Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Konuzin

 

I. M.

 

Ruski ambasadori u Srbiji, u duhu pređašnje tradicije, nikada nisu nastupali estradno, niti su javno bez saglasnosti nadređenih u Moskvi saopštavali političke stavove svoje zemlje.

Posleratni period tadašnje diplomatije Sovjetskog Saveza i hladnoratovska politika vođena na "obe strane sveta" još više je mistifikovala ulogu ruskih diplomata.

Kada je savremena Rusija nekako uspela da preživi destrukciju Jeljcinovog "pijanog broda" i kada je na scenu stupio pragmatični Vladimir Putin koji je na vreme shvatio da je za upravljanje tako ogromnom zemljom potrebno mnogo više od čvrste ruke, nastale su i promene u diplomatiji.

U Srbiju je tako došao Aleksandar Vasiljevič Konuzin, čovek s velikim diplomatskim iskustvom (bio je, između ostalog, direktor Departmana za međunarodne organizacije Ministarstva inostranih poslova Rusije), i odmah pokazao nešto što ranije nije bio manir ruskih ambasadora. Slobodnije govoreći, ustanovio je jedan novi stil komunikacije s ovdašnjim medijima, političarima i običnim narodom, pokazujući na svakom koraku da je predstavnik jedne supersile, ali bez onog tako poznatog verbalnog i svakog drugog nasilja, tipičnog za neke predstavnika zapadnih diplomatija, na koje je Srbija već navikla.

Nikome u Srbiji Konuzin nije pretio kao što to prete njegove kolege diplomate koji se ovde ponašaju kao komandanti rimskih legija koji dolaze u udaljene i sirote provincije koje valja prevaspitati.

Ne, Konuzin je jednom novom diplomatskom kulturom diskretno stavljao do znanja i prijateljima i onima koji to nisu šta je suština ruske politike na Balkanu, a posebno u Srbiji, više savetujući, a manje sugerišući, više poklanjajući pažnje onome što nas zbližava i elegantno izbegavajući ono što nas udaljava.

Beograd na čudan način bira svoje prijatelje. Bez mnogo reči ali sa puno emocija. Konuzin je postao sinonim za dobrog domaćina i još boljeg gosta. Zato ga glavni grad svih naših naroda toliko poštuje i rado poziva. Zato se ovde rado odazivaju na njegove pozive.

U prvoj nedelji novembra 2010. godine u Ambasadi Ruske Federacije bio je prijem povodom dana svih naroda ove interkontinentalne sile. Domaćin je bio Aleksandar Vasiljevič Konuzin. Dugačak red pred ambasadom, još duži unutra u ambasadi, gde je Konuzin strpljivo, sat vremena, udovoljavao onima koji su želeli da se fotografišu s njim.

Politika ima smisla tamo gde ima razumevanja i poštovanja. To je ono što Konuzin bez mnogo reči govori.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane