je da je uvek bio "dobar" sa vrhom požarevačke policije, te je i prethodnom rukovodstvu činio razne usluge.

S obzirom na to da je "bivšem režimu" davno istekao rok, poznati privatnik je početkom aprila u ime svog preduzeća Stig podneo prijavu protiv rukovodstva AD Požarevačka banka smatrajući da je oštećen za oko milion nemačkih maraka, te da bi se i na taj način približio načelniku SUP-a Požarevac. Odmah potom je lično upoznao načelnika SUP-a i poklonio mu sliku sa "srpskim vladarom", koju ovaj verovatno odnosi kući.

Mesec dana kasnije, po saznanju da privatnik Milan Đuričić javno po restoranima i među poznatim i uticajnim ljudima govori o svom poklonu i sada već bliskosti sa njim, načelnik poziva Đuričića na razgovor i pri tome donosi sliku u prostorije SUP-a Požarevac, gde je postavlja u svoj kabinet, iznad svog pisaćeg stola.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane