Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal                                                                                        

Kako su od Instituta Dr Milan Jovanović Batut napravile praonicu novca

 

I Batutu bi došle glave, da je živ

 

Mućke sa citostaticima izgleda da su samo vrh ledenog brega zvanog pljačkanje srpskog zdravstvenog fonda. Institut Batut i IZJZ Kosovska Mitrovica su nove crne rupe u finansijama RZZO-a

 

Piše: Igor Milanović

 

 

Godine 2006. direktorka Instituta za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut Tanja Knežević doregistrovala je svoju ustanovu da bi imala pravo da se bavi i prometom lekova. Već početkom sledeće godine preko Batuta je od farmaceutske kuće Roš, čiji je direktor Vojislav Petrović takođe priveden u aferi Onkologija, za 63.000.000 dinara nabavljen preparat "tamiflu". Pokazalo se da je i ova nabavka, kao i mnoge druge, bila potpuno nepotrebna jer nam nikada nije pretila realna opasnost od pandemije ptičjeg gripa.

Dve godine kasnije, 2009, na red je došla nabavka vakcina za zaštitu od virusa H1N1 (svinjski grip). Opasnost od epidemije proglasio je baš Institut Batut, odnosno na osnovu njegovog mišljenja Ministarstvo zdravlja je krenulo u nabavku preskupih vakcina koje nikada nisu iskorišćene. I ovog puta, nabavka je išla preko Instituta Batut!

Kada se pokazalo da nam ni pandemija ovog gripa ne preti, država je obećala da će stornirati ugovor sa Rošom i da našem budžetu neće biti naneta nikakva šteta. Da li je baš tako?

Sajt Instituta Batut se na volšeban način zamrzao 17. juna 2010. i to u trenutku dok je na njemu bila vidljiva uplata od preko 84 miliona dinara, pristiglih od Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO), namenjenih isplati spornih vakcina, kako tvrde upućeni. Zbog ove "tehničke greške" nije moguće utvrditi gde je pomenuti novac zaista nestao. Da li je prikrivanje tragova i bio razlog elektronske blokade?

Direktorka RZZO-a Svetlana Vukajlović, svastika ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, uopšte nije reagovala na nedostatak javne prezentacije poslovanja jedne institucije koja se finansira iz budžeta. Ne samo da nije reagovala već se i sama pridružila prikrivanju činjenica.

Tako u pregledu realizacije područnih sredstava RZZO-a za prvo polugodište 2010. uopšte nema informacija o šifri 00230053. Pod ovim brojem se, pogađate, vodi Institut Batut!

Nekako u isto vreme republička budžetska komisija je objavila da je utvrđeno kako su Institutu Batut 2008. bila prebačena sredstva od Ministarstva zdravlja u kampanji prevencije bolesti nastalih kao posledica pušenja. Kao što je još pre više od pola godine Tabloid pisao, ova sredstva nenamenski su potrošili nadležni u Batutu. Konkretno je budžetska komisija utvrdila da se radi o 16.143.359 dinara, mada je svota, verovatno, daleko veća.

Svojevremeno je direktorka Instituta Batut Tanja Knežević, reagujući na napise u medijima kako bespotrebnim putovanjima po svetu arči narodne pare, izjavila da su joj sva putovanja platili sponzori. Služba za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala do danas, međutim, nije proverila da li plaćanjem direktorkinih putnih troškova farmaceutske kuće nju i podmićuju.

Bilo kako bilo, početkom jula je Kneževićeva iznenada otputovala u Švedsku i to na duži period. Istovremeno je trebao da bude održan i sastanak Upravnog odbora Batuta posvećen katastrofalno lošem finansijskom poslovanju Instituta. Ovom sastanku, koji bi trebalo da bude od izuzetne važnosti, direktorka nije mogla da prisustvuje zbog svog bekstva na krajnji sever Evrope. Da li Švedska spada u red zemalja koje izručuju Srbiji?

Inače, kompletan menadžment Batuta, instituta za najmasovnije pranje para u srpskom zdravstvu, potiče iz propalih preduzeća. Pored direktorke Knežević, koja se ovde udomila posle službovanja u propalom Saveznom zavodu za zdravstvo, uhlebljenje je našla i njena pomoćnica Dragana Pavlović, došljak iz bankrotiranog preduzeća Lola. Načelnica finansijske službe Ljiljana Obradović-Mijailović došla je iz upropašćene Prve petoletke, dok je pravnica Ljiljana Zečević na insistiranje G17 plus primljena iz nekog bankrota sa Zlatara.

Osnovni zadatak pravnice je, kako saznajemo, da iznađe modus kako da se bez otpremnina otpuste radnici kozmetologije i hemije, pošto je ove službe RZZO skinuo sa liste finansiranja. Mentori Zečevićeve odabrali su je za ovaj posao ne samo zbog njenog iskustva u izbacivanju radnika na ulicu, stečenog u ranijoj firmi, već i zbog njene beskrajne odanosti onima koji su je doveli na službovanje u Beograd.

Osim Instituta Batut, za nekontrolisani odliv sredstava iz budžeta služe i kosovske institucije zdravstva. U dnevnim izveštajima o prilivu sredstava od RZZO-a postoji samo apotekarska ustanova Kosovska Mitrovica, ali nema Zavoda za javno zdravlje iz istog grada. Ovaj zavod se ne pominje ni u pregledu realizacije područnih sredstava RZZO-a za prvo polugodište 2010. gde nema ni Batuta.

Da li je sve ovo samo obična slučajnost, posebno ako znamo da je direktorka Batuta, Kneževićeva - kosovski kadar?

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane