Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Do koske

Bie skoro propast sveta

Mada je Srbija jo pre dvadeset i kusur godina bila umorna od lidera, prema tvrdnji jednog tadanjeg, takoe, umornog lidera, ovaj dananji lider je neumoran, i nita njegov suludi optimizam bez pokria ne moe da uniti, ni ignorancija ozbiljnih i velikih drava, ni prezir onih kojima uporno hoe da se dopadne, ni zemljotresi, ni poplave... Sve je spreman da podnese zarad vere u neverovatno

 

N. Vlahovi

Od dananjeg Slankamena pa sve do Segedina bee nekad kratkotrajno carstvo (1525-1526) lanog srpskog cara Jovana Nenada, koji je tako laan probudio i lanu nadu kod "preanskih" Srba da e imati svoju dravu u Austrougarskoj. Naravno, to se udo nikada nije desilo, pa je tek padom Austrougarskog carstva 500 godina kasnije Vojvodina postala autonomna oblast, ali samostalna drava - nikada.

Savremeni lani srpski car koji nudi lanu nadu, predsednik je republike i nema monarhistikih ambicija, barem zvanino, ali carskih apetita i atributa ima na pretek.

I nije toliko problem to su mu apetiti toliki nego to je koliina te lane nade kojom hrani svakodnevno preostalo stado naivnih podanika jednostavno nepodnoljiva.

Jer, ko jo moe da svari tu masnu la da e Srbija za deset godina ui u Evropsku uniju, kad ni sama EU nije sigurna u opstanak, koliko ni njena labilna valuta, od ijeg plivanja zavisi i opstanak ovog megalomanskog transdravnog i transnacionalnog projekta. Pa ak i da je na novi lani car u pravu, ovakvom politikom koju on vodi u Srbiji, nismo ni za tamo ni za ovde. Neto od ovoga treba i njemu da je jasno, jer zato bi inae poeo svoj decembarski stand up show izjavom da e izbori biti u prolee 2012. godine, ba nekako u vreme propasti sveta koju zagovaraju pojedini proroci i vidovnjaci?

Bie da je svakom lanom caru najvanije da mu se veruje, pa je onda vreme za pripreme novih lanih obeanja presudan faktor.

Patoloki strah od izlaska na sledee izbore, doveo je do toga da ve sada ovaj savremeni lani car poinje sa "irenjem baze", te se bre-bolje setio Vuka Drakovia i njegove slave iz devedesetih, te kako je harao gradskim trgovima suvereno, terajui neiste sile ondanjeg reima.

Pa je onda poslao ostarelog ali jo krepkog poljoprivrednog novinara Zaharija Trnavevia, koji je koliko do jue bio lan Demokratske stranke, da se pridrui i stavi na elo novoformirane Ujedinjene seljake stranke...

Tako je, veli "duboko grlo" iz njegovog kabineta, na savremeni car krenuo u osvajanje jo neosvojenog birakog tela: bivih lanova SPO, uspavanih ravnogoraca, i naravno, seljaka, koji su uvek dobrodoli kad treba glavu dati za domovinu u ratu i neki glas za stranku na vlasti dok traje kratkotrajni mir.

U meuvremenu, zahvaljujui suludim projektima carevih ulizica, ali i samoga cara, neki Srbi su se zahvalili i na pomoi i njegovoj partiji i njegovoj dravi, te su odluili da, kad je ve sve lano i naopako, glasaju za nasilno otcepljenu dravu Kosovo, te tamo sebi potrae bolji ivot. Na Jedinstvenoj srpskoj listi, nalazi se 56 kandidata za poslanike u parlamentu nepriznate drave, ime je taj narod poslao poruku svojim dosadanjim gospodarima u Beogradu, da su gori i od albanskih tlaitelja pod ijom vlau se ovaj oaj i deava. Nije daleko dan kad e ih salonske patriote iz carevog okruenja nazivati iptarskim Srbima, kao to su devedesetih zarobljene Srbe u Sarajevu zvali Alijini Srbi, ili onako kako su prve Srbe, povratnike u posleratnu Hrvatsku nazivali Tumanovi Srbi.

Ali, nije ni lani car za sve nevolje kriv, davno su one poele, mnogo pre nego to je i on sam znao ta je to politika, ali, ideja da okupi oko sebe komuniste i antikomuniste, i Joine i Draine, i sve manjine u Srbiji, ne govori uopte o njegovim demokratskim namerama i raznim nacionalnim pomirenjima, nego o goloj udnji za vladavinom, i onom narcisoidnom ludilu, u kome uiva, evo ve drugi mandat. Mnogo due, nego je lani car Jovan Nenad u XVI veku imao dravu.

Nije nikome dato da zauvek vlada, pa ne treba oekivati ni da e on biti car kad se bude navrilo jubilarnih deset godina otkad je samostalno proglasio ulazak u Evropu, ali kako stvari izgledaju u psihologiji samih podanika, treba verovati da e se ve neko njemu slian pojaviti i povesti Srbe u obeana nebesa.

Nedavno je na savremeni car bio u Crnoj Gori (vie nije ni vano kojim povodom), ba tamo gde je stolovao lani car epan Mali, koji je due trajao od Jovana Nenada. Nekako se odmah videlo da je on meu Crnogorcima domai i da mu tu ni ono malo protokola, koji inae ne potuje, ne treba ni za suvu ljivu.

I ako je ta Crna Gora u poslednjih petnaestak godina postala jatak neshavenim Srbima, onda bi ve danas mogao da potrai pristojnu kuu junije od Boke, kako bi na miru mogao da napie seanja na skandaloznu epizodu svoga carevanja.

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane