Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sudbine

Sudbine

Simo Spasić, lična drama i karikatura pravosuđa

 

Svi krstovi sudije Krstića

 

Poslednjom reformom pravosuđa nagrađeni su tužioci i sudije koji pseći služe državnom vrhu, centrima moći i nevladinim organizacijama. Oni, u ime naroda, mogu da osude svakog nevinog, samo im treba to i prišapnuti. Slučaj Sime Spasića najbolje potvrđuje stanje u koje je klika Borisa Tadića dovela srpsko pravosuđe

 

M. G.

 

U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu skoro dve godine je zatočen Simo Spasić, nekadašnji predsednik Udruženja za nestala lica Srba sa Kosova.

Stalnim protestima ispred zgrada stranih ambasada i međunarodnih organizacija, Spasić je opominjao da je dolaskom okupacionih snaga na Kosovo i Metohiju ubijeno i kidnapovano 1.300 Srba, čija tela i grobovi nisu otkriveni. A ubijeni su u prusustvu okupacionih trupa Nato alijanse.

Nataša Kandić, ''borac za ljudska prava'', vlasnica i direktorka Fonda za humanitarno pravo iz Beograda, koja iz dna duše mrzi sve što je srpsko, odlučila je da ukloni Simu Spasića. Taj zadatak poverila je niškoj policiji i pravosuđu, uz učešće bivše Simine supruge Sandre Stanković, sa kojom Simo ima dvoje maloletne dece.

Prvih dana januara prošle godine Simina bivša supruga poziva ga da poseti svoju porodicu, za novogodišnje praznike. Režija Nataše Kandić je providna. Sandra dvoje dece šalje kod rodbine i naređuje gazdi, u čijoj kući je podstanar, da pusti Simu u njen stan. Ujutru, dok Sima ide da im kupi doručak, Sandra poziva policiju. Prijavljuje Simu za silovanje i da je, navodno, pretio njenom ljubavniku, kod koga je, inače, bila zaposlena.

Inspektori niške policije Ljubinka Mitrović i Vlado Marjanović uklanjaju tragove, koji bi mogli potrditi da Spasić nije silovao svoju bivšu suprugu, a predmet se u Okružnom sudu u Nišu ustupa proverenom sudiji Zoranu Krstiću, gnjidi koja bi osudila i Isusa Hrista ako bi se to od njega očekivalo.

Tokom istrage Sandra saopštava da je ostala u drugom stanju, kao silovana žena, ističući da njeni ljubavnici koriste kondome.

Uveren da može da se proslavi, tako što će Spasića osuditi na maksimalnu kaznu zatvora, sudija Krstić naređuje da Biološki fakultet u Beogradu uradi veštačenje i utvrdi da li je Sandrin fetus začet silovanjem od strane bivšeg supruga.

Veštaci potvrđuju da začeto dete - nije Simino! Ali, nema veze, sudija Krstić je tu, on se ne predaje.

Njegova presuda je - četiri godine i tri meseca zatvora za Simu Spasića, uz produženje pritvora i obrazloženje da je sud krivicu optuženog dokazao na osnovu tvrdnje oštećene da je silovana!

Doduše, sudiji Krstiću uveliko pomažu i Spasićevi advokati - Ognjen Radić i Borivoje Borović. Oni ne žele da se zamere Nataši Kandić.

Kada je napisana, konačno, i presuda, Spasićeva bivša supruga, preko Okružnog suda u Nišu šalje pisanu molbu, u kojoj moli sudije Vrhovnog suda Srbije da Simu puste iz zatvora, jer njenih dvoje dece teško pate zbog očevog robijanja. Ona, sada, kao samohrana majka troje dece, ima velikih problema, jer je očigledno izigrana od Kandićeve. Istovremeno, Sandra podnosi tužbu protiv svog ljubavnika, taksiste Bratislava Nešića, radi utvrđivanja očinstva.

Zbog reforme pravosuđa, po Siminoj žalbi odlučuje ove godine Apelacioni sud u Nišu, a sudija izvestilac je Ranko Banković, doskorašnji sudija Opštinskog suda u Prokuplju, koji je bio predložen za razrešenje zbog korupcije, ali ga je Tadićeva klika unapredila u apelacionog sudiju.

Na suđenje ne dolazi Borivoje Borović, Spasićev branilac, i sudija Banković potvrđuje presudu. Molba oštećene, kao i pisma njeno dvoje dece, kojima mole sud da oslobodi Simu, sudija Ranko Banković ne nalazi u spisima, jer ih je, navodno, sklonio sudija Zoran Krstić. Pomenuti Krstić je pre dva meseca sklonio i novu molbu oštećene Sandre Stanković, u kojoj ona ponovo moli da sud oslobodi Simu Spasića. Umesto da molba bude prosleđena državnom tužiocu ili osuđenom, sudija je - baca!

Sima Spasić mora da odrobija kaznu koja mu je odrezana. On zna da mu više spasa nema. Njegovi sunarodnici, koje je on predvodio, kažu za Tabloid da oni znaju sa kim treba da namire račune. Jer, ološa poput sudija Krstića i Bankovića, koje je izbacila poslednja reforma, ima na stotine. Ovu služinčad treba što pre smaknuti, jer samo tako će Srbija početi da liči na pravnu državu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane