Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Dežurna

Sudije-biznismeni: Koliko košta pravda

 

Kiša u Kinšasi, kišobran u Beogradu

 

   Reforma pravosuđa ostavila je bez posla i ugledne sudije-biznismene, koji su rasprodavali pravdu, ali je sud očistila i od poštenih delilaca pravde. Hobotnica je, ipak, ostavljena da nastavi sa radom

 

M. Grabež

 

 

Od januara ove godine trgovinske sudove u Srbiji zamenili su privredni sudovi. Reformom pravosuđa smanjen je i broj sudija u privrednim i Privrednom apelacionom sudu za oko 30 odsto! Za isto toliko procenata povećan je i priliv predmeta u ovim sudovima, koji sude u sporovima između privrednih društava.

A kada je predmeta previše, a sudija premalo, onda, ako želite bržu pravdu, ili, opet, da ona dođe sporije, onda morate imati svog sudiju. Ili, još bolje, da znate sudijinog menadžera.

Privredni sud u Beogradu spada godinama među najkorumpiranije kuće pravde u Srbiji. Nekoliko sudija ovog suda još su na optuženičkoj klupi, a sudi se i bivšem predsedniku suda, pod optužbom da je bio član organizovane kriminalne grupe.

Kako doći do sudije, ubrzati presuđenje ili dobiti presudu u svoju korist?

Direktori mnogih državnih, privatnih, mešovitih i akcionarskih preduzeća dovijaju se na razne načine. Angažuju advokate koji imaju bliske veze sa sudijama ovog suda.

A i pojedine sudije tragaju za klijentelom i dopunskom zaradom. Oni rade sa sudskim veštacima, koje angažuju, a onda veštaci ugovaraju biznis.

U Trgovinskom sudu u Beogradu sudile su i sudije - bračni par Kordić. Bio je to poznati dvojac, koji je ogrezao u korupciji. Oni su javno rasprodavali pravdu. Onda je sud danima bio opsednut bračnom aferom. Sudija Jovan Kordić napravio je dete svojoj stručnoj saradnici. Njegova supruga Natalija Pejić-Kordić, sudija u ovom sudu, nije mogla da dođe sebi. Pretila je da će propevati i da će otkucati muža, da će ga strpati u zatvor. A sudiji Jovanu Kordiću je zaista pretio zatvor. To je moglo da zapadne i gospođu Nataliju, koja je, takođe, ogrezla u korupciji.

Bračni par Kordić je od rasprodaje pravde hranio svoju decu. Gospođa Natalija Pejić-Kordić i danas to čini, ovog puta sa mesta zamenika predsednika Privrednog suda u Beogradu! Ona se, nakon što se njen muž Jovan oženio svojom stručnom saradnicom, razvela od njega, uz aferu koja je nedeljama potresala sud. Interesi su ih pomirili, jer je gospodin Jovan, nakon što je razrešen dužnosti sudije Trgovinskog suda u Beogradu, posao našao u ZOIL Dunav! Ova firma vodi stotine sporova pred ovim sudom, a Natalija je tu da pripomogne.

Bračni par Kordić godinama je zarađivao pare rasprodajući pravdu. Najpoznatiji je slučaj kada je Milorad Majkić, vlasnik preduzeća Kim Stib u Kinšasi (Demokratska Republika Kongo), inače počasni konzul DR Kongo u Bosni i Hercegovini (!?), tužio kompaniju Genex, koja mu je, navodno, uskratila da u hotelu Interkontinental u Beogradu drži kockarnicu.

Zahvaljujući sudiji Jovanu Kordiću, tada sudiji Privrednog suda u Beogradu, gospodin Majkić je od Genexa uspeo da naplati oko tri miliona maraka! Onda je za predsednika suda izabrana sudija Milena Arežina, koja je stopirala izvršenje, sumnjajući da je firma Milorada Majkića Kim Stib uopšte i registrovana u Kinšasi. U spisima predmeta nije bilo nikakvog traga o postojanju firme gospodina Majkića!

Banda iz privrednih sudova je imala savršenu koordinaciju, tako da je mogla da finansijski sruši svaku kompaniju, privatnu firmu, društveno preduzeće. A društvena preduzeća bila su krave muzare. Lažni stečajevi i poslušni stečajni upravnici ostavili su bez posla desetine hiljada radnika, jer je mafija iz trgovinskih sudova stavila šapu na njihova preduzeća, rasprodajući njihovu imovinu. Čak su neke sudije, koje su kasnije optužene, kupovale stanove koji su bili u vlasništvu preduzeća nad kojima je sprovođen stečaj.

Reforma pravosuđa, osim što je za trećinu smanjila broj sudija u najvećem privrednom sudu u zemlji - Privrednom sudu u Beogradu - ostavila je bez posla i ugledne sudije-biznismene, koji su rasprodavali pravdu, ali je sud očistila i od poštenih delilaca pravde. Hobotnica je, ipak, ostavljena da nastavi sa radom.

Natalija Pejić-Kordić je i sadašnjem predsedniku suda Zlatanu Dimitriću - zamenica! Gospodin Dimitrić je često odsutan, putuje iz Kraljeva, i sudom praktično rukovodi Natalija Pejić-Kordić, koja potpisuje službena akta suda u ime v.d. predsednika Zlatana Dimitrića, koji je, inače, sudija Privrednog apelacionog suda u Beogradu, i otaljava posao.

Ima i gospođa Natalija svoje veze, svoju mrežu. Njene odluke, i odluke ovog suda do kojih je njoj stalo, potvrdiće mafija iz Privrednog apelacionog suda, na čijem je čelu vršilac funkcije predsednika suda Miroslav Nikolić. On je u januaru došao iz Privrednog suda u Pančevu, zajedno sa svojom ljubavnicom  Biljanom Miljuš-Martinović. Ovaj sudijski dvojac bez kormilara harao je Pančevom i služio kontroverznim biznismenima da lako dođu do plena. U njihovom klanu su i sudije PAS-a (Privrednog apelacioniog suda) Neven Vukašinović i Goran Savić, tako da sudijska mafija može da nastavi sa rasprodajom pravde.

 

 

 

 

Banda iz privrednih sudova je imala savršenu koordinaciju, tako da je mogla da finansijski sruši svaku kompaniju, privatnu firmu, društveno preduzeće.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane