Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Teror

Teror

 

Strašno lice ništavila: Ko ubija Radisava Rodića

 

Raja u paklu mlađanog Mlađana

 

  Oj sinovi, moji sokolovi, što me ostaviste samog - poručuje iz bolničkog kreveta, okružen stražarima, vlasnik dnevnog Kurira Radisav Raja Rodić, koji je, iako smrtno bolestan, uhapšen 28. oktobra prošle godine pod optužbom da je "zloupotrebio službeni položaj". Nalog je izdao Mlađan Dinkić, a njegova je i presuda da Raja mora umreti u zatvoru. I dok Raja kopni ostavljen i zaboravljen, njegovi sinovi, pod pritiskom iz Demokratske stranke, list su ustupili Srđanu Šaperu i Draganu Đilasu za njihovu prljavu propagandu

 

Milovan Brkić

 

Posle rata Titovi udbaši i policajci (narodna milicija) zatvarali su građane ako bi im se, na primer, svidela njihova žena ili sestra. Prišli bi im i naglas zasiktali: "Kome ti majku partizansku?". Sudbina nesrećnika bi odmah bila zapečaćena. Čekale su ga batine, mučenje i teška robija. Na partizanski način.

Deset godina posle ulaska u 21. vek, u Srbiji je opet moguće da neko donese presudu da vas zatvori, baci u tamnicu i otme vam svu imovinu. Sudije i tužioci su samo statisti, oni su taj ološ koji je tu da sve ide po proceduri.

Radisav Raja Rodić, preduzetnik iz Ripnja, pre skoro dvadeset godina odlučio je da se bavi i izdavaštvom. Pokrenuo je dnevne listove Kurir i Glas javnosti, nekoliko nedeljnika i sportskih listova, novinsku agenciju SINA... Imao je i štampariju i štampao je u prošlom veku, za vreme prošlog režima, plakate, knjige, časopise, letke i dnevne novine za ljude koji će smeniti tadašnji režim, a danas biti gori despoti od onih koji su otišli 5. oktobra 2000. godine.

Štampao je gazda Raja gospodi iz Demokratske stranke novine na poček, na časnu reč Čede Jovanovića da će mu jednog dana, a možda i pre, platiti za štamparske usluge.

I dok Miloševićevi ljudi nisu dirali gospodu iz Demokratske stranke što izdaju takve novine (list Demokratija), gazda Raja je bio na nišanu. Pretili su mu apsom, privodili ga u policiju. Gazda Raja se krio, pravdao Miloševićevim ubicama da je on samo običan štampar i da mu je to posao od kojeg živi, i ako treba da mre neka mre, ako treba da ide u aps neka ga vode!

E, onda su došli na vlast ovi zbog kojih je gazda Raja hteo da izgubi glavu. A sa njima nema šale, shvatiće to konačno, dok danas umire okružen stražarima, gazda Raja.

 

Od antitalenta do glavnog

 

Čeda nije hteo da plati dugove, a Raji je savetovao da ih, zbog vlastite bezbednosti, zaboravi. Da tako sačuva glavu.

Novinari gazda Raje počeli su da istražuju sve pljačke Mlađana Dinkića. Milione, stotine miliona, milijarde opljačkanih para. Mlađan Dinkić se ljutio, pretio, tužio, sudio i dobijao presude da mu i gazda Raja plati, jer su mu povređeni čast i ugled.

Na kraju, Mlađa je odlučio da ubije Raju Rodića. Dok je gospodin Rodić u Švajcarskoj operisao teško bolesnu jetru, Mlađan je u njegovu firmu poslao stotine policajaca. Poreska policija nije izlazila iz Rajinih poslovnih prostorija.

Da bi demantovao priče da je pobegao iz zemlje, Radisav Rodić se vraća kući, iako operacija nije dobro prošla.

Prvo opštinsko javno tužilaštvo, na čijem je čelu do kraja prošle godine bio Goran Ilić, preduzimalo je sve moguće mere "radi obezbeđivanja dokaza" o krivici Radisava Rodića. Iako je tužilac Ilić aktivno sarađivao sa Dinkićevom kaznenom ekspedicijom, ipak je odbijao da izda nalog za hapšenje, jer zakonskih razloga nije ni bilo.

Onda je Mlađan Dinkić odlučio da ide dalje. Nalog za hapšenje gospodina Rodića izdala je zamenica Okružnog javnog tužioca u Beogradu Jelena Katić. Predmet je dodeljen istražnom sudiji Branislavu Panteliću. A "u ruke ova dva skota", svaki čovek je kriv, nepopravljivo kriv i zaslužuje svaku kaznu, koju vlast traži. Oboje su prošli reizbor. Kao dobra i poslušna pseta. Svaka svinja ima više morala nego ovo dvoje.

I dok je Raja, odmah po hapšenju 28. oktobra prošle godine, prebačen u zatvorsku bolnicu, a potom i u civilnu bolnicu radi operacija, Dinkić je plen prepustio šakalima Borisa Tadića. Oni su uzeli novine gazda Raje. Doveli su i svog urednika, izvesnog Jovicu Krtinića, poreklom iz Knina, kome je Branko Radujko kum.

Pomenutog Jovicu Krtinića Raja Rodić je, kao antitalenta za pisanje, svojevremeno otpustio iz redakcije, ali je on, dok Raja umire utamničen, odlučio da se vrati kao - glavni urednik Kurira!

A sinovi Raje Rodića, pod pretnjom da će biti ubijeni, odrekli su se oca. Otkazali su punomoćja očevim advokatima, da Raju ostave samog, i izolovanog. Svu Rajinu imovinu stavili su na raspolaganje Srđanu Šaperu, Draganu Đilasu i bandi iz DS-a. Kriv je dvorski list Borisa Tadića.

Zvuči nadrealno, ali dok se koriste Kurirom kao svojim novinama za promovisanje diktatora-amatera Borisa Tadića, u impresumu i dalje stoji da je pokretač novina Raja Rodić, a direktor preduzeća koje ga izdaje Aleksandar Rodić, Rajin sin! Ne, to Tadićevim banditima ne smeta.

 

Država ne sme da ubija svoje građane

 

A sinovi ćute, ne sećaju se više oca, u njihovim novinama njegova sudbina se ne pominje. Ni gde je, ni šta je sa njim. Ni da li je živ, ili mrtav.

Deset meseci nakon hapšenja, nesrećni Rodić je i dalje u pritvoru, pod izgovorom da može da pobegne! Gde? U pakao?

Vlada Škotske pustila je iz zatvora, sa doživotne robije, Libijca koji je bio optužen da je u avion podmetnuo bombu od koje je stradalo skoro dvesta ljudi. "U našim zatvorima ne treba da umiru oni koji su na zatvor osuđeni. Svako treba da umre kao slobodan čovek", objasnio je škotski premijer, koji je potpisao odluku o pomilovanju.

Veće Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavala sudija Natalija Albijanić, čiji suprug je vršilac dužnosti predsednika ovog ukletog suda, produžila je pritvor gospodinu Rodiću. On može da traje sve dok Raja ne umre. Pitanje je samo ko će biti uporniji. Sudu se ne žuri. Oni imaju zadatak da Raja mora da umre u zatvoru, i skotovi koji su Rajine sudije i tužioci neće od tog zadatka odustati.

Zašto ispisujem ove redove, pitaće me desetine novinara koje je gazda Raja otpustio s posla, zakidajući im radni staž, socijalno osiguranje, ponižavajući ih?

Ne zbog Radisava Raje Rodića, već zbog principa da država ne može da ubije svog građanina, onda kada se on suprotstavi despotiji nosilaca najviših funkcija u izvršnoj vlasti. Zbog načela kojim se osigurava zaštita svakog građanina od neopravdanog sudskog i političkog progona.

Nadam se da će kada ode s vlasti ili iz života diktator-amater Boris Tadić, pred nepristrasna sudska veća biti izvedeni i Rajine sudije, tužioci i progonitelji. Ako mi Bog da života, ja ću ih na klupu izvesti.

  

 

    

 

 

Dinkićev dosije

 

Glas javnosti 2005. godine najavljuje knjigu "Demokratska pljačka Srbije", u kojoj je istraživački tim Glasa objavio dokumenta o srpskim parama na Kipru i učešću ministra Mlađana Dinkića u svemu tome, s njegovim izjavama kiparskim medijima da su pare pronađene. Ali, Srbija do danas nije videla te pare.

Dinkić je tada pretio Rodiću da će ga uništiti ako objavi tu knjigu...

Prvi otvoreni obračun vlasti s Radisavom Rodićem, pokretačem tada jedinih opozicionih novina, počeo je 30. septembra 1999. godine. Tada su finansijska policija i beogradski Odsek za privredni kriminal MUP-a Srbije zabranili štampanje i prodavanje Glasa javnosti. Obrazloženja za ovakvu odluku nije bilo.

Već 1. oktobra finansijska policija zapečatila je redakciju Glasa javnosti i sve štamparske mašine ABC Grafika. Osim štampanja Glasa javnosti, od tog časa obustavljeno je izdavanje još mnogih listova, među kojima su NIN, Vreme, Lid, Velika Srbija, Pravoslavlje...

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane