Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Sve će to narod pozlatiti

 

Milica Grabež

 

 

   Pre dve godine Okružni sud u Subotici doneo je odluku da Radivoja Milutinovića iz Horgoša rehabilituje. Presude kojima je gospodin Radivoje Milutinović, u narodu poznatiji po nadimku Muja Lopov, osuđen na dvadeset godina zatvora, koju kaznu je izdržao u KPZ Sremska Mitrovica, veće Okružnog suda u Subotici stavilo je van snage, konstatujući da je Milutinović, sa saučesnicima, osuđen u politički motivisanom postupku koji je, narodski rečeno, bio montiran.

Gospodin Milutinović je ostao bez imovine i prima socijalnu pomoć. Nedugo nakon izlaska iz zatvora, kada se malo okućio, subotičko pravosuđe mu je oduzelo preduzeće i svu imovinu.

A kad je, konačno, Muja Lopov dočekao da ga, u ime naroda, sud proglasi nevinim i poništi sve pravne posledice neopravdane osude, ponadao se da će staračke dane proživeti u miru. Nadao se kao i stotinak drugih, još uvek živih građana, koje su sudovi rehabilitovali, da će mu Ministarstvo pravde Srbije, bez oklevanja, isplatiti pravičnu naknadu za duge godine provedene u zatvorskoj samici, za uništenu porodicu, imovinu, mladost i uopšte uprošaćen život.

Ipak, ni za Muju, koji više nije lopov, ni za druge nesretnike koju su sudski rehabilitovani, nema nade. Jer, Vlada Srbije ni za pet godina nije predložila zakonska rešenja kojima bi rehabilitovani mogli da ostvare pravo na obeštećenje!

Čovek koji izigrava Zaštitnika građana, gospodin Saša Janković, obavestio je Muju da, ako Vlada Srbije  do 15. marta ove godine ne predloži Narodnoj skupštini Srbije usvajanje zakona, da će on to učiniti, jer ima na to pravo. Ali, obećanje - ludom radovanje.

Srpska politička elita ume da se sprda sa svojim građanima koji su neopravdano osuđivani, proganjani, kojima su uništeni životi, imovina i porodični život.

Pod pritiskom iz inostranstva Koštuničina vlada je usvojila Zakon o rehabilitaciji, a pisao ga je njegov ministar pravde Zoran Stojković, koji je kao viši sudija zabranjivao knjige i zbog verbalnog delikta slao ljude na višegodišnju robiju!

Zato je i razumljivo što takav grešni ministar nije uneo samo jedan član u ovaj zakon, po kojem bi i naknada štete rehabilitovanima bila utvrđivana u postupku koji važi za sva neopravdano osuđena lica, po sadašnjem Zakoniku o krivičnom postupku.

Ali, u ovoj državi i u ovakvim režimima koji lažiraju svaku ideju prava i pravde, ubijeno je ono što niko u civilizovanom svetu ne ubija: pravo na nadu. Masovni pomor administrativnim putem i dalje traje.

 

 

  

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane