Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Govoreći otvoreno

Govoreći otvoreno

 

Kragujevac: Učesnici jednog korupcionaškog slučaja i njihovi bivši i sadašnji poslovi

 

Naučnici sa više nula

 

   Već davno medijski potrošena afera "Indeks" u Kragujevcu, nije ostavila mnogo tragova na rukama prvooptuženih, niti na obrazu osoba koje su im bile bliske i koje su u bilo kom vidu imale koristi od prijateljstva sa njima. Stanje na Pravnom fakultetu, ali i na celom Univerzitetu u Kragujevcu, takvo je da ga najbolje mogu opisati bivše i sadašnje biografije slavnih prodavaca akademske magle. Tabloidov izvor, jedan od nekompromitovanih profesora, bavio se upravo tim detaljima...

 

N. Vlahović

 

Bez mnogo razmišljanja, nedavno je u javnom nastupu jedan kragujevački profesor nazvao dekana Pravnog fakulteta u Kragujevcu, prof. dr Predraga Stojanovića, najobičnijim političkim konvertitom, tvrdeći da je ovaj čovek nekada, u vreme socijalizma, svoja politička prevrtanja počeo kao predsednik omladine (SSOJ-a) na Univerzitetu, a kasnije i kao član Saveza reformskih snaga, Demokratske stranke Srbije i DHSS-a. Ali, kako je ovo jedna od benignijih političkih biografija, s obzirom na to kakvih ima, kritičar je izvukao malo jaču artiljeriju pa je podsetio da su Stojanovića svojevremeno izabrali na to mesto uz obavezu i njegovo obećanje, kako je konstatovano u izveštaju komisije, da će napisati jedan udžbenik, što već 10 godina nije učinio. Njegova "popularnost", govori ovaj izvor kragujevačkih akademskih intriga, dobila je na značaju i snazi kad je počeo da pije, pa čak i da daje televizijske intervjue u pijanom stanju! Bilo kakva ozbiljnija komisija, lako će dokazati da je ovaj čovek jedna obična naučna nula, tvrdi nadahniti kritičar:

"...Kod njega je magistrirao i Dragutin Guta Radosavljević, direktor Poreske uprave Srbije i visoki funkcioner DS-a, i to na temu Sociologija urbane sredine sa posebnim osvrtom na grad Kragujevac. Sociološka tema, a Stojanović je profesor - javnih finansija!", svedoči on dalje.

"...Ova je teza posebno poznata po svom zaključku da ...Kragujevac treba da bude lep kao što su lepe Kragujevčanke dugih nogu koje šetaju gradom..., čime je dao nezaobilazan doprinos razvoju lokalnih kafanskih akademija. Radosavljeviću to nije bilo malo pa je potom i doktorirao kod Stojanovića, posle njegovog izlaska iz smederevskog pritvora zbog afere Indeks!"

 

Zatvorska nauka po sećanju

 

Docent dr Srđan Đorđević takođe je kadar dr Predraga Stojanovića, kazuje izvor Tabloida:

 "...Bio je predsednik Saveza komunista na fakultetu kao student, a potom mladi kadar SPO-a i potpredsednik opštine Kraljevo, i najzad, kao kadar DHSS-a i asistent Pravnog fakulteta u Prištini, postaje sudija Ustavnog suda u vreme policijske akcije bivšeg ministra Dušana Mihailovića, pod radnim nazivom Sablja."

Uveren da je druga inkarnacija Moše Pijade, u smederevskom pritvoru u stilu komunističkih robijaša Mošinog vremena, ovaj "autor" je napisao "monografiju" o Mitrovdanskom ustavu, bez naučnog aparata, tj. literature.

Svedok akademskih nepodopština u Kragujevcu pominje i izvesnog Ivana Bulatovića iz Rožaja, "...nekadašnjeg sekretara Pravnog fakulteta u Prištini, člana DHSS-a Vladana Batića, i pomoćnika ministra pravde u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Bulatović je bio jedan od organizatora demoliranja automobila predstavnika Vlade Srbije koji je dolazio na pregovore sa Albancima u Prištini 1998. godine.

Đorđević je posle dolaska na Pravni fakultet u Kragujevcu, zajedno sa Predragom Stojanovićem i Milenom Cicom Petrović, bio i član komisije za polaganje pravosudnih ispita. Priča se da su već tada razvili korupcionašku mrežu za polaganje pravosudnih ispita, a da su im posrednici bili i advokat Marković, pod nadimkom Bizon, i sam optužen u aferi "Indeks", koji je sada predsednik Advokatske komore Šumadije i Pomoravlja, i izvesni policajac Simić. Markovićeva žena, Snežana Marković, zamenik je Republičkog javnog tužioca kod svog zemljaka, Kragujevčanina Slobodana Radovanovića...".

 

Ime na crkvenoj stolici

 

Profesorka Emilija Stanković postala je poznata široj srpskoj javnosti kao pomoćnica za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvete, koja je u to vreme napadnuta prilikom izlaska sa fakulteta (tada joj je grupa mladića oduzela 4.000 evra, koji su, po njihovom priznanju policiji, bili zapravo mito od prodaje ispita toga dana). Čitav slučaj je zataškan.

Ona je, tvrdi Tabloidov izvor, kao monografiju za izbor prijavila plagijat u kome je od ukupno 100 stranica, preko 30 stranica doslovno prepisala! Zbog toga je, tvrdi on dalje, prof. dr Marko Pavlović nešto kasnije podneo krivičnu prijavu.

Religiozni, i oni koji bi to hteli da budu, znaju da ova žena ima i stolicu sa svojim imenom u Sabornoj crkvi, zahvaljujući vladiki Jovanu. Naravno, da se tradicija ne izneveri, ima i jedno važno kumstvo - sa Snežanom Marković, zamenicom republičkog javnog tužioca.

Ivan Čukalović, profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu, čija je režimska zvezda počela da sija osamdesetih natpisima o "humanim preseljenjima naroda", što je trebalo da podgreva i unapred opravdava predstojeće masovne seobe usred ratnih zločina, dobro je poznat i po tome što je svojevremeno bio pomoćnik Živadina Jovanovića u MIP-u, a sada je i sudija Ustavnog suda nezavisne države Kosovo. Izabran je u zvanje redovnog profesora na osnovu članka u nekim bugarskim dnevnim novinama! Žena mu je gradski ombudsman u Kragujevcu.

Dragan Bataveljić, muzičar-harmonikaš i profesor Ustavnog prava, predsednik Udruženja estradnih umetnika Šumadije, veliki je prijatelj narodnjačkih veličina kalibra Radiše Uroševića. Ako se za ikoga može reći da je zalutao na fakultet, govori njegov kolega koji dobro poznaje "raspored snaga" u kragujevačkom visokoškolstvu, onda to je upravo Dragan Bataveljić. Stipendista je nemačkih organizacija. Nažalost, akademik Aleksandar Fira svojevremeno je promovisao njegove tekstove o federalizaciji i regionalizaciji Srbije.

Ipak, uprkos forsiranju "burazerske profesure", iako je čak i doktorirao, niko nije želeo da ga izabere za nastavnika sve dok nije umro profesor koji je predavao premet koji je njemu odgovarao.

 

Još jedno ime na stolici

 

Branislav Marković, sada penzionisani profesor, otac Jelene Trivan-Marković i Milana Markovića (doskorašnjeg javnog pravobranioca, a sada sudije Ustavnog suda Srbije), poznat i po tome što ispite uopšte nije polagao, već su mu ocene upisivane u indeks, takođe je razobličen u javnim i polujavnim nastupima ovog usamljenog, ali vrlo glasnog naučnog radnika, kome je očito dosadilo da ćuti o očiglednom blatu u kome se nalazi ceo univerzitet.

Tako podseća da je Branislav Marković živeo na Kosovu i bio odani kadar Fadilja Hodže, a posle toga i dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Devedesetih godina je bio blizak socijalistima, ali, uprkos tome, posle prevrata 5. oktobra, brže-bolje piše takozvani članak u kome kaže da ga je stid što je Srbin zbog onoga što su Srbi radili na Kosovu. Posle odlaska u penziju aktivirao se na islamskom fakultetu ratobornog muftije Muamera Zukorlića.

Slobodan Svorcan, stari komunista koji je služio čak i kao materijal za nušićevski humor i podsmeh, bio je nekada predsednik Opštinskog suda u Kraljevu. Preko njega, tvrdi ovaj pobunjeni profesor, fakultete su završavale ljubavnice predsednika sudova koje su promovisale njegove komentare zakona, a poznat je i po tome da je jedan od retkih optuženih u aferi "Indeks" koji se tereti za seksualno uznemiravanje studentkinja.

Kritiku i razobličavanje nije izbegao ni Nenad Đurđević, profesor obligacionog prava, za koga ovaj njegov kolega kategorički tvrdi da nije napisao nijedan rad, a profesor je i crkvenog prava, i to samo na osnovu toga što je bio predsednik Crkvene opštine, član Eparhijskog saveta i član Pravnog saveta SPC, prijatelj vladike Jovana i "vlasnik" stolice u Sabornoj crkvi sa svojim imenom, te zahvaljujući tom prijateljstvu postaje član Olimpijskog komiteta Srbije, antidoping komisije i svih tela gde ima para. Stari je to politički konvertit, svedoči ovaj izvor - bio je član Saveza komunista, pa onda redom, Saveza reformskih snaga, SPO-a i Nove demokratije, a svoje usluge najbolje naplaćuje u Ministarstvu sporta i Ministarstvu vera.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane