Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Mržnja

Mržnja

Švajcarska: maneken postao siledžija

Ko je Ivan S.

Zahtevi da se kriminalci, silovatelji i drugi zločinci automatski proteruju iz zemlje ima i sasvim neočekivanu i bizarnu - drugu stranu

A. Mise

Švajcarci su glasali i Evropa se zgražava. Usvojen je zakon po kojem se svi stranci ubice i siledžije izbacuju iz zemlje. Ništa strašno. Sasvim normalno po mnogim mišljenjima, ali Evropa koja drhti pred muslimanima osuđuje svaki zakon koji ima neku etničku pozadinu. Sve je to svima poznato i ne zaslužuje neki tekst veći od obične vesti iz sveta. Ipak, ovoga puta ima nešto što se i nas tiče, našeg ponosa i dostojanstva - ako neko uopšte više o tome i vodi računa.

Reč je o zvaničnoj poruci na svim bilbordima Švajcarske koji su doveli do toga da Švajcarci glasaju protiv stranaca zlikovaca. Slika koja ih je uzbudila je portret Ivana S., siledžije iz jedne istočnoevropske države i uskoro Švajcarca. Naravno da je samo ime Ivan veoma rasprostranjeno, a slovenskih i istočnoevropskih zemalja ima nekoliko. Nije jasno rečeno da je baš Srbin, ali svi misle da jeste.

Silovanje je već godinama usko povezano sa opsadom Sarajeva i srpskom vojskom u prošlom ratu. Propaganda je bila toliko jaka da je sada Ivan S., siledžija, naše gore list. Desničarska ili profašistička Partija UDC koja je i štampala ovaj plakat i koja je i "izazvala" referendum očigledno ne podnosi strance, a pogotovo ne muslimane. To je pokazala na prethodnom referendumu povodom gradnje minareta. Ovoga puta je u kazan svoje mržnje ubacila i Srbe, i to "na kvarnjaka". Naime, na fotografiji zaista može biti da je neki srpski maneken koji je pozirao za drugog Srbina i poznatog fotografa Milana Zeremskog. Kako piše L'Aargauer Zeitung, originalna slika je prodata agenciji Stockphoto sa svim autorskim pravima i, naravno, onaj ko je kupi može da je upotrebi za bilo koju reklamu. Ipak se ni agencija ni autor nisu nadali ovakvoj zlonamernoj upotrebi u političke svrhe i izmišljanju nekog lika zvanog Ivan S., koji postoji samo u bolesnoj psihi Martina Baltisera, generalnog sekretara partije UDC, ili na njegovim falsifikovanim plakatima. "Moguće da Švajcarac mašta da ga neki Srbin stvarno kresne", čuli smo komentar među našim ljudima u Cirihu. Nije isključeno da će se cela afera završiti pred sudom, jer agencija upravo studira zakon i traži član po kojem bi mogla da tuži UDC. Ime Ivan S. je ideja agencije Goal AG i UDC nije našao za shodno da ga menja. Sliku je, naprotiv, malo izmenio i napravio je zastrašujućom Nemac Aleksander Zegert,  koji već godinama pravi provokativne plakate za UDC.

Verovatno je sve ovo tako velike razmere poprimilo i kao posledica nedavne traume, pošto su pohvatani klinci sa Balkana koji su silovali devojčice u predgrađu Ciriha. Doduše, ni tada niko nije tačno naglasio o kojem delu Balkana je reč. Jer, kada su ovakve stvari u pitanju, Kosovo je za Švajcarce - deo Srbije.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane