Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid na tragu

Tabloid na tragu

Da li je prvi srpski internet-pretraiva mnogo, mnogo vie od toga

 

Nije Krstarica nego razarač

 

Naini na koji nai vlastodrci peru i iz zemlje iznose pare gotovo da su bezbrojni. U poslednje vreme im je omiljeni put preko elektronskih medija, pa tako i interneta, jer tu nema tragova da li je i koja usluga zaista izvrena, ili je novac otiao za "reket". Svoje mesto u tome ima i navodni pretraiva Krstarica

 

Milan Malenovi

Zoran ivkov

 

Po zakonu svako u Srbiji ima pravo da iznosi sopstveno miljenje. Slobodno i bez straha od represalija. To svoje pravo je iskoristio i lan internet-foruma Krstarice pod nazivom Adem_ks kada je 11. septembra u trenucima dok se Euleks policija borila da zaustavi albanske huligane na ulazu u severni deo Kosovske Mitrovice napisao kako se radi o obinom, beznaajnom "bacanju kamena sa ramena". Kada se proulo da se u Mitrovici puca, isti Adem_ks je napisao kako, navodno, i sam ivi u Mitrovici, da je situacija pod kontrolom i za nerede optuio Srbe zato to su, po njegovim reima, kamenicama napali kolonu mirnih Albanaca koji su u srpskom delu grada hteli da proslave poraz srpske koarkake reprezentacije.

 

Kriarica

 

Iza navodnog Albanca iz Kosovske Mitrovice Adema_ks krije se u stvari Ivan Petrovi (roen 28. aprila 1975, studirao na FON-u u Beogradu), osniva i generalni direktor preduzea Krstarica DOO, Bulevar Despota Stefana 95 (nekadanja 29. novembra), Beograd. Krstarica DOO je vlasnik istoimenog internet foruma. Ovo nae otkrie nisu demantovali ni nadleni iz Krstarice, kojima se potpisnik teksta obratio. Inae, i samu informaciju o pravom identitetu smo dobili od jednog od nezadovoljnih i neisplaenih saradnika Krstarice.

Po sopstvenoj zvaninoj biografiji Ivan je jo marta 1999. stvorio "prvi srpski pretraiva". Pri tome je preutao sitnicu da je taj "srpski pretraiva" u stvari radio tako to je inkorporirao globalni pretraiva Altavistu, na koji je samo bilo nalepljeno Krstaricino zaglavlje. O tome koliko je ovaj forum "srpski", najbolje govori podatak da ga veina forumaa naziva Kriarica. Ono to je vano i to je Ivana i njegov projekat do sada odravalo bile su dominantne boje na sajtu: uta sa pomalo plavog.

Veza sa Demokratskom strankom ni ovde nikako nije zanemarljiva. Po podacima Agencije za privredne registre (APR) Krstarica DOO je prole, 2009. godine ostvarila poslovni prihod od 26.999.000 dinara (oko etvrt miliona evra). Impozantno za jedan domai vebsajt! Pri tome su jedini prihodi oni od reklame, bar je tako zvanino navedeno. Nezvanino: znaajni prihodi su ostvareni i od "donacija", kao npr. one za elektronsko izdanje srpsko-turskog renika, koje je samo prepis ranijeg izdanja drugog izdavaa. "Renik" se nekako zgodno pojavio u vreme slavljenikog doeka turskog predsednika od strane srpske ute vrhuke.

Ono to posebno izaziva panju je svota APR-u prijavljena kao ist dobitak: samo 258.000 dinara, znai manje od 10 odsto ukupnog prihoda. Da se radi o nekoj proizvodnoj delatnosti, gde se puno troi na repromaterijal, ili o firmi sa velikim brojem zaposlenih i visokim izdvajanjem za njihove plate, sve bi ovo bilo razumljivo. Ovde je, meutim, u pitanju preduzee sa "cela" tri prijavljena zaposlena, od kojih je ak njih etvoro na funkciji direktora. Oigledno se ne slau podaci prijavljeni zvaninim institucijama sa onima iznetim u javnosti. Ili jedan direktor volontira.

 

Sve bez veze

 

Najpre e biti da se radi o klasinom pranju para. Tri od etiri direktora imaju strane adrese boravka, tako da porez ne plaaju u Srbiji. Preko fiktivnih ugovora na ime navodnih savetodavnih i slinih usluga njima se transferiu pare sa rauna Krstarice, a sve preko firme registrovane na - Maralskim ostrvima.

Novac se obezbeuje tako to neko preduzee, da bi ostvarilo bilo koje svoje pravo, od funkcionera DS-a dobije "preporuku" da investira u svoju internet prezentaciju i to preko "strunjaka" iz Krstarice DOO. Vei deo tako ostvarene zarade se odmah uplauje kompaniji u poreskom raju, kao to su Maralska ostrva, dok samo mali procenat proe kroz raune u Srbiji.

Finansijski izvetaji za prethodne godine pokazuju da odavno neto nije u redu sa poslovanjem ovog "pretraivaa". Za 2008. Krstarica je prijavila prihod od 31.442.000 dinara, a dobit od 408.000, sa samo dva zaposlena. Koliko se da zakljuiti, jedini koliko-toliko realan finansijski izvetaj bio je onaj iz 2006. kada je prihodovano 18.338.000 dinara uz dobit od 7.473.000 (tada preko 100.000 evra) sa, takoe, samo dva zvanino zaposlena saradnika.

to se "strunjaka" tie, na koje se poziva Krstarica DOO: ni jedan od navedenih direktora osim, delimino, samog Ivana Petrovia, nema blage veze ni sa marketingom, jo manje sa informatikom.

Jelena Petrovi, direktor internacionalnog marketinga u Krstarici po navodima ovog preduzea, strunjak je za ljudske resurse i ivi u Kingstonu (tamonji broj telefona: 020 8417 9000). Michael Ruddock (Majkl Rudok), Krstaricin direktor finansija, ovlaeni je raunovoa i osnovne studije iz oblasti raunovodstva i finansija zavrio je na Univerzitetu u Londonu, Velika Britanija. lan je Association of Chartered Certified Accountants i ivi u Velikoj Britaniji. Jedino Barry Bobin-Martin (Bari Bobin-Martin), direktor internacionalnog poslovanja, ima neke veze sa informacijama, iako ne i sa informatikom.

 

Misterija i egzotika

 

Osobu ovog dosta retkog imena i prezimena nalazimo u britanskoj ambasadi u Kazahstanu, tanije u Almatiju (tamonja adresa Samal Towers, 97 Zholdasbekova street 97, Block A2, 9 Floor/sprat, Almaty 050051, Kazakhstan, telefon: +7 7272 506191), gde je zaduena, navodno, za kulturno-obrazovnu saradnju Velike Britanije i srednjeistonih zemalja biveg SSSR-a. Po ruskim podacima, meutim, ambasade SAD i Britanije u Almatiju su najvaniji centri pijunae zadueni za logistiku podrku vercu heroina iz Avganistana.

Da li je onda ba sve sluajno: da se Ivan Petrovi predstavlja kao lobista kosovskih Albanaca, najznaajnijih trgovaca heroinom u Evropi, a da je jedan od njegovih direktora aktivan u segmentu iji je primarni zadatak neometani transport heroina iz Avganistana u Rusiju i dalje?

Uz sve to idu i nekontrolisane uplate na raune skrivene na dalekim, egzotinim ostrvima, van domaaja civilizovanih poreskih istrailaca.

 

 

 

Tako je pisao Adem Petrovi

 

Ovako istim srpskim nije pisao ni Titov omiljeni omladinac, Azem Vlasi. Navodni Adem_ks, alias Ivan Petrovi, poslednje nemire u Kosovskoj Mitrovici je ovako prokomentarisao:

 

"adem_ks

Re: iptari napali noas Mitrovicu odmah posle utakmice.

Ja, kada sam procitao naslov, i nik postavljaca, pomislio sam da ponovo po obicaju sanja, ali ovoga puta se izgleda dogadjaj zbio. Nije niko presao na severnu stranu doduse, ali je bilo gadjanja kamena s ramena."

 

Poto ga je drugi foruma, srpski itelj K. Mitrovice, upozorio da Albanci u tom trenutku pucaju na Srbe i pripadnike Euleksa (bila je to no pobede turskih koarkaa nad srpskim) Adem-Ivan mu odgovara:

 

"11.09.2010. 11:24

Ako mi kaze da Albanci maltretiraju Srbe u unutrasnjosti Kosova, mogu da poverujem, doduse opsta politika nije za tako nesto, ali budala ima i bice ih. Ali ako kazes da neki Albanac maltretira Srbe na severu Mitrovice, onda cu reci da si naivan, da ne poznajes situaciju."

U meuvremenu su sramni komentari Ivana-Adema izbrisani, kao to je trajno banovan i profil onoga koji se usudio da prvi objavi da su Ivan Petrovi i Adem_ks jedna te ista linost, i to uz obrazloenje da je uvredio drugog korisnika (Adema_ks, prim. aut.). Izgleda da je za Ivana Petrovia i njegove saradnike uvreda ako za nekog Albanca posumnjate da je Srbin.

 

 

 

 

Vetice i zombiji

 

Na Krstarici vai osnovno pravilo: "ute ne dirati". Jedan uesnik je iskljuen jer je na profilu koristio sliku na kojoj na pranje nosi uti tepih. Moderator pod nazivom Enchanted ga je odmah kaznila sa sledeim obrazloenjem:

"Potovani, napravili ste prekraj na forumu!

Razlog: Nedolian avatar/slika u profilu"

Poto se korisnik alio na ovakav postupak, supermoderator Esh mu odgovara: "Napravili ste prekraj na forumu! neosnovana zalba mod. enchanted.

Ovaj prekraj, vredan 1 poen(a), moe rezultovati ogranienjem pristupa sve dok ne istekne. Ozbiljni prekraji nikada ne istiu."

O psihikoj zrelosti onih koje Ivan Petrovi postavlja za kontrolore svog foruma govori i lik moderatora sa nadimkom Valerija (predstavlja se i kao Zelena Gospa), koja pod imenom Ana Kladarin na svom privatnom sajtu nudi lekove protiv svih vidova magije.

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane