Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Kriminal

Novi Sad: Kako četvrt veka ne pasti s konja

 

Neće pasulj, hoće kavijar

 

Tužilaštvo se još uvek ne oglašava povodom brojnih prijava zaposlenih protiv direktora Radovana Tomića zbog mahinacija koje su budžet olakšale za više miliona. Ni Savet za borbu protiv korupcije nije ništa uspeo da postigne

Igor Milanović

 

Direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Radovan Tomić je od 2000. godine preuzeo sve poluge vlasti u školi, razvio svoje metode upravljanja, odlučivanja, predlaganja. Pored zemljačkog lobija, o kome smo pisali u prošlom broju Tabloida, njemu podršku pruža i supruga mu Dragica, takođe zaposlena u istoj školi.

U osnovi rada bračnog para Tomić provejava lični interes iznad svega, na koji usmeravaju energiju prenebregavajući moral i dobre namere. Bračni par Tomić je za ostvarenje ličnih interesa organizovao ceo sistem zaštite. Primera radi, predsednik Saveta škole je ujedno bio i predsednik izvršnog odbora sindikata. Sekretar škole Zoran Lazić je ujedno bio i predsednik sindikalne organizacije škole. Šefica računovodstva je takođe bila član izvršnog odbora sindikata i član Saveta. Šef tehničke službe je godinama predsednik tenderske komisije. Član saveta škole je i šefica kabineta direktora, kao i rukovodilac biblioteke, koja je u međuvremenu postala i član izvršnog odbora sindikata.

Sadašnji predsednik tenderske komisije Mirko Popović, iz nekog razloga sve poslove poverava jednom te istom izvršiocu - Žarku Đuriću iz Beograda. Škola se svake godine, navodno, kreči, isto tako se svake godine obnavljaju i popravljaju rashladni uređaji i izvode slični, nepotrebni radovi. Upućeni pretpostavljaju da se na taj način peru pare koje se kasnije slivaju u džep direktora Tomića, jer se za navodna renoviranja izdvajaju milionske sume.

Razlog za vezanost Đurića i Tomića možda treba potražiti u policijskoj službenoj belešci OV str. pov. broj 07/10 od 8. marta 2010, u kojoj na drugoj strani stoji informacija kako je Đurićevo preduzeće tužilo školu zbog navodnog duga od pet miliona, te da je škola namerno izgubila spor, pa su Đurić i Tomić novac podelili među sobom. Na kraju stoji naznaka inspektora Željka Kovačevića i Saše Stefanovića kako je pomenuti dokument pridodat istražnim predmetima koji se vode u Višem tužilaštvu Novog Sada.

Pomenuti Đurić se tokom posete "mestu sticanja novca" razmeće različitim luksuznim automobilima, čija se cena kreće preko 150.000 evra (mercedes CL).

Ni policiji i pravosuđu Tomić nije nepoznat, jer je 1984. već bio u istražnom zatvoru deset meseci zbog kriminala i korupcije u tada Višoj ekonomskoj školi u Novom Sadu, sada Visokoj poslovnoj školi.

Svi nezgodni svedoci iz tog vremena u međuvremenu su oterani iz škole, a pojedinci su penzionisani i kad nisu ispunjavali zakonske uslove, kao što je to 2009. bio slučaj sa dugogodišnjim zamenikom direktora Draganom Munitlakom.

O bogatstvu porodice Tomić, o nekretninama stečenim od 2000. godine (više kupljenih stanova u Beogradu, Novom Sadu, Herceg Novom, ali i u inostranstvu) detaljnije smo pisali u prošlom broju. Godinama je bračni par Tomić, zajedno sa svojim gostima, posećivao restoran Balkan ekspres smešten u blizini Visoke poslovne škole i o trošku ustanove plaćao račune za takvu vrstu ugošćavanja.

Nedavno je Dragica prilikom putovanja svoju bahatost i bes iskalila na službenom licu - policajcu, nakon čega je privedena u stanicu policije u Beogradu. Nije uspeo ni pokušaj intervencije direktora škole, preko gospodina Radića (oca asistenta Gorana Radića na Visokoj poslovnoj školi) posle čega je imenovanom asistentu zabranjen ulazak u školu.

Savet za borbu protiv korupcije 27. avgusta 2010. obratio se Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu dopisom u kome traži obaveštenje šta je učinjeno po mnogobrojnim krivičnim prijavama protiv direktora Tomića za zloupotrebu službenog položaja. Prethodno su zaposleni škole kod Saveta izrazili sumnju da se postupci namerno odugovlače, jer direktor ima jake veze u sadašnjoj vlasti.

Kako izgleda, Radovan Tomić ne samo da na platnom spisku ima ljude koji su u mogućnosti da mu obezbede imunitet od krivičnog gonjenja već i to da se u kontinuitetu od četvrt veka bavi istim poslovima zbog kojih je već jednom deset meseci jeo pasulj o državnom trošku.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane