https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dokumenti

Dokumenti

Svedoenje srpskog obaveštajca: Ko je komandovao tranžiranjem Srba na Kosovu i u Albaniji (1)

 

Monstrumi, saveznici i drugi fini kasapi

 

Radi boljeg razumevanja dokumentacija izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o nezapamenim zloinima nekadašnjih voa kosovske teroristike organizacije OVK, danas presvuenih u rafinirane politiare po ukusu svojih amerikih kreatora, jedan srpski obaveštajac ponudio je javnosti svoju dokumentaciju o tome kako i ime je voen rat NATO pakta protiv Srbije sa ciljem stvaranja albanske države na Kosovu

 

Piše: prof. ore A. orevi

 

Veliki mislioci su govorili da je istina nepobediva i vena i nema sile koja e je zaustaviti da ugleda svetlost dana.

Uvek, sa puno ponosa, isticao sam u obraanjima mnogim državnim organima da sam uestvovao u poslednjim ratnim zbivanjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosmetu, a kada sam pisao o prevarama svetskih ali i naših monika tražio sam da se istaknu moje generalije.

Javnosti je poznato da su sredinom 2008. godine u novinama Kurir, Glas javnosti i Grom, iji je osniva i izdava bio danas polumrtvi i utamnieni Radisav Raja Rodi, mesecima izlazili tajni transkripti u kojima su iznošene injenice o ubistvu Zorana inia, radu stranih obaveštajnih službi kod nas, montiranju zloina od strane amerike CIA i engleske MI-6 itd.

Pristojno slobodna štampa postojala je do pojave navodne dopune Zakona o informisanju, koja je uvedena po striktnoj naredbi amerike administracije, a što je potpredsednik SAD Džozef Bajden i priznao šaljui upustva stanicama CIA na Balkanu (sa integralnim tekstom uputstva upoznat je i predsednik Srbije Boris Tadi!).

Ali vlastodršci sa takvim predsednikom na elu, posle donošenja navodne dopune Zakona o informisanju, preoše na dela i po kratkom postupku uhapsiše bolesnog Raju Rodia, ime su poslali poruku urednicima drugih novina da e isto doživeti ako iznose istine o evidentnom pljakanju države.

Rodi je uhapšen navodno za utaju poreza iako je svakome jasno da je utamnien, jer je isticao nepobitne istine o kriminalcima  iz Vlade Srbije.

Meutim, glavni razlog utamnienja Radisava Raje Rodia su oni obelodanjeni tajni transkripti, jer silnici iz Amerike i Evrope nisu mogli da dopuste da se mnogi njihovi državnici povežu sa monstruoznim zloinima albanskih terorista sa Kosmeta.

 

Bie mala

 

Dana 5. oktobra 2009. godine poslao sam preporueno pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiu navodei da su tajni transkripti delovi moje knjige "Ko je ubio Zorana inia" koja se pripremala za štampu, i da sam spreman da podnesem sve zakonske posledice ako sam nekog neopravdano oklevetao.

 Pismo poslato predsedniku Tadiu je opširno, na 30 gusto kucanih stranica, i dokumentovao sadrži ko i kako uništava državu Srbiju, graane dovodi u beznae jer se masovno otpuštaju sa posla, deci uzimaju budunost - i to sve po zacrtanim planovima amerikih i evropskih monika koji su napravili projekat da zemlja Srbija nestane sa zemaljske kugle.

Za vreme agresije na Srbiju 1999. godine u zapadnoj štampi i drugim medijima neprestano se ponavljalo da Srbija mora umreti, re่enica koju su najviše koristili ameriki politiari a dokazani zloinci: Klinton, Holbruk, Voker, ali i Medlin Olbrajt, predvodnici NATO, Havijer Solana i nemaki politiari  Gerhard Šreder, Jozef Joška Fišer i ondašnji zloglasni ministar odbrane Rudolf Šarping.

Ipak, vreme je kao nepogrešivi sudija potvrdilo da su Srbi ubijani na najzverskije naine, da su im vaeni organi radi prodaje, a sve sa znanjem te navodno demokratske Amerike i civilizovane Evrope.

Skoro celu deceniju nakon što su izgubili vlast, zlikovci poput Klintona, Holbruka, Medlin Olbrajt, Solane, Klarka, Šredera i Šarpinga - specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti, u svom obimnom i dokumentovanom izveštaju, otkriva krvave zloine albanskih terorista kojima su ta njihova braa po zloinu Albancima praktino poklonila nezavisnu državu Kosovo.

Upravo zato, ovo je pravi trenutak za podseanje na ono što je u novinama utamnienog Rodia svojevremeno objavljivano, a što sam redovno dostavljao kao svoja saznanja, ali i saznanja pojedinih obaveštajnih službi.

 Naslovi poput "...NATO trguje organima; Vesli Klark i Solana umešani u trgovinu organima na Kosovu",  izvedeni su iz presretnutog razgovora koji su Solana i Klark vodili 15. avgusta 2001. godine u iznajmljenoj vili u švajcarskim Alpima. Iz ovog razgovora u iju verodostojnost svakoga mogu uveriti, lako je videti uzroke današnjeg opšteg propadanja srpske države i njenog stanovništva. Jer, tu njih dvojica poveravaju jedan drugome da e Srbiji biti uzeto Kosovo kako bi se ponizila, i da e ona u budunosti biti mala i beznaajna lanica NATO alijanse.

 

Transkripti telefonskog razgovora Havijera Solane i Veslija Klarka (15. avgust 2001):

 

Klark:  Ovih dana u posetiti Kosovo.

Solana: Budi oprezan. Kosovom špartaju bande narko dilera. Tamo nema zakona, nema kontrole... Hm. Veliku smo grešku napravili kada smo pustili ove da vladaju.

Klark: Da. Možda.

Solana: Za sve su krivi operativci CIA... Njima je bitna samo droga i njihovi poslovi.

Klark: Da, znam kako je dole... esto odem na Kosovo, uglavnom inkognito, tako je sigurnije. Ali sada moram da obavim jedan posao. Treba da prebacim tovar za Fort Breg.

Solana: Nije valjda toliko hitno... Misliš na organe?

Klark: Da, da...

Solana: Dobro radi Bondstil, Šlafkok, ovek zadužen za bezbednost i Bernar Kušner, odlino obavljaju posao.

Klark: Jeste. Izgleda da je sada hitno. Stalno se održavaju neki sastanci sa generalom Andersenom. Kad završim to skoknuo bih malo do Srbije. Šta misliš, kako e me doekati?

Solana: Ne brini, bie poslušni. Ovi u Beogradu su mnogo poslušniji ak i od ovih u Podgorici!

 U Crnoj Gori mogu da se menjaju predsednici ali sve konce uvek vue Milo, zato što parama sve kupuje. Kada budeš bio u Beogradu izbegavaj kontakte sa Koštunicom i njegovim ljudima...

 Znaš, odnosi izmeu njega i inia su prilino zategnuti... Mada, ja mislim da je ini u pravu. Koštunica je nezgodan za saradnju. Znaš, kad priaš s njim, uvek pažljivo sasluša, ali na kraju razgovora uvek zaoštri stvari. S njim nikad nismo mogli da se dogovorimo o bilo emu...

Klark: Šta misliš, kako e reagovati na ovo oko TV-stanice? Ti znaš da sam ja u knjizi napisao da sam lino birao ciljeve...

Solana: Da, znam, video sam..

Klark: Ali isto tako znaš koliko su me Klinton i njegovi pritiskali da bombardujem srpsku televiziju...

Solana: To što mi znamo je naša tajna! O tome ne smeš ni sa kim da razgovaraš! Kako ide sa privatizacijom preduzea na Kosovu? Ko je tamo od naših prijatelja?

Klark: Mi smo postavili eksperte koji vode glavnu re pri privremenoj Vladi Kosova. Predsednik komisije je Fred Barlou, za koga znaju samo oni iz vrha vlasti u Prištini. Politiki dirigent je Medlin. Zajedno sa Holbrukom.

Klark: Sa Srbijom emo stalno imati probleme, jer je to buntovniki i ratoboran narod. Kada se razgovaralo o Srbima u Krajini, neki od naših su predlagali dugotrajan rat, a ja sam to presekao i naredio da se svi Srbi proteraju iz Krajine i Hrvatske kako bi Hrvatska bila mirna decenijama. Kakav rat sa njima! Oni bi se razbežali po šumama i godinama zagoravali život Hrvatima, jer imaju iskustvo sa partizanskim ratovanjima.

Solana: Dobro znaš da sam ti dao odrešene ruke oko odabira ciljeva i umalo da mi se ugasi karijera, zbog toga. Preneli su mi da je lino Klinton uzbunjivao generale NATO protiv mene, jer je njemu za ovu akciju bio pogodniji Romano Prodi. Italijani su mi najviše zamerili što nisam spreio bombardovanje televizije.

 Klark: Samo da nije bilo onakvog raspoloženja u Vašingtonu, protiv slanja kopnenih trupa... Sve bi bilo mnogo brže.

Solana:  Ni ovo nije loše. Pogledaj koliko je prošlo od bombardovanja, a mi u potpunosti kontrolišemo celo Kosovo na najdirektiniji mogui nain i utiemo na politike prilike u Srbiji i celom regionu. Pod novom Vladom Srbija e sigurno postati deo evroatlanskih integracija, mada ne treba zanemariti ni uticaj opozicionih politikih snaga. Ali, verujem da emo ostvariti cilj. Znaš kako, iz iskustva koje imam sa srpskim politiarima tvrdim da je novac za njih najjai argument.

Klark: Ha, ha, ha... Znam. Ali sa vojnike strane gledano, nismo umarširali u Beograd, mada smo ih primorali da potpišu kapitulaciju. Vojniki nismo dobili satisfakciju kakvu zaslužujemo kao pobednici.

Solana: Nismo ušli na velika vrata, ha? Nema veze, ušli smo na mala, ali e efekat na kraju biti isti. Možda je tako i bolje, a svakako je jeftinije. Sve ono što smo im ponudili u Rambujeu i sve ono što smo tražili na kraju e se ostvariti. Evo, ve imamo bazu na njihovoj teritoriji. To su tražili u Rambujeu, tražili smo slobodan prolaz naših trupa. I to emo dobiti, veruj mi, to je samo pitanje vremena. Oni e zauzvrat dobiti ono što im pripada.

Klark: Postae lanovi Evropske unije i NATO.

Solana: Tako je. Ali mnogo je bitnije šta e se desiti iza zavese.

 

Mengele govori francuski

 

Francuski Mengele (Bernar Kušner, sadašnji ministar inostranih poslova Francuske) na sastanku NATO pakta održanom 13. marta 1999. godine u Briselu tražio je da se deca starosti do osam godina transportuju u ve spremljenu vojnu bolnicu u Valoni (mada je on to interpretirao kao da se radi o albanskoj deci sa Kosova, bilo je govora o srpskoj deci za koju se ispostavilo da su tamo odvedena radi vaenja kimene moždine, dok su se zarobljenim zdravim Srbima vadili bubrezi, jetra, srce...).

 Odluke sa ovog sastanka glavešina 19 najrazvijenih zemalja Zapada trebalo bi da budu opomena za sve narode sveta da ove države vode monstrumi i bolesni ljudi i da se njima ne može verovati. Zakletom pristalici tog i takvog izopaenog Zapada, predsedniku Srbije Borisu Tadiu, sve je ovo poznato, ali on još grlatije ponavlja da EU nema alternativu.

Takav ovek, kao što je zloinac Kušner, izvesno vreme proveo je kao elnik humanitarne organizacije "Lekari bez granica", ali umesto da se bavi humanitarnim radom u kriznim žarištima sveta, ova organizacija esto je bila paravan za najneasnije aktivnosti. Na kontrolnim punktovima u Bosni na 43 mesta otkriveno je da organizacija umesto lekova i medicinskog materijala švercuje oružje. U Hrvatskoj je uhvaena 25, a na Kosmetu 14 puta.

Kušner je u krugovima NATO poznat i kao osvedoeni srbofob. Kao prvi šef UNMIK, posle povlaenja srpske vojske i policije sa Kosmeta, dopustio je da ih Taijevi banditi hvataju kao zeeve i odvode u bazu zloinake NATO alijanse gde su im vaeni organi.

Zapadna sredstva informisanja, pa i Dik Marti, istiu neku žutu kuu u Albaniji u kojoj su navodno držani zatoeni Srbi, a onda ubijani radi vaenja organa. Meutim, dokazano je da je baza Bondstil, gde su radili lekari specijalisti iz Amerike i Evrope, pod budnim okom Bernara Kušnera, glavna lokacija na kojoj su zverstva uinjena. Ona je postala bolnica za vaenje organa ne samo zarobljenih i otetih Srba i nealbanaca, nego i nesrenih devojaka koje su iz mnogih krajeva sveta dovedene da uveseljavaju vojnike NATO i KFOR!

Podaci sa Kosmeta govorili su da iz baze Bondstil dnevno polee izmeu šest i 14 letelica za koje postoji opravdana sumnja da naješๆe imaju veze sa prebacivanjem odreenih vitalnih organa Kraljevskoj bolnici u Londonu.

Da bi stvari bile jasnije, evo nekih odluka donetih "meu saveznicima" 13. marta 1999. godine:

- Stvoriti najoptimalnije uslove za agresiju na Jugoslaviju i blickrigom poraziti vojsku i policiju na Kosovu i Jugoslaviju.

- U sluaju pružanja otpora Jugoslaviju razarati najubitanijim sredstvima, uz korišๆenje municije sa osiromašenim uranijumom i kasetnih bombi, kontejnera sa bojnim otrovima i mikrobiološkim materijama, i sve to aktivirati ako odbrambeni sistem pruži takav otpor koji bi poremetio planove akcije "Aligator".

- Strateške neutronske bombe koristiti za eliminaciju žive sile na granici prema Albaniji i Makedoniji.

- Formirani meunarodni sud u Hagu treba da presuuje po  brzom postupku politikom, vojnom i policijskom rukovodstvu Jugoslavije uz selektivan pristup.

- U sluaju otpora Jugoslavije treba ubijati civile, rušiti mostove, bolnice, škole, obdaništa, rezervoare vode, infrastrukturu, releje, trafo-stanice, dalekovode. Rušenjem rafinerija izazvati ekološku katastrofu.

 - Aktivirati i operaciju "Potkovica", odnosno preko OVK pripremiti navodni egzodus albanskog življa, koji e se povlaiti prema Albaniji i Makedoniji, gde e ekati televizijske ekipe najveih medijskih kua na svetu kako bi se ovekoveila navodna zverstva jugoslovenske vojske i policije.

- Stvoriti uslove za stvaranje nezavisne države Kosovo koja e funkcionisati samo uz prisustvo NATO snaga, a one se odatle nee povlaiti najmanje 20 godina.

- Ukoliko doe do brze kapitulacije Jugoslavije, odrediti pravce povlaenja vojske, policije i srpskog i nealbanskog stanovništva prema Merdaru, Bujanovcu i pravcu Priština-Medvea. Pri tom zarobiti sva borbena sredstva vojske i policije i tretirati ih kao ratni plen OVK. Ne dopustiti da se izvuku avioni iz hangara slatinskog aerodroma. Vojno sposobnim graanima Kosova srpske nacionalnosti koji su pristupili vojnim i policijskim jedinicama takoe zabraniti napuštanje Pokrajine.

 

Udruženi u zloinu

 

Deo sastanka NATO manijaka u Briselu od 13. marta 1999. godine, kojem je predsedavao Bernar Kušner, prema predlozima koje je dao, može se rei, prevazilaze grozote iz Danteovog pakla. Kušner je, naime, tom prilikom isticao znaaj lekarskih i medicinskih ekipa koje je on formirao, a koje su sejale pakao pre toga i u Hrvatskoj i Bosni.

Evo i Kušnerovih odluka koje je sprovodio u delo:

- Zaplena svih sanitetskih vozila od vojske i policije i njihovo tretiranje kao ratni plen. Komandni kadar vojske i policije ne sme se povui u Srbiju, ve treba da se zadrži u cilju ispitivanja njihovog uešๆa u ratnim zloinima.

- Medicinsko osoblje NATO ne sme da pruža medicinsku pomo teškim ranjenicima, veๆ primenjivati eutanaziju ("humano ubijanje", prim. red.).

   - Zadržati lekare i medicinsko osoblje srpskog porekla u Pokrajini posle kapitulacije, da im se oduzmu line isprave.

- Lakše ranjene vojnike, policajce i teritorijalce srpskog porekla, kojima nisu ošteeni vitalni organi,  prebaciti u albansku vojnu bolnicu u Valoni. 

Septembra 2001. godine, preko ve uhodane "mrtve pošte" dobijen je mikrofilm sa sastanka Klark - Tai u Prištini. Dva vrhunska zloinca imala su veoma uspešnu saradnju, koja datira još iz Rambujea, kada je ovog kriminalca ondašnja državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt promovisala u novog albanskog lidera! Njihovi kontakti su bili esti i pravazilaze ist poslovni odnos. U to vreme, osnovna Klarkova preokupacija, pored politike situacije u Srbiji, bila je i privatizacija na Kosovu i otimanje svega što pripada Srbiji.

Osnovna tema razgovora bila je razgradnja vojske Jugoslavije i pitanje šta Zapad planira da uradi sa Kosovom...

 

Snaga i mir

 

Tai: Verujem da je Kraljevska bolnica u Londonu zadovoljna saradnjom...

Klark: U tom pogledu nam mnogo pomažete. Na hiljade ljudi i dece eka na transplantacije organa. Prošla pošiljka je pomogla jednom mom kolegi koji je nastradao prilikom vojne intervencije u Panami.

Tai: Imam utisak da  je vojniki Srbija i dalje pretnja  za sve u regionu, pa i za nas na Kosovu.

Klark: Ne brinite, sve ide po planu. Ministarstvo odbrane Jugoslavije svešๆe teško naoružanje u planirane okvire. Mora se uništiti još najmanje 250 tenkova T48 i izbaciti iz upotrebe svi tenkovi T55.

Tai: Šta je sa višecevnim bacaima raketa. Za vreme agresije nekoliko puta su desetkovali naše snage, posebno na Košarama.

Klark: Naši strunjaci su ve dobili zadatak da traže izbacivanje iz upotrebe 42 bacaa raketa.

Tai: To je jako bitno, oni nam ne smeju ni jednog trenutka biti smetnja, Kosovo nee biti mirno ako je Srbija i dalje vojniki jaka.

Klark: Potpuno smo svesni toga i radimo sve kao što vam je saopšteno ranije. Njihov oružani potencijal bie sveden na takvu meru, da više nikada nee moi vojno da vas ugroze.

Tai: Da, ali ...

Klark: Pogledajte samo šta smo uinili sa njihovom avijacijom, avioni su prizemljeni jer nema kerozina. Tražili smo da se skrešu svi izdaci za vojsku i policiju Jugoslavije. Njihovi vojnici nemaju najosnovnije uslove za borbenu obuku. Mi moramo da znamo gde je svaki metak potrošen, naši ljudi koji su kod njih kao savetnici drže stvar pod kontrolom.

Tai: To je OK, ali još uvek ništa nije uraeno da se rasformiraju njihove specijalne jedinice u vojsci i policiji, a oni su nam u vreme rata pravili najvee probleme. Vi to dobro znate, ali sigurno da je takva situacija bila u Hrvatskoj i u Bosni.

Klark: Taj problem e biti rešen, ono što vi morate da uradite je da preusmerite sredstva preko Mauricijusa za lobi grupe u Vašingtonu. Mnogi od njih rade i više nego što vi sami oekujete.

Tai: To stoji. Bob Dol je perjanica naše borbe za nezavisno Kosovo. S njim nikada nije bilo problema oko novca.

Klark: Koliko novaca iz crnih fondova možete da odvojite u ovom trenutku?

Tai: Sigurno oko pola miliona, za sada.

Klark: To je OK, za sada. Kako vam idu ti poslovi? Da li crnogorska vlast sarauje?

Tai: Ide dobro preko njihovih luka, droga se valja ka Italiji i zapadnoj Evropi. Nismo imali velike zaplene u poslednje vreme. Zadovoljni smo.

Klark: Drago mi je da to ujem. Držite se ekua.

Tai: Znam, priao mi je da je ideju dao njegov veliki prijatelj Voker.

Klark: Vilijam Voker je stari CIA agent. Zna taj sve finese obaveštajnih službi.

Tai: Mnogo nam je pomogao. Ne bi došlo do intervencije da nije montirao Raak. Bio sam primoran da u razgovoru sa nekim novinarima objašnjavam propuste u njegovoj akciji. Kako napreduje stvaranje naše države?

Klark: U jednom trenutku, a taj momenat nije daleko, nee biti znaajnog protivljenja sa srpske strane, a i ako ga bude, ne treba pridavati nikakav znaaj intervencijama iz Beograda. Brzo emo stvoriti nezavisno Kosovo, a zatim još brže ujediniti sve delove gde žive Albanci.

Tai: Kada je to. Mislim, kada to možemo da oekujemo?

Klark: Shvatite, to je proces, a za proces treba vremena. Budite sigurni da emo ciljeve koje smo zacrtali i ostvariti.

Tai: Razumem, ali ovo sve traje dugo i, znate, finansijski nas to jako iscrpljuje. Naša ekonomija ne funkcioniše, pa se uglavnom oslanjamo na crne fondove i naše ljude u inostranstvu.

Klark: Budite oprezni sa tim vašim crnim fondovima. Jasno mi je da morate tako da se finansirate, ali cela stvar polako prevazilazi normalne okvire. Postajete preglomazni, bodete oi, u jednom trenutku neemo moi to više da tolerišemo.

Tai: Baš zato insistiramo da se sve ubrza. U Srbiji ima krugova koji bi nas i danas poslali u Hag. Stalno se potežu neka zverstva koja su poinjena na Kosovu.

Klark: Ništa ne brinite, politiari u Srbiji moraju tako da priaju zbog glasaa. Sada mi reci šta se dešava sa privatizacijom na Kosovu? Kako privremena Vlada sarauje sa komisijom za privatizaciju, posebno s našim ekspertima.

Tai: Mislim da je to dobro, a to e vam verovatno i oni potvrditi. Beograd nam pravi problem oko svojine, ali neki ljudi u njihovoj Vladi su razumeli o emu se radi.

Klark: To je dobro. Treba biti komunikativan sa pogodnim ljudima u Vladi Srbije.

Klark: Rudno bogatstvo Kosova je veliko i uz pametna ulaganja koristi e imati svi. Kosovari pre svega, ali i ceo region. Naš prioritet je da kontrolišemo taj resurs i Beograd tu nee  praviti nikakve smetnje. Mi emo nastaviti da u Srbiji podstiemo one snage koje imaju mlak pristup pitanju Kosova. Videete, samo je vreme u pitanju.

Tai: Ve nam je sugerisano na koje politiare treba da se oslanjamo, a sa kojima ne treba da saraujemo. Neki od beogradskih politiara znaju da budu prevrtljivi.

Klark: Holbruk vam je dao spisak politiara iz Srbije koji nikada nee izneveriti jer su oni dobro plaeni da sa jedne strane sprovode u delo naše planove o ekonomskom i vojnom slabljenju Srbije, a sa druge da nas pravovremeno obaveštavaju šta drugi rade...

Nastavie se

 

 

 

 

 

 

 

 

Holbruk vam je dao spisak politiara iz Srbije koji nikada nee izneveriti jer su oni dobro plaeni da sa jedne strane sprovode u delo naše planove o ekonomskom i vojnom slabljenju Srbije, a sa druge da nas pravovremeno obaveštavaju šta drugi rade...

 

 

 

 

 

Sa Srbijom emo stalno imati probleme, jer je to buntovniki i ratoboran narod. Kada se razgovaralo o Srbima u Krajini, neki od naših su predlagali dugotrajan rat, a ja sam to presekao i naredio da se svi Srbi proteraju iz Krajine i Hrvatske kako bi Hrvatska bila mirna decenijama. Kakav rat sa njima!

podeli ovaj ่lanak:

Natrag
Na vrh strane