Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Amerika

Amerika

Džamija na "nultoj tački": trgovina ili provokacija

 

Koga pale mrtve bliznakinje

 

Ko stoji iza investitora koji bi da ulože oko 100 miliona dolara kako bi na samo 400 metara od mesta tragedije podigli islamski centar sa sve džamijom? Isti oni koji su krivci i za sam napad na Svetski trgovinski centar 2001. godine

 

Marko Vasić

dopisnik iz Amerike

 

Danima je na naslovima u celom svetu dominiralo pitanje da li će fanatični sveštenik iz Floride iz protesta zbog planirane džamije u blizini nekadašnjih kula bliznakinja u Njujorku, javno da spali Kuran. Sva pažnja sveta bila je usmerena ka ovom najavljenom događaju i zbog odabranog vremena dešavanja - na devetogodišnjicu terorističkog napada 11. septembra 2001.

Dan uoči obeležavanja devetogodišnjice, američki mogul nekretnina Donald Tramp ponudio je javnosti poznatom vlasniku zemljišta na kome treba da nikne džamija, egipatskom biznismenu Hišamu Elzanatiju, da od njega otkupi sporni plac. Elzanati, koji po sopstvenim izjavama daje najveći deo sredstava za izgradnju džamije, ovaj predlog je javno odbacio. To je momenat kada je cela zavrzlama postala interesantna za medije.

 

Mobilni nekretninari

 

Istraživanja nekolicine njujorških novina pokazala su, naime, da pravi vlasnik zemljišta nije pomenuti Elzanati, već firma registrovana na adresi 552 Brodvej pod imenom Soho Properties. Preduzeće je 2003. osnovao izvesni Šarif el-Gamal. Na web stranici firme (kojoj u međuvremenu ne može da se pristupi) kao pretežna delatnost navedeno je očuvanje realne vrednosti nekretnina, posebno u slučajevima gde "promena cena stavlja u izgled porast vrednosti". Soho je tako svojevrsni špekulant u domenu nekretnina. Iz ovog ugla posmatrano, izgledalo bi kao da je cela priča o islamskom centru izmišljena kako bi zemljište kupljeno za nekih pet miliona dolara bilo prodato po višestruko većoj ceni nekome ko je zainteresovan da se tu ne gradi džamija. Stvari su, međutim, dosta složenije.

Tridesetsedmogodišnji Šarif el-Gamal je prototip američkog sna. I on, kao i njegov mlađi brat, Samir "Semi" el-Gamal (takođe suvlasnik u Sohou), devedesetih su još radili kao kelneri u njujorškim lokalima. Šarif je kelnerisao u restoranu Serafina, dok je Semi posluživao u lokalu Tao. Kasnije je Šarif konobarisao u lokalu nazvanom po košarkaškoj zvezdi Majklu Džordanu, odakle je otpušten jer je pri dolasku na posao bio vidno alkoholisan. Sasvim netipično za pobožnog muslimana koji bi da zida džamiju od 100 miliona dolara.

Oba brata el-Gamal su poznata i pravosuđu nekoliko američkih saveznih država i to najkasnije od 1994. godine kada su počeli da se bave utajom poreza, ali i drugim finansijskim proneverama. Uz to je Šarif 1994. u Njujorku pred sudom priznao da je kriv za promovisanje prostitucije. U jednom drugom sudskom postupku on je, međutim, pokušao da se opravda tvrdeći kako nije namerno nokautirao svog kirajdžiju, izjavivši kako je lice nesrećnog čoveka "moguće preseklo putanju moje pesnice".

Treći partner u Sohou je Nur Musa, bliski rođak generalnog sekretara Arapske lige Amra Muse. Njihov zajednički sainvestitor u poslu sa njujorškom džamijom, Hišam Elzanati, takođe nije nepoznat pravosuđu. U američkoj štampi se već pojavio članak o njemu kao prevarantu, budući da je optužen za prevaru osiguravajućih zavoda u ukupnom iznosu od 1,8 miliona dolara. Elzanati, koji iz jedne zgrade u Bronksu upravlja medicinskim firmama, osiguravajućem društvu State Farm Insurance fakturisao je posle saobraćajnih nesreća potpuno nepotrebne testove. On je već osuđen da jednom drugom osiguranju, Medicaidu, nadoknadi 331.000 dolara plaćenih iznad svote za neophodna ispitivanja.

Jula 2009. Soho je za 4,85 miliona dolara kupio zemljište sa zgradom u 47-51 Park Place u Njujorku, gde treba da nikne islamski centar na 13 spratova, uključujući i džamiju, i to na samo nekoliko blokova od ruševina Kula bliznakinja. Ceo projekat je procenjen na preko 100 miliona dolara.

Već novembra 2009. Soho je u Njujorku kupio i višespratnicu od 10.000 kvm poslovnog prostora za 45,7 miliona dolara. Zanimljivo je da je prethodni vlasnik zgradu platio 31,5 miliona dolara i to 2006, znači na vrhuncu trgovine nekretninama pred izbijanje svetske krize. Braća el-Gamal, znači, teško da su iskusni i vešti trgovci. Pre će biti da su perači prljavih para. Pitanje je samo - čijih?

 

Uloga CNN-a

 

Imam Fejsal Abdul Rauf, verski vođa muslimana Njujorka, već je dao javnosti do znanja da ne namerava da podrži izgradnju džamije koju planiraju braća el-Gamal i Elzanati. Po njegovim rečima, nastupanje investitora nije u skladu sa uobičajenom praksom kada je u pitanju izgradnja verskog objekta.

Pošto iza Sohoa ne stoji islamska zajednica, nalogodavca i pravog finansijera treba potražiti na drugoj strani. Analitičari koji prate američke medije već su primetili da iza ovogodišnje kampanje obeležavanja terorističkog napada od 11. septembra stoji medijski gigant CNN sa svojim potrčcima. Kao što je svima poznato, ova televizija se često pojavljuje kao nezvanični glasnogovornik Bele kuće.

Istovremeno, kada je najavljena izgradnja džamije koju, kako vidimo, ni sami muslimani ne priželjkuju, medijima se obratio Barak Obama dajući svoju snažnu podršku verskim slobodama u Americi, koje, po njegovim rečima, obuhvataju i pravo na izgradnju bogomolja. Njemu su se pridružili i drugi predstavnici američkog političkog establišmenta pozdravljajući ono što se ni ne planira.

Istovremeno, kao predstavnik hrišćanskih fundamentalista, pojavio se sveštenik jedne do tada nepoznate crkve iz Floride preteći da će u znak protesta protiv džamije u blizini mesta gde su islamski fanatici ubili nekoliko hiljada Amerikanaca, spaliti Kuran i to na sam 11. septembar. Ovo se, naravno, nije desilo, ali je zato dalo neophodni šlagvort političkoj eliti Amerike da podseti kako se u Avganistanu vodi rat protiv islamskih terorista, a ne protiv svih muslimana. Zanimljiv je tajming podsećanja na antiteroristički rat: ono dolazi baš u trenutku kada se u Americi rasplamsava debata o tome da je ovo najskuplji rat koji su SAD ikada vodile - godišnje američki budžet za svakog svog vojnika na Srednjem istoku plaća milion dolara troškova.

Podsećanje na žrtve 11. septembra i na prave ciljeve rata u Iraku i Avganistanu Obaminoj administraciji su došli kao kec na deset. Bilijarde dolara koje se izdvajaju za naoružanje i finansiranje armije i koje u međuvremenu čine čak 40 odsto svih vojnih budžeta sveta, počeli su da bodu oči Amerikancima pogođenim ekonomskom krizom. Zar taj novac ne bi mogao da bude bolje iskorišćen, pitaju se mnogi razočarani Obamini birači.

Genijalna spin mašinerija Bele kuće i CNN-a, koja se već pokazala kao najveća svetska fabrika laži, zato je morala javno mnjenje da usmeri u drugom pravcu. Poruka ovogodišnjeg 11. septembra i natezanja oko izgradnje njujorške džamije glasi: građani, budite srećni da kod kuće nema razdora i sukoba, a rat protiv terorista moramo da dobijemo. Pa neka košta šta košta.

 

 

 

 

 

Slučaj Kamčatka

 

Ljubitelji teorija zavere ove godine su se osetili kao deo većine javnog mnjenja. Oni koji još uvek sumnjaju da je napad na Svetski trgovinski centar izveden makar sa znanjem američkih službi, ako ne i uz njihovu pomoć, bili su konfrontirani sa dokazanim sličnim akcijama iz ne tako daleke prošlosti.

Mediji su ponovo podsetili na tragediju koreanskog džambo-džeta sa 269 putnika i članova posade, koji su 1. septembra 1983. oborili sovjetski lovci iznad Kamčatke. Ovog puta, međutim, nije izbegnuto da se pomenu i davno objavljeni transkripti razgovora sovjetskih pilota između sebe, ali i sa kontrolom na zemlji, iz kojih proizilazi da su u tom trenutku u zabranjenoj zoni bila dva slična aviona - putnički boing 747 i u njegovoj senci samo na trenutak vidljivi špijunski Avaks. Oba aviona na radaru ostavljaju skoro identičan trag.

Po odavno već prihvaćenoj teoriji, Amerikanci su svesno žrtvovali putnički avion kako bi aktiviranjem sovjetskih radarskih postrojenja izmerili njihove talasne dužine i vreme reagovanja. Ovaj let je za to posebno odabran jer se u tom trenutku u avionu nalazio i kongresmen Lari Mekdonald, rođak svojeglavog generala Patona čija smrt ni do danas nije rasvetljena.

Političar koji obećava, Mekdonald, sebi je stvorio moćne neprijatelje javnim nastupima u kojima je još pre 30 godina upozoravao da klan Rokfelerovih planira stvaranje jedne svetske vlade preko koje bi mogao da upravlja čovečanstvom. Mnogo godina posle tragedije iznad Kamčatke geostratezi su se podsetili ovih proročanskih reči koje su Mekdonalda, a sa njim i bezmalo tri stotine nevinih ljudi, koštale života.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane