Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kraa

Kraa

Ima li mobilni provajder VIP mobile DOO pljakakog saradnika u vlasti?

 

udo nevieno: roni i alje poruke

 

Austrijska firma maltretira svoje pretplatnike ne samo potkradanjem nego i telefonskim mobingom

 

Igor Milanovi

 

Jedna naa vrsna sportistkinja, viestruka dravna prvakinja i reprezentativac, zajedno sa ostalim lanicama Kluba za sinhrono i umetniko plivanje Vraar boravila je na pripremama u Istanbulu od 18. do 30. avgusta.

Junakinja nae prie, kojoj iz razumljivih razloga ne pominjemo ime, na pripreme je ponela i svoj mobilni telefon sa karticom VIP mobile. Neposredno poto se vratila u rodni Beograd njoj je iskljuen broj sa mree, uz obrazloenje da je prekoraila ugovoren iznos rauna i da prvo mora da namiri dug, pa e joj broj biti ponovo aktiviran.

Majka Nada je umesto svoje erke otila do prvog predstavnitva VIP-a da zatrai listing poziva kako bi se uverila da je astronomski raun zaista i nastao. Umesto da joj izau u susret, VIP-ovi radnici su je upuivali na internet, na kome se Nada ne snalazi ba najbolje, i na korisniki servis. ak nisu hteli da je poveu ni sa svojim nadlenim efom.

Tek je Nadina erka i vlasnica telefona uspela preko interneta da dobije listing navodnih poziva sa svog broja. Tu je, na primer, stajalo da je drugarici poslala ak 25 poruka za roendan, iako ih je poslala samo dve. Pri tome su mnoge poruke slate sa razmakom od samo jedne sekunde, to je tehniki nemogue.

U listingu su bile navedene i usluge koje su navodno koriene i u vreme dok je mlada vlasnica sa svim ostalim lanovima Kluba bila na treningu, znai u vodi. Kako neko moe u isto vreme i da pliva i da telefonira?

Proverom navodnih poziva i slanja poruka porodica je lako utvrdila da su mnoge stavke lano prikazane. Problem je, meutim, nastao kod stavke prikljuenje na internet, jer je tu provera nemogua. I ba u tom grmu i lei zec, odnosno prevarantska ema naih mobilnih operatera.

Kako smo uspeli da saznamo i mnogi drugi pretplatnici VIP-a ale se na enormno visoke raune vezane za ostvarivanje internet veze sa svog mobilnog telefona. Problem se uveava kada je pretplatnik u romingu, tvrde nai sagovornici.

VIP mobile DOO je domai predstavnik austrijske kompanije koja je pod dosta udnim okolnostima postala trei provajder mobilne telefonije u Srbiji. Jedan od poslovnih partnera Mobilkoma iz Austrije, vlasnika VIP mobile DOO, je kontroverzni biznismen Martin laf koga esto dovode u vezu sa aferama, posebno sa davanjem para politiarima. Godine 2006. bio je optuen i za podmiivanje izraelskog premijera Arijela arona.

laf je pre dolaska VIP-a pominjan kao jedan od vlasnika beogradskog Mobtela, prethodno u vlasnitvu brae Kari. Kako su se srpske vlasti sa njim nagodile da dozvoli prodaju ovog preduzea konkurentskom norvekom Telenoru, nije poznato, ali se zna da je od te transakcije bio bogatiji za 360 miliona evra.

laf se kao posrednik pojavio i kod izdavanja tree dozvole za mobilnog operatera VIP-u, kada se u javnosti esto polemisalo da je to u stvari ranije obeana nagrada za preputanje Mobtela.

Da postoji sprega izmeu ovog biznismena mutnih poslova i domaih politiara pokazalo je i dodeljivanje nagrade "najboljeg ministra ekonomije u svetu" Mlaanu Dinkiu. Po informacijama sa beke berze, gde je laf vie nego dobro poznat, upravo je on bio taj koji je za ovu nagradu predloio oveka koji ve skoro deceniju srpsku ekonomiju i graane zavija u crno.

Kako bi nadoknadili novac uloen u podmiivanje domaih politiara, elnici VIP-a su u Srbiju doneli zastarelu tehnologiju i loe uraen softver. Nekim udom, taj isti softver uvek pravi greke na tetu korisnika, a nikada na tetu kompanije.

Poto im je jasno da sa ovako uraenim listinzima na kojima se vidi i da je korisnik supermen koji je u stanju da za manje od pet sekundi poalje i do pet poruka, nemaju nikakve anse pred sudom, VIP-ovi saradnici izuzetno retko pokreu sudski spor protiv neurednih platia. Maltretiraju ih na drugi nain.

Ako iskljuenje broja nije dovoljna opomena za korisnika, u igru se ukljuuje jedna inkaso firma iji slubenici telefonskim pozivima maltretiraju neplatie. Jednoj naoj itateljki se desilo da je pomenuta kompanija zvala na kuni broj i u devet uvee da bi njene ukuane ubeivala kako je najbolje da se raun plati. Pozivi i maltretiranje su prestali tek kada je naa itateljka angaovala advokata.

Do utuenja nikada nije dolo.

Nada i njena erka su tek na poetku tog puta. Njihov zahtev za raskid ugovora VIP je odbio traei zauzvrat ne samo izmirenje spornog rauna ve i isplatu 50.000 dinara na ime trokova. Iako je broj trenutno iskljuen, VIP svojoj pretplatnici i dalje uredno alje raune za mesenu pretplatu telefona koji voljom operatera ona ne moe da koristi.

Porodica nae itateljke se u meuvremenu obratila i ministarki za telekomunikacije Jasni Mati sa zahtevom za inspekcijsku kontrolu servera kompanije VIP mobile DOO. Poto je i sama ministarka iz iste stranke i sazdana od istog podmitljivog materijala kao i Mlaan Dinki, sumnjamo da e od ove kontrole da bude ita korisno po nae graane.

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane