Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Strašno

Strašno

Beočin: Grad u kojem opstaje bizarni ološ

 

Dobri se vešaju, mizerije idu dalje

 

Dok je opštinu Beočin gutao Dunav, a rukovodstvo se igralo "sportskih igara", obesila se učiteljica Dunja Jovanović. Lokalna samouprava na čelu sa Bogdanom Cvejićem uradila je sve da zataška sve

 

Arpad Nađ

 

U trenutku kada su, povodom naglog rasta vodostaja Dunava, gotovo svi mediji u Srbiji javljali o dramatičnim događanjima u opštini Beočin, u sredu, 22. juna 2010. godine, spakuje se nekih dvadesetak opštinara Beočina, na čelu sa predsednikom opštine Beočin Bogdanom Cvejićem, i otputuje na "sportske igre" na Zlatibor, i to ni manje ni više nego u Kraljeve konake.

Ništa ni novo ni neobično, jer organi državne i lokalne samouprave oduvek upražnjavaju putovanja i relaksacije ovog tipa. Ali ako se malo zagrebe po površini ove vesti dođe se do vrlo interesantnih činjenica.

Naime, vladajuća vrhuška u opštini Beočin ovo putovanje nije omogućila svim zaposlenima nego samo "odabranom društvu", a ostali radnici koji su izrazili želju da takođe putuju glatko, odbijeni su sa konstatacijom predsednika opštine da je - spisak popunjen?!

 

Zataškavanje tragedije

 

Druga činjenica je vezana za "sportske igre", jer u tom trenutku na Zlatiboru nije bilo nikakvih organizovanih "sportskih igara"?! Osim eventualno "onih" o kojima se, bože moj, ne priča.

Treća, još interesantnija činjenica je ona u vezi s pitanjem: "A ko je sve to platio"?

E, tu bi već mogli da nastanu problemi, jer opština Beočin baš nešto ne pliva u parama (trenutno pliva u dunavskoj vodi i mulju), a nedavno je dobila čak 1.241.000 dinara od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu za otvaranje nekakve "kancelarije održivog ekonomskog razvoja", koja će verovatno za taj novac izgledati kao centar Nase!

Građani opštine Beočin su bili prinuđeni da se samoorganizuju i spasavaju od nabujalog Dunava. Preko 200 stambenih kuća, objekata, vikendica, ogromne površine poljoprivrednog zemljišta i onog za ispašu stoke... sve su to sami građani opštine Beočin branili kako su mogli, jer pomoći od lokalne samouprave nije bilo. I dok je opština Beočin bila bukvalno raspolućena, jer se do naselja Banoštor, Susek, Grabovo, Sviloš i Lug zbog poplavljenog puta dolazilo obilaznim putem preko Fruške gore i Crvenog čota, dotle se "odabrano društvo" predsednika opštine Beočin Bogdana Cvejića nalazilo na "sportskim igrama" na Zlatiboru!

Opštinu Beočin nije zadesio samo Dunav već i vest da se obesila učiteljica Dunja Jovanović (50), što je šokiralo bukvalno sve građane, a lokalna samouprava na čelu sa Bogdanom Cvejićem je uradila sve u svojoj (ne)moći da ceo slučaj - zataška.

Sve je počelo fizičkim napadom školskog domara na đaka prvaka u Osnovnoj školi "Jovan Grčić Milenko" u Beočinu, gde je domar uhvatio za vrat dete, koje se smesta, tražeći pomoć i zaštitu, požalilo učiteljici Dunji Jovanović i u šoku - palo u nesvest.

Učiteljica Dunja je smesta umila i smirila dete, a onda je pozvala lekare koji su pregledali dete i konstatovali povrede u predelu vrata. Nakon toga ona obaveštava policiju i daje izjavu o celom slučaju koji je sada u nadležnosti Odeljenja za maloletničku delinkvenciju Policijske uprave u Novom Sadu i stručnjaka Centra za socijalni rad. U međuvremenu je domar koji je dete fizički zlostavljao pobegao u BiH, da bi se vratio tek kada se ceo slučaj malo smirio i zataškao. Napadnuto dete je od tada pod stalnim lekarskim nadzorom i više nije pohađalo nastavu.

 

Nasilnik Marinko

 

Tek tada počinje golgota nesrećne učiteljice, kojoj direktor škole Marinko Knežević preti otkazom i šikanira je pred đacima i kolegama prozivajući je najpogrdnijim rečima i ponižavajući je pozivima da dođe po radnu knjižicu.

Kao duboko moralna i odgovorna osoba koja je ceo svoj radni vek sticala poštovanje đaka, roditelja i sredine gde je živela, ona jednostavno nije izdržala takvu torturu i obesila se u beznađu od stresa i tuge, jer pomoći nije imala. Suze, plač, očaj... To su bila lica njenih sadašnjih i bivših đaka, njihovih roditelja, kolega sa posla i prijatelja koji su učiteljicu Dunju prosto - obožavali. Razjareni roditelji su pokrenuli čitavu akciju potpisivanjem peticije za smenu direktora Marinka Kneževića, ali i kompletne uprave škole, a o celom slučaju je obavešteno i Ministarstvo prosvete.

Jedina osoba koja je stala u odbranu domara škole je upravo direktor škole Marinko Knežević, tvrdeći da pomenuti domar toga dana uopšte nije radio, a učiteljicu Dunju Jovanović je okarakterisao kao - ludu! Zbog ovakvih i sličnih konotacija upućenih svojim kolegama Marinko Knežević je već bio pod udarom pravosudnih organa i pravosnažno osuđivan sa obavezom da se njegovo izvinjenje zbog klevete javno čita i istakne na oglasnoj tabli škole u kojoj je sada - direktor.

Inače, dotični direktor je poznat svim svojim kolegama i građanima Beočina i po krađi đačkih užina, jer su ga servirke školske kuhinje više puta uhvatile na delu dok trpa đačke užine u džepove sakoa i pantalona, a u to vreme predsednik školskog sindikata bila je upravo Dunja Jovanović.

O nasilničkom karakteru Marinka Kneževića govori i slučaj sa spremačicom koju je fizički napao i povredio, što je za posledicu imalo intervenciju hitne pomoći i tužbu pomenute spremačice na osnovu dokumentacije koju joj je izdao dežurni lekar.

O "profesionalnom" odnosu prema poslu i ustanovi u kojoj radi govori i činjenica da je Marinko Knežević svojevremeno koristio školu kao bazu za prodaju švercovane robe, a zbog te "dodatne delatnosti" redovno je napuštao nastavu i đake ostavljajući ih da se "samostalno" upoznaju sa gradivom njegovog predmeta.

 

 

 

                             

 

Sa jedne strane je kradljivac đačkih užina, sudski dokazani lažov i nasilnik koga se odrekla i sopstvena porodica, a sa druge vrsni pedagog, žena visokog morala, koju su obožavali đaci, kolege i prijatelji, i koja nije izdržala torturu jednog monstruma. I ko je ovde lud?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane