https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Srećan rođendan

 

N. Vlahović

 

Dana 29. decembra 2010. godine, nepravedno brzo zaboravljena bivša srpska ministarka za dijasporu i direktorka turističke organizacije, Milica Čubrilo, napuniće 41 godinu.

Mada je rođena u Tunisu, a školovala se u Francuskoj (magistrirala prava i antropologiju na Sorboni) nikada i nigde nije dosegla takav vrh u karijeri kao što je to bilo u prvom kontaktu sa svojom domovinom.

Da je znala koliko je lako biti ministar u Srbiji, sigurno bi i ranije došla.

Ali, nije poznavala Božu Đelića Piroćanca. No, čim ga je upoznala, reče njoj Boža: "Dođi u Srbiju, da živiš ko' čovek a ne ko' ameba!"

Čim je ovamo stigla, utrapili su joj dobru apanažu u ruke, pa počeli da je šetaju iz kabineta u kabinet. Bogami, lepa Milica, onako seksi žena, oči joj govore da može lako da zavede čoveka...

Od 2003. do 2006, kao direktorka Turističke organizacije Srbije, promovisala je turizam i kulturu na način koji je podigao kafanski ugled beogradske čaršije kod slučajnih putnika namernika, a glavna meta su joj bili klubovi i splavovi na Savi i Dunavu, što je donelo rezultata pa je noćni život, uključujući i lake droge, seksualni vikend turizam i druga zadovoljstva dospeo na stranice nekih britanskih novina.

Mora da je to Boža Piroćanac nagovorio, pa je Milica u srpsku politiku i biznis ušla "na zadnja vrata", preko novinarstva. Počelo je tako što je od 2001. do 2003. godine bila "slobodnjak" koji radi za francuske medije Figaro, Radio France International, L'Tan i L'Poan, a od 2000. do 2001. novinar u redakciji lista Figaro u Parizu.

Ministarka za dijasporu u Vladi Republike Srbije postala je 2007. godine, čim je Boris Tadić "primetio njene kvalitete"? Njegova sklonost dekretima podigla je Milicu na još viši nivo!

Predsedničkim ukazom postavljena je za novog ambasadora Srbije u Tunisu, gde je i rođena (zna žena teren odlično!).

Pre odlaska je od državnih para finansirala svom tadašnjem momku, a današnjem mužu, jedan propali i netalentovani filmski pokušaj. Zbog toga je nagrađena odlaskom u diplomatiju. Tamo šalju te sitnije prestupnike - šibicare, fatalne žene i intelektualce s alkoholičarskim stažom.

Sad se ambasadorka u Tunisu zove Milica Čubrilo-Filipović. A taj netalentovani Filipović, sad već u svojstvu ambasadorkinog muža, legalno živi od državnog budžeta. Ako je ono s finansiranjem filma bilo protiv zakona, sad je sve u redu. U Srbiji što si veći lopov, miliji si srcu Borisa Tadića.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane