Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sudovanje

Sudovanje

Strava i komedija: Kako izgleda komunikacija sa sudom u Kragujevcu

 

Male droce, šatro dame

 

Neka Bog spasi Srbiju u kojoj sude sudije poput Ane Spasić, Zorice Đurić ili Vesne Petrović

 

Milovan Brkić

 

Niko, kao novinari u Srbiji, nije toliko izložen represiji. Zbog tekstova koje objavljuju mogu biti kažnjeni prekršajno, krivično, mogu da odgovaraju za naknadu nematerijalne pa i materijalne štete. Mogu da budu osuđeni po raznim osnovima; zbog jednog svog vrednosnog suda o nekom važnom čoveku mogu biti osuđeni da plate ''povređenima'' odštetu i od milion, pa i više dinara. Sve zavisi koliko tužilac ima uticaja na sud ili koliko je novinar omražen u vlasti, a delioci pravde žele da joj se na taj način dodvore.

Presude sudova se, po žalbama, revizijama ili drugim pravnim sredstvima ukidaju, od viših sudova ocenjuju kao nezakonite, ali niko od delilaca pravde ne biva pozivan na odgovornost. Novinari su uvek tu, za odstrel.

Izvesna Jadranka S. iz Kragujevca, pravnica po zanimanju, podnela je protiv izdavača našeg lista, odgovornog urednika i nоvinara Miodraga Milojevića tužbu Višem sudu u Kragujevcu tražeći da joj tuženi solidarno isplate iznos od 200 hiljada dinara, zbog navodne povrede časti i ugleda izvršene u tekstu novinara Milojevića.

Gospođa Jadranka je tužbu podnela šest meseci i dva dana nakon objavljivanja teksta. Valjda je izračunala da ima i ona svoju drugaricu u sudu, i eto prilike da dobije lepu paricu. Ona je proračnala da njena čast i ugled koštaju 200 hiljada dinara i kada dobije te pare ona više neće biti u stanju duševne patnje, kako je navela u tužbi.

Sudija Višeg suda u Kragujevcu Ana Spasić, koja u ovom sudu sudi od 1. januara ove godine, reformisani je delilac pravde. Podobna i prepodobna. Bila je sudija u Opštinskom sudu u Topoli.

Elem, kako uzeti 200 hiljada dinara uz pomoć sudije.

I sudija se seti. Ona će malo poraniti, Topola nije daleko od Kragujevca. Ali, majčin sine, kako će tuženi da dođu iz Beograda. Sudija zakazuje raspravu pred sudskim većem za 17. septembar, sa početkom u 8,30 sati. Prvi autobus iz Beograda kreće u šest sati i stiže u Kragujevac u devet! Drugi polazak je 6,30, eskpres linija, a stiže u Kragujevac, na stanicu, najranije u 8,30. A kašnjenje u sud se ne podrazumeva. Lep način da sudija spreči tuženu stranu da se pojavi na sudu, i da Jadranka S. dobije parice. Da dušicu svoju smiri uz pomoć sudije Ane Spasić, koja zna kako da je spase.

Dužnost je suda da poštuje dostojanstvo stranaka, da vodi računa o ekonomičnosti postupka, ali Ana Spasić je reformisani sudija. Može joj se. Njima je sve dozvoljeno.

Uvereni da stoje razlozi za izuzeće ove droce koja deli pravdu, tuženi urednik je zatražio 13. septembra izuzeće sudije Ane. Ali, majčin sine, kako ti da ideš protiv reformisanih sudija!

Predsednica Višeg suda u Kragujevcu je izvesna Zorica Đurić, doskorašnji sudija Opštinskog suda u Kragujevcu. Ona je, kao podobna i prepodobna, postavljena da vrši funkciju predsednika Višeg suda u Kragujevcu. Sva je žuta, nadmena.

I takva Zorica Đurić već sutradan odlučuje da nema mesta zahtevu za izuzeće. To što je sudija zakazala raspravu u vreme kada stranke iz Beograda ne mogu da dođu, to za "Vršioca Funkcije Predsednika" (tako se potpisala) suda sudiju Zoricu Đurić nije dovoljno da zaključi da je ona pristrasna. Sudija može da radi šta joj je volja.

Da đak u petom razredu osmoljetke napiše ovako "Vršilac Funkcije Predsednika suda", kao što svoju funkciju piše sudija Zorica Đurić, dobio bi jedinicu iz srpskog (pardon, maternjeg jezika). Ali, gospođa Zorica ume sebi da da na značaju ("Mi, Napoleon...").

Uvidevši da nas đavo i Jadranka S. iz Kragujevca mogu opelješiti uz pomoć Ane Spasić, male kurvice iz Topole, napisali smo pritužbu vršiocu funkcije predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu. Urednik je tražio od sudije da u skladu sa ovlašćenjima pokrene disciplinski postupak protiv sudije Ane Spasić, zbog očigledne zloupotrebe sudijskog poziva. Bilo je očigledno da je s umišljajem želela da nas spreči da ne dođemo na suđenje.

Ali, iz Apelacionog suda u Kragujevcu nema glasa. Kad neće Muhamed bregu, onda će breg Muhamedu, rekosmo, i pozvasmo predsednicu Apelacionog suda u Kragujevcu. A vršilac funkcije predsednika suda je časna, podobna i prepodobna sudija Vesna Petrović. Gospođa je do kraja decembra prošle godine bila sudija Okružnog suda u Beogradu. Poznavao sam, u glavu, svakog sudiju iz Palate pravde, ali ove se gospođe ne sećam. Oni koji je se sećaju kažu da je često boravila u obližnjem hotelu Rex u Sarajevskoj ulici. Kao podobnu izabrali su je za sudiju Apelacionog suda u Beogradu (!) i odmah poslali u Kragujevac, da uz veću platu, službena kola i lepe provode deli pravdu Šumadincima.

Pogađate da sa pomenutom Vesnom nismo progovorili ni reč, jer ona na posao samo svraća. Njene saradnice rekoše nam da se njihova predsednica raspitala o mom slučaju i da su njoj rekli da je sve po zakonu! Sudija, kažu, ima pravo da zakazuje suđenja kada hoće! Pa kako drugačije da pomogne svojima? Pismeno su nam, kažu njene saradnice, poslali objašnjenje. Tek kada sam im pomenuo sve po spisku, valjda su odlučile da pismo ne stigne do nas. Neko je smaknuo goluba pismonošu.

Rasprodaja pravde u Srbiji je kao u doba Turaka. Kako li obični građani, polupismeni, gladni, goli i bosi, bez para kojima mogu platiti advokata, prolaze na sudu kod sudija poput Ane Spasić, Zorice Đurić i Vesne Petrović?

Neka Bog spasi Srbiju!

 

 

 

 

Da đak u petom razredu osmoljetke napiše ovako "Vršilac Funkcije Predsednika suda" dobio bi jedinicu iz srpskog jezika.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane