Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin

Jubilej: 35 godina od početka izgradnje zrenjaninske bolnice    

Skadar na Begeju i druge nezgode

Kako se desio nestanak sedam miliona evra u Zrenjaninskoj bolnici, kako su se pomirili Krkan i Maksa, bivši direktori Zdravstvenog centra, zašto se čovek po nadimku Dijagonala lažno predstavio kao "gospodin Živković", kako su zrenjaninski "vizionari" naplatili desetak miliona dinara za svoju "viziju" o razvoju Zrenjanina do 2978. godine, i šta može sirotinja da jede za 500 dinara...

Zoltan Horvat

 

Zrenjaninska politika pod komandom takozvanih demokratskih vlasti opsednuta je samoljubljem, koristoljubljem, privilegijama, pljačkom (i uživanjem u opljačkanom)...

 Nakon desetogodišnje apsolutne vlasti zrenjaninskih demokrata na račun sluđenih i obeščašćenih sugrađana (odbornik koalicije na vlasti ih je nedavno ironično i neoprezno nazvao bezličnom masom na nivou punjenih paprika), stanje je još gore.

Ali čak ni hapšenje njihovog bivšeg lidera Gorana Kneževića u kojeg su se zaklinjali i ljubili mu skute (a sad ga, da bi sačuvali fotelje u DS hijerarhiji, pljuju li pljuju) nije sprečilo lokalne gromade opljačkanog grada da pojačaju bahato i osiono ponašanje.

Diskreciono pravo

 

Gradska uprava, javna preduzeća i ustanove postali su porodične (za izbore utrenirane) birokratske firme gde očevi, majke, sinovi, ćerke i ostala rodbina mirno i opušteno ispijaju kafu po kancelarijama. Uprkos zakonskoj obavezi racionalizacije, niču nova radna mesta samo za rodbinu i prijatelje sa obavezujućom članskom karticom Demokratske stranke (ima tu čak i bivših JUL-ovaca!).

 Usput, gradonačelnik koristi svoje "diskreciono pravo", pa zapošljava li zapošljava svoje zemljake iz Elemira, načelnica gradske uprave dovodi propale kadrove iz pravosuđa... Da stvar bude alarmantna, iz kase regionalne "Bolnice u izgradnji" (pun naziv) koju vodi "lekarska elita" iz redova DS-a, samo za nekoliko godina nestalo je 7,2 miliona evra?!

Nakon neverovatnih 35 godina od početka izgradnje i silnog uterivanja para putem desetak samodoprinosa, radovi na Zrenjaninskoj bolnici u izgradnji još nisu okončani!

 Aktuelni vlasnici fotelja u zrenjaninskom zdravstvu, redom članovi Demokratske stranke, najpre navode da bolnica izvanredno napreduje sa izgradnjom, ali se nakon konkretnih kritika nakašlju, pa ona horski ponavljaju da je za ogroman zastoj u izgradnji i loše poslovanje kriva zla sudbina, odnosno teška situacija u zdravstvu i kriminalan rad kolega iz vremena vladavine socijalista. Međutim, nikako ne smeju da saopšte ko je imenom i prezimenom odgovoran za očigledan manjak u bolničkoj kasi, bolje reći pljačku u iznosu od preko 720 miliona dinara od momenta kada su bolnice pod ingerencijom Pokrajine.

Svetlana Vukajlović, direktor Republičkog fonda za zdravstvo, prošle godine je, nakon nalaza republičke inspekcije i ustanovljenog manjka u poslovanju od 520 miliona dinara, poslala zrenjaninskoj bolnici dopis u kojem se zahteva hitna racionalizacija rada koja je podrazumevala i otpuštanje dela zaposlenih.

Zahtev Vukajlovićeve je ostao mrtvo slovo na papiru, jer je, čudne li koincidencije, dr Mileta Mihajlov nekako baš tada napustio funkciju direktora bolnice i postao gradonačelnik!

 Nemali broj izvora napominje da je stvar sa manjkom legla nakon intervencije Aleksandra Vlahovića, bliskog gradonačelnikovog rođaka, jednog od najrevnosnijih (sa)učesnika mnogih propalih privatizacija u celoj državi pa tako i u Zrenjaninu.

Za v.d. direktora zrenjaninske bolnice u (večitoj) izgradnji, imenovana je dr Gordana Kozlovački, jedna od najtvrđih pobornica SPS rukovođenja Milana Radakovića Krkana, bivšeg direktora bolnice u vremenu Miloševićeve vladavine, danas uspešnog vlasnika privatne klinike.

Gospođa v.d. je u međuvremenu u rekordnom roku postala istaknuti član Demokratske stranke, pa je nagrađena kumstvom na slavi demokrata u Zrenjaninu. Krkan i Maksa, bivši direktori Zdravstvenog centra i bivši mrski politički neprijatelji, postali su najveći pobratimi, a manjak od 520 miliona dinara, za koji niko ne sme da preuzme odgovornost, opterećen je u poslednjih 12 meseci sa novih 200 miliona!

Gde li se krije

Dr Mihajlov, lični izbor dr Miodraga Maksića, nova karika u lancu demokratskog apsolutizma zaodenutog (kao i u vreme Mirjane Marković) u bele mantile, ostao je upamćen i po skandaloznoj promociji lažiranog tendera za igradnju dela bolnice, gde se čak i fotografisao sa osobom koja se zvanično predstavila kao gospodin Živković!

Pukla je velika bruka, prisutni su se slatko smejali neviđenoj ujdurmi, jer su u liku navodnog Živkovića prepoznali Aleksandra Acu Vojinova iz Zrenjanina, poznatijeg po nadimku Dijagonala!

Aca Vojinov je, inače, vlasnik privatne firme Dijagonala, koji se nakon sumnjivog biznisovanja sa gradnjom stanova u Novom Sadu, trenutno krije u nekoj od zemalja Bliskog istoka. Nisu daleko od istine i učestale priče o poklonima vrhovnicima zrenjaninske bolnice u vidu stanova u Novom Sadu. Nakon ribanja na svim nivoima od strane lokalnih nadobudnih DS moćnika, operacija kontinuiranog pljačkanja zrenjaninske bolnice je za kompletnu novinarsku kliku u Zrenjaninu postala tabu-tema. Tako je Aca Dijagonala zrenjaninskoj javnosti predstavljen kao gospodin Živković, "ugledni preduzetnik čiji je jedini cilj značajno podizanje nivoa medicinskih usluga pacijentima".

U vremenu direktorovanja dr Mihajlova i predsednikovanja Gorana Kneževića, predsednik upravnog odbora bolnice bio je Goran Kovačević, rodom iz Slavonskog Broda (došao sa porodicom u Zrenjanin 1997. godine), poznat ovdašnjoj javnosti kao osnivač private trgovinske firme Gomex (demantuje da je vlasnik već se predstavlja samo kao predsednik upravnog konzorcijuma firme, prim.pr.).

Za rekordno kratko vreme Gomex je, transparentno i demokratski, razgranao tržište po Zrenjaninu, srednjem Banatu, Banatu, Vojvodini... Gomex je, naravno, godinama snabdevao bolnicu i zdravstvo u Zrenjaninu svim mogućim artiklima.

Odgovor na pitanje šta je to trulo u zrenjaninskom zdravstvu, pokušale su da daju i sindikalne vođe u bolnici. Nakon početnih uspešnih čačkanja, upiranja prstom na rukovodioce i najava da će se obelodaniti kako se novac pacijenata arči i na nekontrolisano finansiranje stranačkih aktivnosti, stvar je legla najobičnijom kupovinom svih sindikalnih vođa i njihovih zamenika od strane svemoćnih rukovodilaca. Poslednji pokušaj otimanja kontroli jednog od petnaestak (?) sindikata dogodio se nedavno. Vatru je lično "gasio" gradonačelnik, nakon čega su, na radost funkcionerskih belih mantila, sindikalci prestali da se mešaju u sopstveni posao.

 

 

Sličice iz života

   Zrenjaninske demokrate su, zarad kontinuiranog uterivanja novca u sopstvene džepove, "pustili mašti na volju" pa se bave i naučnom fantastikom. Kako drugačije objasniti sadržaj knjižurine pod nazivom "Strategija održivog razvoja grada Zrenjanina" gde su "autorske gromade i vizionari" samo od ovog "značajnog projekta" inkasirali desetak miliona budžetskih dinara u sopstvene džepove.

Najinteresantniji detalj iz ove knjige je plan i program razvoja grada od hiljadu godina, odnosno do kraja milenijuma! Očito, vladari Zrenjanina, em veruju u sopstvenu dugovečnost, em garantuju kako će izgledati Zrenjanin 2978. godine! Naravno, sa njima kao večitim vladarima.

Istovremeno, pred kabinetom gradonačelnika se gotovo svakodnevno odigravaju veoma zanimljivi dueli u kojima glavnu reč vode šefovi kabineta gradonačelnika i nemali broj ljudi koji mu se obraćaju za pomoć. Nakon učtive odbijenice, pred nekolicinom najupornijih, na licu mesta, iz novčanika se vadi novčanica od 500 dinara.

 - Do gradonačelnika ne možeš, mnogo je zauzet, evo, uzmi ovo, pa dođi za mesec-dva ponovo - navodi dežurni presretač socijalnih slučajeva. Neki, retki, ne stide se i uzmu ponuđen novac, dok većina posramljeno odlazi.        

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane