Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Milojevićeve strane

Milojevićeve strane

Kako je dvostruki Slovenac Rudolf Krebl hipnotisao Dinkića 

 

Zašto 2,9 miliona evra košta 3,3 miliona evra

 

  Rudolfu Kreblu, misterioznom slovenačkom državljaninu sa više pasoša, nije dovoljno što je omogućio da Gorenje od Srbije dobije više nego što će investirati, već za sitne pare kupuje nekretnine u Beogradu koje su već u sporu. Može mu se dok ima zaštitu G17 plus

 

Igor Milanović

 

Srpski ministar ekonomije Mlađan Dinkić potpisao je krajem januara jedan interesantan ugovor sa slovenačkom kompanijom Gorenje. Po tom ugovoru Slovenci će u novu fabriku u Zaječaru investirati 2,9 miliona evra, od čega će srpska vlada da da - 3,3 miliona evra. Dobro ste pročitali: bogata Srbija će siromašno Gorenje častiti sa 400 hiljada evra, plus kompletnom besplatnom infrastrukturom.

Formalno je za slovenačku stranu ugovor potpisao predsednik Uprave Gorenje Franjo Bobinac. Međutim, glavni pregovarač i čovek koji je ležerno jedući kranjske klobase usput pokupovao i dobar deo srpske vlade bio je Rudolf Krebl.

Ko je taj čovek?

Po jednom, u međuvremenu sklonjenom izveštaju srpske Agencije za privredne registre, Krebl je čovek sa najmanje dva slovenačka pasoša. Po zaključku BD 149670-1/2010 od 31. decembra 2010, koji više nije javno dostupan, odbijen je Kreblov zahtev da se upiše kao novi osnivač preduzeća Gorenje Imobilia, jer je priložio slovenački pasoš PB 0600219 iako je već prijavljen sa pasošem R 00484636, pod kojim je još uvek poznat našim vlastima. Iz potvrde Prvog osnovnog suda u Beogradu Ov. br. II-4962/2010 od 5. avgusta 2010. godine vidi se da je mogući serijski broj drugog Kreblovog pasoša PV 0600219.

Isti gospodin Krebl se pojavljuje i kao direktor Adria Nekretnine DOO iz Zagreba, a i zastupnik je ST-BANA Nekretnine DOO iz Beograda, gde je stoprocentni vlasnik slovenačko preduzeće Gorenje. On se, znači, bavi trgovinom nekretnina.

Kao direktor ST-BANA Krebl je 5. avgusta 2010. godine potpisao ugovor o kupovini dela zgrade u beogradskoj ulici Cara Dušana 12. Vlasnik pomenute imobilije bilo je preduzeće IP Prosveta. Ono što je već na prvi pogled uočljivo jeste datum potpisivanja ugovora, jer je ugovor o privatizaciji Prosvete poništen već sredinom septembra. U trenutku kada je Krebl potpisivao kupoprodajni ugovor sa zastupnikom Prosvete Vanjom Tomićem uveliko se u Agenciji za privatizaciju radilo na proveri navoda zaposlenih, da je privatizacioni kupac rasprodao svu imovinu Prosvete i istu doveo do prosjačkog štapa.

Da ukratko podsetimo, država je IP Prosvetu sa sve nekretninama u bescenje prodala novokomponovanom biznismenu i umišljenom izdavaču Dejanu Pantoviću i njegovoj izdavačkoj kući IPS. Odmah pošto je ušao u posed Pantović je rasprodao skoro svu imovinu izdavačke kuće sa tradicijom dugom 110 godina. Kada je na red došla i prodaja poslednjeg što je Prosveti posle ove divljačke privatizacije još preostalo - prodavnice Geca Kon u Knez Mihailovoj - radnici su stupili u štrajk.

Posle skoro devet meseci štrajka sredinom septembra prošle godine Agencija za privatizaciju je od Pantovića oduzela ono što je ostalo od Prosvete. Osim imena - doslovno ništa više. Zapanjuje podatak da je jedva mesec dana pre toga Fond za razvoj Republike Srbije odobrio prodaju nekretnina u Cara Dušana 12 slovenačkom biznismenu Kreblu.

Prethodno je Pantović samo njemu znanim putevima, 2. jula 2010. godine založio predmetnu nekretninu da bi od Fonda za razvoj dobio 390.000 evra, i to ne za potrebe Prosvete, koja je već uveliko bila u postupku poništenja privatizacije, već za svoje preduzeće Media 2 DOO. Ko je iz Fonda i sa kojim namerama odobrio ovu pljačkašku pozajmicu tek bi trebalo da bude predmet istrage.

U svakom slučaju, Pantović je te pare stavio u džep i odmah nekretnine prodao Kreblovoj firmi ST-BANA. Reč je o 418 kvm poslovnog prostora u strogom centru Beograda sa pravom susvojine na pomenutu zgradu i sa pravom sukorišćenja parcele površine 572 kvm. Za sve ovo Krebl je platio samo 621.600 evra.

Odmah po preuzimanju nekretnine slovenački biznismen kreće u maltretiranje preostalih vlasnika, kako bi i njih primorao da mu u bescenje ustupe svoj prostor. Kako smo od jednog suvlasnika saznali, Slovenac već ima investitora koji bi na ovom mestu sazidao hotel.

Kada se sve to vidi nije nikakvo čudo da je vispreni Krebl uspeo da ubedi Mlađana Dinkića da potpiše ugovor kojim će Srbija, kroz podsticaje, Gorenju isplatiti više nego što je slovenačka kompanija obavezna da investira.

 

 

 

 

 

Vispreni Krebl uspeo je da ubedi Mlađana Dinkića da potpiše ugovor kojim će Srbija, kroz podsticaje, Gorenju da isplati više nego što je slovenačka kompanija obavezna da investira.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane