Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Kako je Jedinica za zaštitu svedoka pretvorena u poluprivatno i polukriminalno preduzeće

 

Zaštićeni svedok Bagzi drma Jedinicom za zaštitu svedoka

 

U pismu pripadnika Jedinice za zaštitu svedoka, koja realizuje programe zaštite svedoka, ukazuje se na nepodnošljivo, gotovo karikaturalno stanje u ovoj politički, bezbednosno, čak i moralno delikatnoj jedinici. Kaže se da u njoj caruju korupcija, mobing i elementarno bezakonje. A sve je to dignuto i na međunarodni nivo. 

 

-----

 

Obraćamo vam se u ovom trenutku jer smo osetili potrebu da obavestimo javnost o dešavanjima u Jedinici za zaštitu svedoka i Programu zaštite svedoka.

Na čelu Jedinice za zaštitu svedoka nalazi se Miloš Perović, brat od tetke Branka Ružića iz SPS-a, na čije je postavljenje, pored brata, svoj uticaj imao i Bagzi preko Peconija. Perović je pre ovog radnog mesta bio običan policajac, koji je svoj radni vek proveo u kućici, podižući rampu. Perović je, zahvalan na svom postavljenju, primio pripadnike Žandarmerije koji su bili u privatnom obezbeđenju Peconija.

Situacija u jedinici nije bila nikad gora. Mi ne znamo ko u ovom trenutku vodi jedinicu, da li je to Perović, da li je to Bagzi, ili su to njihovi predstavnici - pomoćnik Saša Paunović, šef analitike Zorica Barać, magacioner Raca, brat Dušana Spasojevića, ili vozač Neša Tenzija (njegov zet). U više navrata smo se uverili da je Bagzi upoznat sa celom organizacijom i ljudima u jedinici. On određuje ko će šta da radi u jedinici i ko može da bude u njegovom obezbeđenju. Da stvar bude i gora, Bagzi zna sve o svim našim svedocima i ljudima koji ih obezbeđuju.

Trenutno se jedinica bavi samo stražarenjem i fizičkim obezbeđenjem svedoka. Perović je omogućio Bagziju da kapital stečen kriminalom ubaci u građevinsku firmu njegovog prijatelja i da ga na taj način opere. Da čak i zaradi. Bagziju organizuje lov, odmore, izlete, treninge za decu (sve je u suprotnosti sa programom zaštite), parama iz kase Jedinice i plaća mu zdravstvene usluge. Čak mu i daje platu. Za uzvrat se Bagzi brine za Perovića i njegove prijatelje. Letos je Bagzi platio letovanje svojoj porodici i porodici Perovića, koji su letovali zajedno.

Bagzi se brine o svojim vernim i lojalnim ljudima, Perovićevim, za koje je spreman sve da učini i da ih potplati. Tako ga je "spasao" od krivične odgovornosti kad je ovaj, za vreme dok ga je obezbeđivao, pucao iz službenog pištolja, kao i kad je Ikoniću obezbedio i platio advokata nakon što je ovaj ubio čoveka u saobraćajnoj nezgodi. Perović je uzeo pare iz kase i da bi platio plastičnu operaciju nosa na VMA.

Bagzija povremeno dovode kod njega u kancelariju (Perović i Paunović), a on se šeta od kancelarije do kancelarije i pozdravlja sa nekim radnicima. Perović je celu Jedinicu privatizovao i ponaša se kao tiranin i kao da je to njegova firma, kao da svi moraju da rade isključivo u njegovu korist. Najviše koristi pretnje i zastrašivanje Brankom Ružićem.

Perović sprovodi mobing tako što sprečava rukovodioce da vode poslove po linijama rada, a u isto vreme odlučuje bukvalno o svemu. Pri tome izbegava odgovornost i krivi druge za svoje postupke. Šalje policajce po cigare, zabranjuje kontakte sa drugim policajcima, omalovažava ljude, naziva ih i oslovljava pogrdnim imenima, preti im otkazom, premeštanjem na drugo radno mesto, radom na lokaciji... On lično je zaslužan za izlazak više svedoka iz programa zaštite, jer su, po njegovim rečima, svi svedoci, a naročito svedoci iz ratnih zločina, izdajnici i ne treba da im se daju privilegije i statusi svedoka saradnika.

Koristi pare iz kase da iznajmi stanove "kao" za svedoke, a on ih u stvari koristi za svoje privatne potrebe (između ostalog i sa Zoricom Barać), pa je čak angažovao i firmu svog prijatelja, koja te stanove čisti, a opet se plaća iz kase Jedinice.

Saša Paunović, koji se izdaje za nekog magistra i eksperta iz ove oblasti, za račun Perovića i svoj, organizuje sva putovanja u inostranstvo, koja se uglavnom odobravaju i isplaćuju iz kase koju kontroliše i drži Perović, tako da ih niko ne može kontrolisati, a kriju se pod devizom da je sve tajna. Koliki su iznosi dnevnica možete zamisliti kada je Saša Paunović njima kupio stan na Vračaru.

Paunović se ponaša više nego raskalašno za jednog pripadnika policije. Često je viđen gost u poznatim gradskim kafićima i na splavovima koji uglavnom drže novopečeni biznismeni i kriminalci, koji tačno znaju šta i gde radi i na kom se mestu nalazi. Kako on, kao takav, koji ne krije da radi u Jedinici za zaštitu svedoka, može uopšte da nam govori kako se ovaj posao radi i kako sve treba da bude tajna kad svako u ovom gradu zna za Sašu Paunovića kao pomoćnika načelnika Jedinice. Zar jedan pripadnik Jedinice za zaštitu svedoka, koja treba da je tajna, može javno da se eksponira i viđa sa kriminalcima.

Saša Paunović se konstantno služi neistinama i lažnim obećanjima prema stranim partnerima i lažno predstavlja uspehe Jedinice kako bi po nalogu Perovića obezbedio dodatna putovanja. Po glasinama unutar Jedinice, međunarodna saradnja je trenutno na najnižem nivou i verovatno će zbog njihovih propusta, prvenstveno Perovićevih, ali i Paunovićevih, jer je on isključivo zadužen za kontakte i međunarodnu saradnju, biti ugašena i mi nećemo biti u mogućnosti nigde u inostranstvu da zaštitimo svedoke.

Treba da spomenemo da je Perović načelnika Jedinice hrvatske nacionalnosti terao da peva srpske nacionalne pesme na jednom međunarodnom skupu i tako izazvao manji incident. Međunarodna saradnja se ogleda u organizovanju šoping tura za Bagzija i njegovih letovanja na koja vodi Paunovića i Perovića. Paunović je zadužen za međunarodnu saradnju i za kontakte sa tužilaštvom, sudovima, američkom ambasadom i ostalim ambasadama u Beogradu. Paunović javno priča da njega podržavaju Amerikanci i da se on lično pobrinuo da Perović bude uvažen, što potvrđuje i njihov put za Ameriku.

Mi pripadnici Jedinice više ne znamo da li smo policijska stanica koja obavlja policijske poslove, stražarske, da li smo uprava za obezbeđenje zadužena za fizičko obezbeđenje, ili smo jedinica koja se bavi programom zaštite i koja bi trebalo da bude - tajna. Sadašnje rukovodstvo je u potpunosti uništilo način rada koji je bio prisutan do dolaska Perovića i koji se, po našim saznanjima, primenjuje kod inostranih jedinica. Sa ovakvim načinom rada i rukovodstvom koje čine gorepomenuti ljudi plašimo se da smo već zloupotrebljeni u privatne svrhe i da je već došlo do kompromitacije ljudi, sredstava, svedoka, i da ovakav način neminovno navodi na pomisao da se može nešto nepredviđeno desiti.

 

 

 

Trk po cigarete

 

Brat Dušana Spasojevića, Raca, završava sve privatne i tajne poslove za Perovića - lov, doktori, kontakti sa biznismenima i kriminalcima, sponzori... Mi ne znamo da li se neko uopšte zapitao da li rođak Dušana Spasojevića, pripadnika zemunskog klana, može da radi u jedinici u kojoj se nalaze svedoci protiv zemunskog klana.

Svako ko mu se suprotstavi biva ponižen, omalovažavan i disciplinski gonjen. Tako je neke radnike koji su mu se suprotstavili, poslao da rade poslove fizičkog obezbeđenja, iako imaju druga rešenja. Kada organizuje neke proslave, piše naredbe da svi moraju da prisustvuju. Zabranjuje radnicima u Jedinici da im neko od kolega svrati na kafu. Šikanira ljude tako što ih šalje da mu kupe cigarete. Tera ljude da koriste odmore kad on hoće, iako ljudima u tom momentu to nikako ne odgovara.

Koristi nekoliko automobila i svakog petka ide u rodnu Kuršumliju. Jednog meseca je napravio 14.000  kilometara službenim vozilom. Teško nama ako nam za zamenika Jedinice dođe Veškovac, koji je nekad radio u Jedinici, nakon čega je oteran zbog korumpiranosti, neznanja i bliskosti sa Čumetom (ovaj mu je kupio novi pežo 307). Veškovac je pripadnike tadašnje jedinice organizovao i slao u privatna obezbeđenja kod kriminalaca i novopečenih biznismena, što mnogi mogu da potvrde. Ako pogledate fotografije sa incidenta koji je bio nedavno na Novom Beogradu, između Čumeta i Peconija, videćete na tim slikama policajca Veškovca koji se ne odvaja od Čumeta (a to nije baš slučajno). Čujemo da je neko od političara zvao direktora Veljovića da ga postavi za zamenika, što je ovaj i obećao.

 

 

 

Krpa i zakrpa

 

Zorica Barać, kao šef odseka analitike, obavlja posao Perovićevog zamenika a u isto vreme mu je švalerka. Svi znaju da je njen suprug Milan korumpirani policajac, radi u "strancima" i uzima velike pare od Kineza, poseduje više stanova i kola, a svoju ženu vodi na skupocena putovanja po Evropi i oblači je u markiranu garderobu (lako je pretpostaviti da to od policijske plate nije moguće).

 

 

 

Perović i Paunović su koristili svoje položaje i omogućavali provode u inostranstvu Bagziju, koji im je zauzvrat plaćao provod za njih i njihove "devojke".

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane