Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

Strava na VMA

 

Odlučili su da umremo

 

 

Gospodine Brkiću,

Na Radiološkom institutu VMA postoje dva uređaja za radioterapiju. Jedan ne radi više od godinu dana, a drugi je u kvaru od 13. decembra 2010. godine. Nema naznaka kada će biti popravljen. Zbog novonastale situacije koja je rezultat neodgovornog odnosa rukovodstva VMA, nekoliko stotina pacijenata koji su započeli terapiju na VMA, prepušteni su sami sebi. Njihovi životi su ugroženi. Pacijenti su prisiljeni da svakodnevno zovu VMA da bi došli do informacije kada mogu da očekuju nastavak terapije. Vrlo često se dešava da sa telefonskog broja 011/3608-190 niko ne odgovara ili su pak odgovori neprecizni, neljubazni.

Načelnik odeljenja dr B. Pantić pacijentima ne daje nikakva objašnjenja. U ovom periodu, otkako je uređaj u kvaru, izbegava svaki kontakt s pacijentima koji su započeli radioterapiju. Pacijenti su uznemireni jer su im životi ugroženi. Svoje lečenje u drugim ustanovama ne mogu da nastave, jer bi na to čekali veoma dugo i morali bi da prođu ispočetka celokupnu proceduru pregleda. Pacijenti su osuđeni na čekanje i smrt.

Najljubaznije Vas molimo da stupite u kontakt sa rukovodstvom VMA radi dobijanja obaveštenja kada će uređaj za radioterapiju biti popravljen, koje posledice prekid radioterapije može imati na pacijente, zašto svi pacijenti na VMA nemaju istovetan bolnički tretman i kako je moguće da jedna takva eminentna kuća nema obezbeđene adekvatne rezervne delove za takve vitalne uređaje, da kompletan slučaj kvara uređaja za radioterapiju ispitate i o svemu obavestite javnost.

S poštovanjem i posebnim uvažavanjem,

                                                               M. Marković

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane