Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Na nišanu

Ima li nade da se u Srbiji zbaci dikatura Borisa Tadić i njegove kamarile?

 

Ili oni ili mi

 

   Režimski mediji špekulišu, po nalogu iz kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića, da navodno strani diplomati sastavljaju novu vladu, koja će biti po volji i meri Borisa Tadića. Tim povodom urednik našeg magazina uputio je pismo Njenoj ekselenciji Meri Brus Vorlik, moleći je za odgovor da li ona kroji pokrov milionima gladnih grđana Srbije, da bi na vlasti ostala klika koja je pokrala nekoliko desetina milijardi evra. Odgovor do zaključenja ovog broj, u vanrednim okolnostima, još nismo dobili, a objavićemo ga čim stigne

 

Goran Predojević

 

Oteran je Ben Al, Hosni Mubarak. Gladni, i bez ikakve nade, građani Tunisa, Egipta, Jordana, Jemena, Alžira... izlaze na ulice. Traže prirodno pravo. Pravo na život. I traže da biraju svoju vlast,da je kontrolišu, smenjuju...

Svez je šokiran količinama novca koji su opljačkali Ben Ali, Hosni Mumarak i drugi diktatori koji  decenijama tlače arapski svet. Šokirani su i brojem gladnih, golih, bosih i bolesnih građana, koji nemaju nikakvu nadu da će moći bolje živeti, barem za duži period.

Američka diplomatija je u neprilikama, jer pomunjenim građanima širom sveta mora da objašnjava kako su dikatori poput Ben Alija, Hosni Mubarka i drugih, bili njihovui miljenici, ''dobri ljudi'', kako je Mubaraka opisao bivši podredsednik SAD-a Dik Čejni.

U ambasadi SAD-a u Beogradu takođe vlada napetost. Iz Stejt departmenta su nezadovoljni radom svojih diplomata koji nisu javljali, da je pod kapom savezeništva sa politikom  SAD- srpski predsednik pogazio Ustav Srbije, da je uveo dikaturu, zemlju opljačkao sam za preko dve milijarde evra, da je Srbiju zadužio za 28,3 milijarde, da su unutrašnji dugovi u Srbiji premašili brojku od sto milijardi, da je njegova klika pokrala donacije i pomoć upućene Srbiji posle 2000. godine vredne preko deset milijardi, da od prodaje društvenih, javnih preduzeća i banka, u budžet Srbije nije ušlo ni stotinak miliona. Diplomte nisu obaveštavale Stejt department da je svaki drugi grđanin Srbije bolestan, da 40 odsto građana nema posla, da stanovništvo izumire...

Dok su o svemu o ovome američke diplomate ćutale, druge strane ambasade su radile svoj posao.

Srpski predsednik Tdić je posato remetilački faktor, njegova Demokratska stranka, čiji je on predsednik, mimo odredbi Ustava Srbije, koji mu zabranjuje stranačku funkciju, postala je opasana organizovana kriminalna grupa, čiji funkcioneri nemilice pljačkaju penzione, zdravstvene fondove, socijalnupomoć, doncije, račune javnih preduzeća...

 Ta pohlepa funkcionera DS-a ne može se opisati, niti kontrolisati.

Boris Tadić je teško bolestan. Njegov lupus je u završnoj fazi, odsečeni su mu prsti na nozi, on je i teško pishički uzdrman, ali on ne želi da posluša savet svojih mentora da se iz ''duboko ličnih razloga povlači sa funkcije''. Njegov naslednik u Demokrtskoj stranci Dragan Đilas jedini ima snage da potrebnom brzinom očisti stranku od nekoliko stotina korumpiranih funkcinera i privede ih pravdi. Naravno, uz pomoć svih značajanih ljudi u Srbiji, ma gde oni bili, i u kojoj partiji.

Srpska opozicija skoro da ne sme da pomene Tadićevo protivustavno vladanje, njegov teror, pljačke, račune...

Zato je, opet, Tadić, napadnut iznutra. I to od čoveka koji poznaje njegovu narav, kretanje novca na njegovim računima. Mlađan Dinkić mu je, pred očima nemoćne opozicije, udario takve šamare od kojih Tadić ne progovara. I zaista, potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić je priznao da je po nalogu Tadića lagao građande da će dobiti hiljadu evra za dodeljene im akcije, jer je Tadić želo, po svaku cenu, da pobedi na izborima za predsednika. Mlađan Dinkić je potvrdio  da Srbijom upravlja Boris Tadić, a ne Mirko Marjanović. Mlađan Dinkić zna, preko svog ministra zdravlja, od kojih sve bolesti boluje predsednik Tadić i njegovi ključni savetnici.

Da li će Tadića sa vlast oterati njegovi koalicioni partneri, kada se srpska korumpirana opozicija ponaša kao da živimo u zemlji izobilja. U kojoj je to rupi Vojislav Koštunica, gde su srpski radikali...?

Lideri Srpske napredne stranke najavili su stirporske proteste. Pozvace građane da sede na ulici, na stiroporu, dok im predsednik ne saopšti da li će i kad će raspisati izbore!

Cene su, od prvog jnuara vrtoglavo skočile, plate su zamrznute, penzije takođe. U Srbiji nema investicija. Prazan je budžet. Štrajkuje policija, koja nema ni uniforme, ima male plate od kojih se ne preživljava. U štrajku su prosvetni radnici, lekari i frmaceuti najavljuju izlazak na ulice.

Može li klika Borisa Tadića, ogrezla u najcrnjoj korupciji i pljački, odgovoriti na zahtev građana, makar za pukim preživljavanjem?

I dok narod u Srbiji sa velikim nestrpljenjem čeka da dođe proleće i topliji dani, u Beogradu se vodi pravi rat obaveštajnih službi zemalja Evropske unije, SAD-a, Rusije i Kine.

Ko će dobiti primat da ubuduće odlučuje o ekonomskoj i političkoj sudbini Srbije?

Da li umorni, gladni građani Srbije, imaju dovoljnio snage da sami obore tiranina i njegov režim? Njima, nakon obaranja Tadićeve despostije, sigurno neće biti odmah bolje, ali će im se makar vratiti nada, da će moći jednog dana da se osećaju kao ljudi.

 

 

 

                               

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane