https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Negativna energija

Negativna energija

Kosjeri: mesni bogovi ne idu ni u pritvor

 

Nezakonito kolje, nekanjeno gazi

 

 

Vlasnik Divibarca iz Kosjeria ne moe da bude svuda prisutan sa svojim kolima. Zato je za peake koji preive njegovu vonju spremljeno meso iz njegove klanice za koje sa niko sigurnou ne moe da tvrdi da je ispravno

 

Igor Milanovi

 

Vladimir Divni je uspean biznismen iz Kosjeria. U oblinjem selu Raane ima klanicu Divibarac DOO. Da bi prihodi od klanice bili to je mogue vei, Divni tedi na svakom koraku.

Tako se esto deava da grla nemaju potrebnu i zakonom predvienu dokumentaciju o sprovedenim veterinarskim merama. Veterinarske usluge su skupe, ali su zato ljudski ivoti jeftini.

U Centralnoj bazi podataka nalaze se informacije da je klanica Divibarac u toku svog rada zaklala preko 1.000 grla goveda nad kojima nisu sprovedene obavezne mere iz Programa mera zdravstvene zatite ivotinja, odnosno teladima nije uraena tuberkulinizacija, da bi se ustanovilo da li boluju od tuberkuloze, a starijim grlima pored tuberkulinizacije nije izvreno ni laboratorijsko ispitivanje krvi da bi se ustanovilo da li boluju od bruceloze odnosno leukoze. Da stvar bude jo komplikovanija, u Centralnoj bazi se nalaze nepravilnosti koje se svode na to da je nekim grlima posle potvrenog klanja upisano da je nad tim ivotinjama sproveden Program mera i to nekoliko meseci posle klanja, dok je kod drugih ivotinja upisano da su posle potvrenog klanja prodate, a pod tim se misli da su prodate kao ive ivotinje.

O ovome su i neposredno, a i putem medija, obaveteni nadleni iz Ministarstva poljoprivrede i optinske veterinarske slube, ali se nita nije desilo. Divni je u svom kraju bog, kako su nam nedavno potvrdili i iz lokalne policijske uprave.

Poetkom februara ove godine Divni je vozio svoj auto, kada je oko 18 asova u naselju Pantii naleteo na dvoje peaka. etrdesetjednogodinji Ljubia T. iz Poege podlegao je na licu mesta, dok je njegova pet godina starija supruga Vida prebaena u bolnicu sa povredama opasnim po ivot.

Policijska uprava Kosjeri je jo isto vee privela Divnia zbog osnovane sumnje da je izvrio teko krivino delo protiv bezbednosti saobraaja. Meutim, ve sledeeg dana on je ponovo bio za volanom svog automobila. Bog se ne zadrava u pritvoru, jasno je.

U naem zakonu postoji rupa koja omoguuje nadlenima da po slobodnoj proceni poiniocu tekih saobraajnih nesrea odrede ili ne odrede pritvor, kao i da mogu, ali ne moraju da im privremeno oduzmu vozaku dozvolu. Kada su u pitanju obini smrtnici, oni obavezno ostaju bez dozvole, ali se to ne odnosi na lokalne bogove.

Zato Divni i dalje bezbrino kolima moe da juri neoprezne peake. Ako nekoga ne uspe da stigne, taj e zasigurno da se otruje jedui meso od krava zaklanih bez veterinarske kontrole.

U Kosjeriu je ivot opasan, kao uostalom i u celoj Srbiji, popunjenoj mesnim bogovima i nedodirljivima.

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane