Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Podsećanja

Podsećanja

Akademik dr Veselin Đuretić:

 

Pomozite nam, braćo

 

Govor na naučnom skupu posvećenom "Pritiscima i ucenama svedoka od strane Tužilaštva u okviru doktrine zloupotrebe postupka u Haškom procesu protiv dr Vojislava Šešelja"

 

Dragi naši ruski prijatelji,

Pre oko 20 godina, govoreći na Kongresu građanskih i patriotskih snaga Rusije u Moskvi, izazvao sam buru, koja je trajala nekoliko minuta. Razlog su bile moje reči: "Majko Rusijo, ti o nama skoro ništa ne znaš, bojim se da ćemo biti i tvoje žrtve". Tu su mi najumnije glave naše Matuške rekle da mi Srbi ne treba da hvalimo Rusiju, nego da je budimo iz dubokog ideološkog sna. Zar nisam bio u pravu, zar mi upravo to ne daje za pravo da danas, kada je Rusija na putu daljeg preporoda, koji personifikuje Vladimir Vladimirovič Putin, preko vas, ovde i prisutnih, ponudim neke ideje i sugestije, s molbom da ih prenesete dobrom ruskom narodu? I to s uverenjem da je Rusija obavezna da ispravi neke svoje, po Srbe, katastrofalne promašaje:

1. Jeljcinova i Kozirjevljeva politika prema Zapadu u vreme građanskog i verskog rata u Jugoslaviji, 1991-1995. omogućila je uništenje drevne, etničke, najčistije srpske pravoslavne zemlje, Republike Srpske Krajine. Zar nije za očekivanje da će Rusija ispraviti ove promašaje na taj način što će sve svoje odnose s Hrvatskom usloviti zahtevom za povratak prognanih i izbeglih Srba, i to u punu državnu autonomnu sigurnost, što i pripada svakom državotvornom narodu?

2. Kremaljska kooperativnost sa Zapadom pomogla je da hrvatski i muslimanski separatisti, unuci i sinovi zločinaca iz Drugog svetskog rata, posle vojničkog poraza ostvare političku pobedu. Zar nije očekivati da će Moskva kategorično stati iza Republike Srpske i osujetiti aktuelna nastojanja da se ona uguši, da bi se ispunilo obećanje Izetbegoviću dato početkom 1992. da će mu dati unitarnu BiH?

3. Sa priznanjem Crne Gore Rusija je, verujem pod uticajem nekih savetnika stare škole, objektivno omogućila da se izmanipuliše volja njenog Srpskog naroda. Zar nije sada očekivati da će svim silama sprečiti da se u Boki, tamo gde je bilo pomorsko učilište Petra Velikog, pojavi NATO baza?     

4. Zar Rusija nije pozvana da ukloni po Srbe KiM, i po sve Srbe katastrofalne posledice Černomirdinove politike, koji je iza leđa Ruske delegacije u Peterburgu kod Bona, osujetio plan da na Svetoj srpskoj zemlji bude stacioniran i ruski odred jačine 10.000 vojnika? Ako to sada učini, ako ukloni posledice Musolinijeve, Hitlerove i drugih diktatura, ugroženi Srbi će joj podići spomenik do nebesa. S ovim u vezi predlažem da sveti ruski gradovi: Suzdalj, Vladimir, Pskov, Novgorod, Kijev, Moskva, Jaroslav, Sankt-Peterburg... uzmu pod svoje starateljstvo jedno srpsko mesto na KiM, i time stvore uslove za povratak, sigurni smeštaj i rad prognanih. U tom slučaju očekivati je da će drevna ruska prestonica Kijev uzeti pod svoje pokroviteljstvo drevnu srpsku prestonicu Prizren, Moskva i Ruska patrijaršija - Peć i Srpsku patrijaršiju, Kulikovo Dimitrija Donskog - Kosovo polje cara Lazara, Sankt Peterburg - Gračanicu i Prištinu, Minsk - Kosovsku Mitrovicu.

5. Naši srpski zapadnjaci su nametnuli slogan "EU nema alternativu", a naš narod, uveren sam - u 80 odsto slučajeva odgovara: konfederalni odnos sa Rusijom nema alternative. U to sam se uverio pre nekoliko dana, kada sam govorio na Srpskom saboru u rodnom mestu svetog Save; svi prisutni su, dugim aplauzom, pozdravili ove moje preporuke. Ako Srbi krenu ovim normalnim putem - prema Moskvi, osujetiće sve ono što je na njihovu štetu urađeno i što još zapadnjaci planiraju.

Dragi predstavnici autentične Rusije, molim vas, da svom narodu, svojim političkim liderima prenesete moju molbu, da se u odnosu prema nama ne rukovode prema nesuvislim mišljenjima političara nego prema osećanjima i htenjima naroda srpskog.

 

(Napomena priređivača: Vlada Ruske federacije odlučila je ovih dana da zatraži da njene snage obezbeđuju srpske manastire i crkve na Kosovu.)

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane