Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kraða

Kraða

Ima li mobilni provajder VIP mobile DOO pljaèkaškog saradnika u vlasti? 

 

Èudo neviðeno: roniš i šalješ poruke

 

    Austrijska firma maltretira svoje pretplatnike ne samo potkradanjem nego i telefonskim mobingom

 

Igor Milanoviæ

 

Jedna naša vrsna sportistkinja, višestruka državna prvakinja i reprezentativac, zajedno sa ostalim èlanicama Kluba za sinhrono i umetnièko plivanje Vraèar boravila je na pripremama u Istanbulu od 18. do 30. avgusta.

Junakinja naše prièe, kojoj iz razumljivih razloga ne pominjemo ime, na pripreme je ponela i svoj mobilni telefon sa karticom VIP mobile. Neposredno pošto se vratila u rodni Beograd njoj je iskljuèen broj sa mreže, uz obrazloženje da je prekoraèila ugovoren iznos raèuna i da prvo mora da namiri dug, pa æe joj broj biti ponovo aktiviran.

Majka Nada je umesto svoje æerke otišla do prvog predstavništva VIP-a da zatraži listing poziva kako bi se uverila da je astronomski raèun zaista i nastao. Umesto da joj izaðu u susret, VIP-ovi radnici su je upuæivali na internet, na kome se Nada ne snalazi baš najbolje, i na korisnièki servis. Èak nisu hteli da je povežu ni sa svojim nadležnim šefom.

Tek je Nadina æerka i vlasnica telefona uspela preko interneta da dobije listing navodnih poziva sa svog broja. Tu je, na primer, stajalo da je drugarici poslala èak 25 poruka za roðendan, iako ih je poslala samo dve. Pri tome su mnoge poruke slate sa razmakom od samo jedne sekunde, što je tehnièki nemoguæe.

U listingu su bile navedene i usluge koje su navodno korišæene i u vreme dok je mlada vlasnica sa svim ostalim èlanovima Kluba bila na treningu, znaèi u vodi. Kako neko može u isto vreme i da pliva i da telefonira?

Proverom navodnih poziva i slanja poruka porodica je lako utvrdila da su mnoge stavke lažno prikazane. Problem je, meðutim, nastao kod stavke prikljuèenje na internet, jer je tu provera nemoguæa. I baš u tom grmu i leži zec, odnosno prevarantska šema naših mobilnih operatera.

Kako smo uspeli da saznamo i mnogi drugi pretplatnici VIP-a žale se na enormno visoke raèune vezane za ostvarivanje internet veze sa svog mobilnog telefona. Problem se uveæava kada je pretplatnik u romingu, tvrde naši sagovornici.

VIP mobile DOO je domaæi predstavnik austrijske kompanije koja je pod dosta èudnim okolnostima postala treæi provajder mobilne telefonije u Srbiji. Jedan od poslovnih partnera Mobilkoma iz Austrije, vlasnika VIP mobile DOO, je kontroverzni biznismen Martin Šlaf koga èesto dovode u vezu sa aferama, posebno sa davanjem para politièarima. Godine 2006. bio je optužen i za podmiæivanje izraelskog premijera Arijela Šarona.

Šlaf je pre dolaska VIP-a pominjan kao jedan od vlasnika beogradskog Mobtela, prethodno u vlasništvu braæe Kariæ. Kako su se srpske vlasti sa njim nagodile da dozvoli prodaju ovog preduzeæa konkurentskom norveškom Telenoru, nije poznato, ali se zna da je od te transakcije bio bogatiji za 360 miliona evra.

Šlaf se kao posrednik pojavio i kod izdavanja treæe dozvole za mobilnog operatera VIP-u, kada se u javnosti èesto polemisalo da je to u stvari ranije obeæana nagrada za prepuštanje Mobtela.

Da postoji sprega izmeðu ovog biznismena mutnih poslova i domaæih politièara pokazalo je i dodeljivanje nagrade "najboljeg ministra ekonomije u svetu" Mlaðanu Dinkiæu. Po informacijama sa beèke berze, gde je Šlaf više nego dobro poznat, upravo je on bio taj koji je za ovu nagradu predložio èoveka koji veæ skoro deceniju srpsku ekonomiju i graðane zavija u crno.

Kako bi nadoknadili novac uložen u podmiæivanje domaæih politièara, èelnici VIP-a su u Srbiju doneli zastarelu tehnologiju i loše uraðen softver. Nekim èudom, taj isti softver uvek pravi greške na štetu korisnika, a nikada na štetu kompanije.

Pošto im je jasno da sa ovako uraðenim listinzima na kojima se vidi i da je korisnik supermen koji je u stanju da za manje od pet sekundi pošalje i do pet poruka, nemaju nikakve šanse pred sudom, VIP-ovi saradnici izuzetno retko pokreæu sudski spor protiv neurednih platiša. Maltretiraju ih na drugi naèin.

Ako iskljuèenje broja nije dovoljna opomena za korisnika, u igru se ukljuèuje jedna inkaso firma èiji službenici telefonskim pozivima maltretiraju neplatiše. Jednoj našoj èitateljki se desilo da je pomenuta kompanija zvala na kuæni broj i u devet uveèe da bi njene ukuæane ubeðivala kako je najbolje da se raèun plati. Pozivi i maltretiranje su prestali tek kada je naša èitateljka angažovala advokata.

Do utuženja nikada nije došlo.

Nada i njena æerka su tek na poèetku tog puta. Njihov zahtev za raskid ugovora VIP je odbio tražeæi zauzvrat ne samo izmirenje spornog raèuna veæ i isplatu 50.000 dinara na ime troškova. Iako je broj trenutno iskljuèen, VIP svojoj pretplatnici i dalje uredno šalje raèune za meseènu pretplatu telefona koji voljom operatera ona ne može da koristi.

Porodica naše èitateljke se u meðuvremenu obratila i ministarki za telekomunikacije Jasni Matiæ sa zahtevom za inspekcijsku kontrolu servera kompanije VIP mobile DOO. Pošto je i sama ministarka iz iste stranke i sazdana od istog podmitljivog materijala kao i Mlaðan Dinkiæ, sumnjamo da æe od ove kontrole da bude išta korisno po naše graðane.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane