Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

KPZ Zabela: leglo specijalnih vaspitača

 

Kad gi izujem sa šamari

 

  Naši navodi da su detaširani inspektori MUP-a dobili zabranu ulaska u KPZ Zabelu jer su ušli u trag sprezi zaposlenih i osuđenika dobili su potvrdu. Nedavno nam je stiglo pismo grupe nezadovoljnih vaspitača u kome je jasno ukazano na sve mahinacije koje se dešavaju iza zidina najvećeg zatvora na Balkanu

 

Igor Milanović

 

Osuđenik K.T.* pismeno se obratio ranijem upravniku KPZ Zabela s optužbom da mu je vaspitač Branislav Branko Marković, zvani Brankica, tražio novac da bi mu sredio povoljniji tretman. Osuđenik je, navodno, svom vaspitaču preko porodice isplatio traženu svotu, ali obećano nije dobio.

U to vreme je sekretarica upravnika KPZ bila Bahrija Krluč koja je od zaposlenih zahtevala da sve pritužbe osuđenika budu dostavljane direktno njoj. Tako je dobila i pomenuti dopis osuđenika K.T. koji je uredno bio zaveden u dežurnu knjigu paviljona. Dopis, međutim, ne postoji u predmetu koji se drži u matičnoj službi KPZ. Gde je nestao?

Po identičnim izjavama više zaposlenih u upravi, od kojih su neki iz samog vrha, saznali smo da je Bahrija odmah o svemu obavestila vaspitača Branka, koji je uspeo da se nagodi s osuđenikom. Zaradu je, naravno, morao da podeli sa saradnicima.

Kako je vaspitač Branislav Marković bio predložen za načelnika prevaspitne službe specijalnog odeljenja u Zabeli, u kome borave lica osuđena za organizovani kriminal, takva optužba mu nikako nije bila potrebna. Zbog toga je Bahrija, koja je sada načelnica matične službe, pomogla da kompromitujući materijal nestane.

U dopisu dobijenom od grupe vaspitača ukazano nam je na to da su direktno ugroženi njihovi životi postupcima načelnice Bahrije i drugih zaposlenih. Pomenuti radnici, navodno, iznose iz uprave kumulativne dosijee osuđenika u kojima su i poverljiva mišljenja vaspitača i pokazuju ih osuđenim licima. Zbog toga su na udaru vaspitači kojima njihovi štićenici prebacuju da su prestrogo tretirani.

Da bi se izbegli dalji sukobi, umesto da se prozvani počinioci ovih nedela suspenduju i otpuste s posla, uprava je rešila da svakom vaspitaču dodeli poseban ormarić u kome će, pod ključem, moći da drži kumulativne dosijee.

Koliko je ovo rešenje nedovoljno, pokazaće i sledeći slučaj.

Vaspitač Radomir Aleksić je 29. oktobra 2010. u 12.30 u prisustvu svog kolege Aleksandra Vićenijevića obavio je razgovor s osuđenikom P.R. (MB3197).

U toku razgovora P.R. je vaspitača Aleksića, u čijoj je prevaspitnoj grupi prethodno bio, obavestio o tome da je ranije bio kapidžija paviljona, ali ga je s tog mesta sklonio novi nadzornik Saša Mančić i prebacio u drugu zgradu.

Posle tog premeštaja nadzornik Mančić je jednom prilikom posetio osuđenika P.R. i od ovoga zahtevao da pismeno okleveta svog bivšeg vaspitača i da po potrebi izmisli priču. Nadzornik mu je tom prilikom obećao da će u slučaju da uradi onako kako se od njega traži dobiti bolje radno mesto, a u protivnom će mu se oduzeti sve pogodnosti.

Nadzornik Mančić je, inače, poznat po tome što je po preuzimanju dužnosti osuđenicima rekao: "Ko si ne sluša mogu lako da ga izujem sa šamari, ako si dobar možemo si dogovorimo". Pre pomenutog slučaja, on je, po Aleksićevim navodima, nagovorio osuđenika R.Z. (MB922) da se zabarikadira u spavaonici iz protesta što mu vaspitač nije obezbedio nove pogodnosti. Isti slučaj je bio i sa V.N. (MB527).

Iako je o svemu upravnik Željko Gradiška pismeno obavešten još u novembru prošle godine, ništa nije preduzeto, a reč je bar o jednom krivičnom delu iznude. Šta i da se drugo očekuje od čoveka koji je nedavno hteo da se fizički obračuna s lokalnim sveštenikom? Gradiška, naime, stanuje u ulici Vuka Karadžića 23 u Požarevcu, a nedaleko odatle je crkva svetog Nikole. Upravniku muškog zatvora, koji se nikada u životu nije ženio i daleko više vremena provodi u društvu muških nego ženskih kolega, zasmetala je jednog dana liturgija koja se čula iz pomenutog hrama, pa je nagovorio jednog komšiju da odu i prebiju sveštenika Dragoslava. Od ove namere ih je odgovorila grupa drugih komšija.

O svemu šta se dešava u Zabeli obavešteni su i ministarka pravde Snežana Maca Malović, kao i odlazeći direktor uprave za izvršenje sankcija, Milan Brus Li Obradović. Sve nama dostavljene informacije i materijale zaposleni su predali izvesnom Saviću, Vesni Vulević i Mikiju Mitiću, ministarkinim savetnicima, koji su više puta bili u inspekciji, ali dalje ništa nisu preduzeli.

 

 

*Puna imena svih osuđenika pomenutih u članku poznata su redakciji, ali ih iz razumljivih razloga ne objavljujemo

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane