Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Francuska

Francuska

Pariz strahuje zbog jedne crne ene

Seks bombaica

Pariz je u panici od islamskog terorizma. Nona mora Pariana postala je ena u crnom. Bilo da je opasnost realna ili samo virtuelna, red je da nacija ostane solidarna i udruena protiv zajednikog neprijatelja. Sarkozijeva vlada igra na tu kartu i odmah reaguje ako neko samo pomene da moda ima imalo politike igre u ovoj preventivnoj zatiti zbog jedne crne ene

 

Mile Uroevi

dopisnik iz Pariza

Sve tajne i javne slube Francuske tragaju za enom u crnom, izgleda samoubicom. Ova dama, navodno, treba da eksplodira negde, jer je, po svoj prilici, kao ljudska bomba poslata u Pariz da osveti nekoga ili moda da se rtvuje za neto, javljaju sa velikom preciznou svi pariski mediji. Strani dopisnici sve to verno prenose i strah ode po celoj planeti.

Nekada bi ti isti mediji moda i utali sve dok ne dobiju vie informacija od ovih koje imaju - moda, verovatno, nekoga ili negde, po svoj prilici... Ali poto je strah esto jai od razuma, to logika vie nema pristupa u analizi realne situacije. Francuskoj su pune gae, a kad su ovako pune onda svako pretpostavlja da je ta ena sto posto lan Al Kaide i da je sigurno Alirka, pa je sasvim izvesno da e nekome od nevinih graana odleteti glava iz ista mira.

Rat bez rata

Pretpostavki vie nema, sve je postalo totalno ubeenje, neprikosnovena istina. Eto kakve misli okupiraju Pariane ovih dana, pa i ovih noi. I svako se pribojava da se ba on ne nae negde u metrou pored kamikaze, u momentu kada eksplodira. To se zove psihoza i najjae je oruje terorizma. To su momenti Pariza kada se radije na posao ide kolima i provodi po dva sata u guvi, nego da se ulazi u metro. To su trenuci kada se vie ne ide u bioskop, nego se naruuje DVD. To su dani kada turisti odlau put do Grada svetlosti sve dok se tamo ne vidi malo bolje kakva je situacija i gde je ta ena to ispod burke ili oko struka nosi atomsku bombu.

Kada bi intervjuisali nekog ogrezlog teroristu, on ne bi poeleo bolji rezultat od ovoga. Da paralie ljudske misli i dravnu ekonomiju. Tako je rat bez rata sasvim mogu i pokazuje da su u ovakvom sukobu slabiji bolje naoruani od jedne atomske sile. Ima ih koji sanjaju tu tajanstvenu crnu enu, koja toliko voli da mrzi Francuze da je spremna da se razleti u paramparad samo ako moe malo da im naudi. Smeli bi se zakleti da je ta ena crna. Jer, kako drugaije moe da izgleda jedan ubica? Crn, garav, dlakav. Ah, mora i da je dlakava kao avo. Pa da, ona je avo. Ima i rogove ispod marame. Nabudila joj se fereda.

Seam se dok sam bio dete, po Beogradu se vozio jedan crni mercedes nemake registracije. Ti Nemci su usred bela dana hvatali decu i vadili im krv. Jedna je prijateljica kevine drugarice ula lino od kominice jedne ene ija je najbolja prijateljica svojim oima videla na Senjaku jednu ubijenu devojicu, belu ko sneg, bez kapi krvi. Sve odneli Nemci u mercedesu. I tako, zbog psihoze, nismo smeli nigde da izlazimo.

Ovo ne znai da u Parizu nee biti atentata. Bilo ih je i ranije. Poslednji pre 14 godina, pa se zaboravi. Psihoza je ve jedna bomba koja je pukla, a Francuska vlada ne ini mnogo da izbegne i druge, prave bombe i realne rtve.

Da se narod zaplai

Napad na bazu Al Kaide u Africi i ubistvo sedmorice mladih terorista svakako je uspeh za francusku tajnu slubu i samu armiju. Sedam odjednom, kao u onoj poznatoj bajci. Razlika je samo to u bajkama uvek pravedan pobedi, naalost ne i u Africi. Tamo je oko za oko, ili bolje reeno glava za glavu. Teroristi Al Kaide su jedne noi doli po svoje, kako bar oni misle, podigli ljude iz kreveta i odveli ih u zarobljenitvo. Ni manje ni vie nego sedam talaca, kao sedam njihovih rtava. Odmah se vidi da se tim ljudima, koji su radili u rudniku uranijuma, ne pie dobro. Njihov je ivot u opasnosti moda samo zbog nekog nepromiljenog poteza koji je vlada Sarkozija povukla u elji da se dopadne birakoj publici i podigne popularnost koja je na dnu.

Zvanino, napad na Al Kaidu u Africi odluen je da bi se oslobodio jedan talac, Miel ermano, ali je operacija propala i teroristi su streljali svoga taoca. I sad da se narod ne bi mnogo pitao ko je kriv za neuspeh i zbog ega je Al Kaida odabrala da kidnapuje ba sedmoro ljudi, crna ena sa poetka prie pada u emu ko kec na jedanaest. Sve se poklapa, operacija opreznosti pirat, kako se zove ova nova vrsta policijskog ureenja koje kontrolie, hapsi i proteruje na sve strane. istka Cigana je i dalje u toku, radi bezbednosti, njihove i nae. Operacija kontrola dokumenata, svuda i bilo kada. Svi su duni da paze i da prijave ako neto vide. A Francuzi vole da gledaju i da prijavljuju ve sami po sebi. Prirodno, neki se pitaju: a ta onda radi opozicija?

Stvar je vrlo delikatna kada je u pitanju terorizam. Bilo da je opasnost realna ili samo virtuelna, red je da nacija ostane solidarna i udruena protiv zajednikog neprijatelja. Sarkozijeva vlada igra na tu kartu i odmah reaguje ako neko samo pomene da moda ima imalo politike igre u ovoj preventivnoj zatiti od terorizma i psihozi oko crne ene, koja nije seks bomba ve vie bomba oko seksa.

Sledei izbori su za godinu i po dana, a to je taman distanca da se stvari stave na svoje mesto. Da se narod zaplai, da se Le Penovi glasai pridobiju i da nacionalisti priu Sarkoziju, kapitalisti. Vlast je najgora droga i ko je jednom proba postaje rob. I za to vreme, dok se ratuje u Avganistanu, a po Africi se hvataju taoci, u Parizu se jedna ena mirno vozika u crnom i "pije krv deci", pre nego to se popne na Ajfelovu kulu i eksplodira. I sad kako Pariani da budu spokojni u takvom okruenju, gde vlada rat bez rata i gde sva policija, andarmerija, Legija stranaca i atomska odbrana ne mogu da izau na kraj sa jednom fatalnom crnom enom?

 

 

 

Napad na bazu Al Kaide u Africi i ubistvo sedmorice mladih terorista svakako je uspeh za francusku tajnu slubu i samu armiju. Sedam odjednom, kao u onoj poznatoj bajci. Razlika je samo to u bajkama uvek pravedan pobedi, naalost ne i u Africi.

 

Kada bi intervjuisali nekog ogrezlog teroristu on ne bi poeleo bolji rezultat od ovoga. Da paralie ljudske misli i dravnu ekonomiju. Tako je rat bez rata sasvim mogu i pokazuje da su u ovakvom sukobu slabiji bolje naoruani od jedne atomske sile.

 

Psihoza je ve jedna bomba koja je pukla, a Francuska vlada ne ini mnogo da izbegne i druge, prave bombe i realne rtve.

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane