Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Èajetina: Privatizacija države ili podržavljenje privatnika

 

Èetvoro višak, dvanaestoro taman

 

  Umesto da se bori za zakonitost u radu, predsednik opštine Èajetina se ismeva rešenjima ministarstava i privatniku poverava da radi najosetljivije poslove iz domena lokalne samouprave. A ono što je osetljivo to je i dobro plaæeno, zna se, jer pare mogu da dolaze i od zainteresovanih stranaka      

 

Igor Milanoviæ

 

U Èajetini je dugogodišnji predsednik opštine Milan Stamatoviæ (DSS), èovek za koga se neki njegovi sugraðani nadaju da æe za sve èime je "usreæio" ovu opštinu uskoro odgovarati na sudu.

Jedna od Stamatoviæevih visprenih umotvorina odnosi se na usvajanje zakljuèka o poslovno-tehnièkoj saradnji sa Idea studiom DOO, privatnim preduzeæem u vlasništvu Ivana Petronijeviæa. Skupštinska veæina je bez problema prihvatila taj zakljuèak i objavljen je u službenom listu Èajetine 1/2010 od 19. februara 2010. Ta tehnièko-poslovna saradnja, meðutim, obuhvata i obavljanje nekih poslova iz delokruga lokalne samouprave koji su neprenosivi na privatna preduzeæa.

Ovom nezakonitom zakljuèku prethodilo je oduzimanje predmeta od dve urbanistkinje u opštini, Katarine Deliæ i Slavice Jeremiæ, pa pošto su se neobraðeni predmeti gomilali u pisarnici, Stamatoviæ je došao na ideju da u ispomoæ pozove privatnu firmu. Ili je tu ideju imao veæ i u trenutku kada je bez posla ostavio dve svoje saradnice?

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja dalo je zatim tumaèenje da je izdavanje graðevinskih dozvola nemoguæe prenositi na privatna preduzeæa. Stamatoviæ je bio drugaèijeg mišljenja od ministra Olivera Duliæa, pa je promenio uloške brava na vratima kancelarija pomenutih urbanistkinja. Tako dolazi do situacije da radnice redovno dolaze na posao koji ne mogu da obavljaju samovoljom predsednika opštine, a njihovi predmeti se ustupaju privatnom preduzeæu za masnu nadoknadu.

Šikanirane radnice obraæaju se nadležnima, te tako Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu šalje upravnu inspekciju, a ovaj nadzor rezultira ukazom po kome pomenutim urbanistkinjama treba da bude obezbeðen radni prostor. Ovo, meðutim, ne ostavlja nikakav utisak na diplomiranog pravnika i naèelnika opštinske uprave Sinišu Bulatoviæa buduæi da on ni do danas nije postupio po rešenju inspekcije. Predsednik opštine je blizu, a ministar daleko, rezonuje Bulatoviæ.

Pošto privatno preduzeæe radi njihov posao, dve urbanistkinje i još dvoje kolega ostaju nerasporeðeni, ali se istog tog dana u radni odnos u opštini prima 12 drugih radnika, partijskih istomišljenika predsednika Stamatoviæa. Sve ovo uraðeno je na osnovu nevažeæeg pravilnika o sistematizaciji radnih mesta.

Dok su èekali rešenje Ministarstva, nerasporeðeni radnici su vreme provodili po tuðim kancelarijama, jer od svojih više nisu imali kljuèeve. Kada je Ministarstvo naložilo Opštini da svi radnici budu vraæeni na posao do konaène odluke suda, u kancelariju jedne od njih upada bivša pomoænica predsednika opštine Bojana Božaniæ, stavlja sve predmete u jedu kutiju i odnosi ih bez zapisnika i bez formalne primopredaje. Skrivanje tragova, šta li je?

Umesto da postupi po odluci Ministarstva, Stamatoviæ i ovog puta demonstrira bahatost pa izdaje nareðenje kojim radnicima vraæenim na posao zabranjuje ulazak u službene prostorije Opštine.

Samo tri godine pre nego što æe urbanistièku nadležnost da poveri privatnom preduzeæu, Stamatoviæ je kukao kako na Zlatiboru vlada pravi haos kada su nekretnine u pitanju, zbog èega ar placa u centru košta i 30.000 evra, a kvadratni metar poslovnog prostora 5.000 evra, dok je stambeni prostor dosegao cenu od 2.000 evra. Kako æe privatnik, koji ima samo poslovne interese, da uvede red u ovu osetljivu oblast gde je i sama Opština zakazala, niko živi ne zna, pa ni sam Stamatoviæ.

 

 

 

 

Radnice dolaze na posao koji ne mogu da obavljaju, a njihovi predmeti se ustupaju privatnom preduzeæu za masnu nadoknadu.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane