Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apatin

Apatin

Pismo s onog sveta: tamo gde se die spomenik spomeniku

 

Toliko su originalni da to nema nigde

 

Kako vremeni drug ika ivi kao pravi baki bear, ima momake potrebe, momaki vri na desetine dunosti, ima mladu ljubavnicu i poslune kadrove, i kako mu ovo vreme i prilike pomau da sauva slatku pticu mladosti

...

Grupa ogorenih, a oito dobro upuenih ljudi iz Apatina, uputila je javno pismo svojim sugraanima (i redakciji Tabloida), u kome detaljno opisuju kako predsednik ovdanje optine i njegovi potinjeni na svakom koraku kre zakon, moral i sva druga naela na kojima bi trebalo da poiva jedna savremena evropska samouprava. Ali, ovde nije re o Evropi (mada vlasti u Novom Sadu drukije pripovedaju), nego o varoi na severu Bake, koja je danas jo dalje od te velike zajednice nego to je jue bila. A evo i zato.

 

O polupismenima

 

Autori pisma koji teko optuuju lokalnu samoupravu u Apatinu za brojna nepoinstva, na samom poetku osvru se na "akademski kapacitet" pojedinih zaposlenih u optinskoj birokratiji pa tako kau da:

"...Polupismeni vatrogasac Miran Cvetianin ima veu platu od 120.000 dinara, da vie po optini kao da je jue siao sa planine, galami i izbacuje graane iz zgrade optine pretei fizikom silom i runim psovkama, a od velikog radikala postao je najvei socijalista, verni poslunik ike i Bakia (ivorada Smiljania, predsednika, i Miodraga Bakia, potpredsednik optine, prim. red.), koji su ga kupili i koji su mu sve to omoguili.

Polupismeni i odavno prolupali Miodrag Baki slui u optini kao predmet sprdnje, a ika ga tu dri kao cinkaroa, kao nekog ko je spreman sve da uini za ljubav ikinu, da slae u momentu ili da izmisli neverovatne lai te ih servira kao propagandu.

Predsednik ove takozvane optine budunosti (platio ika Smiljani optinskim parama novinare da to tako proglase) postavio je nekog Bubala, loaa iz lokalne arapane za pomonika predsednika optine (Milan Bubalo, pomonik predsednika optine za komunalnu infrastrukturu, prim. red.).

 

Seks, pljaka i stvaralaka kriza

 

"Dakle, drug ika, valerina ljuta, preao je i na piletinu. U gradu se prepriava njegova afera sa mnogo mlaom enom kojoj bi mogao i deda da bude. Tu su i sponzori te devojke, pre svega, izvesni Jovica Kora, advokat, koji je, takoe, koristio njene usluge, a zauzvrat je dobila ekskluzivan stan i putovanja."

"Cela Prigrevica zna ko je ona i kako je dola do diplome. Konano, ona i sama pria kako prima skupe poklone od ike, da uiva njegovu i Koraevu zatitu i da ima ono to je najvanije - mo."

"Taj isti Kora, koga grad juri zbog loe voenih sudskih postupaka i koji je upropastio mnoge ovdanje graane nalazi se u svakom optinskom projektu kao miroija. Uzeo ga je predsednik ika kao honorarnog saradnika za 100.000 dinara, ali je to sitni za one silne provizije dobijene od rasprodaje bive drutvene imovine. Primer su njegova posredovanja (zajedno sa sudijom Atilom vagerom) u prodaji firmi Severna Baka, Marko Orekovi, Apatex i mnogih drugih."

"Posebna je pria optinsko investiranje u gradnju nekoliko spomenika od kojih je spomenik Pobedniku kotao, navodno, 13 miliona dinara! Odakle pare za to, kad ih nema u budetu?... Jedan od tih spomenika bio je naruen u nekoj livnici u Beogradu. Re je o punom promaaju, te je kao takav leao u nekom magacinu sve dok se nisu pojavili ika Smiljani, Jovica Kora i Sonja Tepavac (optinski rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije, prim. red.). Ugovorili su cenu za kupovinu tog nesuenog umetnikog dela, pa se na kraju ispostavilo da je u tom poslu negde nestalo sedam miliona dinara!"

 

Nije ika nego Jeremija

 

"Malverzacije u vezi sa izgradnjom takozvanog Akvaparka (skrkano 3,5 miliona evra u njegovu gradnju), posebna su pria. Te pare su mogle i morale biti uloene u neto pree, na primer, u socijalnu brigu i kao pomo radnicima koji su u ovoj bezonoj tranziciji ostali bez posla."

"Nenamenski se troe sredstva i u mesnoj zajednici Apatin, koju sprovodi ikin parazit i slepi izvritelj njegovih naredbi, Milan Lavrni. Od otimaine je stradao i Sportski savez koji je prepun brojnih, falsifikovanih odluka o kojeemu."

"Kako je uopte mogue da ivorad Smiljani bude predsednik optine, pokrajinski poslanik, direktor Doma zdravlja, direktor Banje Junakovi, lan UO Klinikog centra Srbije, predsednik Nadzornog odbora Domova zdravlja grada Novog Sada i potpredsednik UO APA-Gasa i NIS-Gasa?"

"Smiljani je u januaru ove godine napunio 40 godina radnog staa, a u februaru i 68 godina ivota, i ne moe, ni po jednom zakonu, da bude u radnom odnosu. Ali, niti je iku lako poslati u penziju, niti je lako raspetljati sve finansijske, seksualne i ostale veze u apatinskoj optini."

"Moda bi trebalo krenuti ovim redom: traiti sve ugovore sklopljene sa Radio Dunavom i ikinom, Somborskom TV. Ko ih je potpisao i za koliko para, da li to jo neko u optini zna osim ike i Koraa, ta, u stvari, danas u optini predstavlja i koga zastupa advokat Kora (Jovica), ta pie u ugovorima o njegovom statusu u optini, ko mu je dao pravo da terorie mlade kadrove zaposlene u optinskoj upravi, nad kim sve sprovodi silu Ksenija Maljkovi, glavna dounica (i milosnica) ike i Koraa."

"Kad neko nae odgovore na ova i druga pitanja, valjda e i nad Apatinom da grane sunce, a mutni poslovi ove male ali dobro rasporeene klike postae jasniji i narodu i pravosuu (ako nekad i ono postane nezavisno i nekorumpirano)."

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane