Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Novi Sad: Fenomen Visoke poslovne kole strukovnih studija

 

to se, jadan, ne rodih u Loznici

 

Zemljaki lobi, dobri komijski odnosi i poznanstva kontroverznih biznismena recept su za dugogodinji uspeh Radovana Tomia, direktora Visoke poslovne kole u Novom Sadu

 

Igor Milanovi

 

Radovan Tomi je viegodinji direktor Visoke poslovne kole strukovnih studija u Novom Sadu i to uz obilnu pomo zaviajne mafije. Tomi je rodom iz Loznice, gde ima i kuu od 800 kvm sa bazenom, a iz istog mesta su i njegovi najvaniji i najodaniji saborci.

Najvaniji saveznik je predsednik Saveta kole Goran Vasi, Loznianin, sada direktor Novosadskog sajma. Sekretar kole Zoran Lazi takoe je iz Loznice, kao i doskoranji predsednik Saveta kole Novica Pavlovi, a odatle potie i ef raunovodstva Dragana Boji.

Iz Loznice su i lanovi Saveta kole, Ilija uka i Vladimir Krsti. uka je od svog zemljaka, direktora Tomia, dobio stan u Mie Dimitrijevia 28, koji je platila kola. Krsti je proao neto bolje: njegov stan na Sunanom keju 33 isto je platila kola, ali mu je prvi komija direktor Tomi.

Sam direktor nije maltretirao kolu da mu plaa stan u beogradskom Bulevaru osloboenja 164, jer je izdani donator bio kontroverzni novosadski biznismen Vojislav Gaji, iji sin, zauzvrat, sve ispite u pomenutoj koli polae sa istim desetkama. Jedan drugi stan, onaj u beogradskoj ulici Cara Nikolaja 79 Tomi je na erkino ime kupio preko Inter-progres-inenjeringa i tu nije pitao za cenu, budui da mu je komija niko drugi do ministar prosvete arko Obradovi.

Kada se sve te komijske i zaviajne veze lepo uveu, mahinacije ne mogu da omanu. Ipak, zlu ne trebalo, direktor Tomi je za potrebe dobijanja akreditacije od Ministarstva prosvete angaovao profesora sa beogradskog Ekonomskog fakulteta Gojka Rikalovia. Pomenuti profesor je ne samo protivzakonito honorarni predava na Vioj koli u Novom Sadu ve je za potrebe kole radio elaborat za akreditaciju koji je zatim ocenjivao kao lan komisije Ministarstva prosvete. Usput, Rikalovi za istu tu kolu pie i planove i programe i to za debele honorare, kao da kola nema sopstvene kadrove sposobne da ovo odrade.

Za svoje radnike Bobana Vesina i Branku Paunovi, direktor Tomi je iao toliko daleko da je izdao lanu potvrdu kojom su oni prevarili banku da bi dobili kredit. Oboje su u trenutku podizanja kredita bili u radnom odnosu na odreeno, ali im je Tomi oboma izdao potvrdu kojom ih je proglasio zaposlenima na neodreeno. U oba sluaja pokrenuti su istrani postupci koji jo uvek nisu okonani.

Poto je sve svoje zemljake i ostale poslunike udomio, a sam se naselio tik do ministra, Tomi je odluio da poradi i malo na sopstvenim prinadlenostima. Njegovo delovanje nikako nije ostalo neprimeeno, posebno u onom delu javnosti koji je za tako neto slubeno zainteresovan. I to ak na meunarodnom planu.

Nacionalni centralni biro Interpola Beograd tako je 10. avgusta ove godine Policijskoj upravi Novi Sad prosledio odgovor Interpola Podgorice na njihove upite. Iz pomenutog dopisa proizilazi da Tomi od 2004. u Herceg Novom poseduje stan povrine 57 kvm upisan na drugo lice.

Svoje stanove i kue Tomi je opremio najprobranijim nametajem iz Eurosalona i to pomou lanih faktura na ime kole, a za potrebe navodnog renoviranja kolske zgrade. Kada je Anica Kangrga otkrila ove mahinacije i sa njima suoila direktora, dobila je momentalni otkaz i najurena iz raunovodstva. Sada sve kolske tendere vodi Mirko Popovi, koji je za svoje utanje od kole dobio stan.

Za vreme viegodinjeg Tomievog direktorovanja kolu je napustilo ukupno 27 zaposlenih. Pravi egzodus.

Direktor Tomi tvrdi da je alergian na prainu pa se zato "na ovu glad" svake druge godine izdvaja vie od 30.000 evra za kupovinu sve veeg i skupljeg slubenog automobila. Na slubena putovanja po belom svetu on, meutim, ne ide skupim slubenim kolima, ali zato obavezno ide u pratnji cele porodice. Dok za enu Dragicu jo i moe da se nae nekakvo opravdanje, budui da je i sama nastavnik u istoj koli, za erke se izdaju falsifikovana uverenja da su studenti kole koji putuju u edukativne svrhe. Pri tome jedna erka je vlasnica preduzea koje tesno sarauje sa privatnom kolom Doba iz Maribora, na koju po Tomievom nareenju profesori upuuju svoje studente.

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane