Natrag

Epizoda 31

Epizoda 31

Nismo mi od jue

Zoran Milojevi

Stupila je na snagu svetska zabrana upotrebe kasetnih bombi kojima su nas Amerikanci izdano darivali uz pomo "Milosrdnog anela"! Predlaem da Amerima uzvratimo gaajui ih kasetama Mileta Kitia, Seke Aleksi i ostalih kasetnih junaka.

Srpski Makedonci priredili "beogradskom letu" koncert" makedonske etno muzike". Beograani oduevljeni! Najgore stanje je neznanje. Lino se seam kako je Aleksandar Sarijevski priao da je "Zajdi, zajdi" komponovao obraajui jednu kosovsku pesmu. Sad razumem zato su Makedonci priznali iptarsko Kosovo. iptari se nee buniti to Makedonci prisvajaju tuu kulturu, jer svoju nemaju, pogotovu na Kosovu. A Srbi su zaboravili odakle su. To je realnost!

Izabrasmo guvernera. Stari guverner nije reagovao na predlog kuma Gavre da naa valuta bude "probuen dolar". Novom guverneru predlaem da naa nova valuta bude - varak. Za mesec-dva kreu sve hladniji dani. varak se na toploti skuplja, a zimus e ovrsnuti i ukrutiti kurs! Neka se uvere i Milo i Ivo, i Angela i Barak, koliko je ukusna srpska valuta - varak.

Vratio se Lale Fleka sa robije! Pitamo ga ta e sad, a on pria: "U biznis se ne vraam, jer policija gui inicijativu. Ne bih ni u politiku, ne umem da lanem, odmah pocrvenim. Privlai me rad u prosveti. Sa svojim iskustvom mnoge mlade bih mogao da nauim prostoj injenici: Kad kupujete bolji ivot, pazite da vas ne uhvate na delu!"

Nai vaterpolisti su najilaviji deo srpskog roda. Sjajno se snalaze u meunarodnoj zajednici: ona ih stalno nagrauje zlatom, iako im je stalno voda do grla."

Uesnici Farme, privremeni seljaci, pojavljuju se na svim TV, kao da su nacionalno dobro. "Kad stoji u crkvi, ne znai da si vernik. Kad stoji u garai, ne znai da si mercedes". Biti srpski seljak znai imati ast, dostojanstvo i sutinu srpsku. Biti seljak sa Farme ne znai biti nacionalno dobro, ve znai iveti pod sloganom: uvajte maske, lica su spala!

Potpuno mi je smena igra Srbije i EU. Oni Srbiju ubeuju da pola istine nije cela la. A mi vozimo napred gledajui u retrovizor. Oni ne mogu da priznaju da je Kosovo u Srbiji. Mi ne moemo da priznamo da je Kosovo u Srbiji, ali iptari nisu. Prihvatiti misao o porazu, znai biti poraen. Taj problem imaju i Srbija i EU!

Na Kosovu nita novo! Sila Boga ne moli. Sila moe Srbima svata, ali Bogu ne moe nita! Srbi se sili ne mole, Srbi se mole Bogu. Sila ne zna ta da radi sa Srbima, jer ima Boga.

Sauvajte osmeh na svom licu, ak i ako vam nita nije smeno od onoga to ste upravo proitali!

 

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane