Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Mafijaška gradnja

Mafijaška gradnja

Potkopavanje zemlje sa podrškom iz nadležnog ministarstva

 

Bela lađa na Voždovcu

 

U nastavku serije Bela lađa glavni junak Srećko Šojić zatiče se u jednoj kući u kojoj puca zid usled potkopavanja terena ispod objekta koji gradi građevinska mafija.Scene iz Bele lađe svakodnevica su u Srbiji

 

M. Grabež

 

Vlasnici lokala u Zaplanjskoj 32, gospoda Miodrag Bakalović i Aleksandar Popović, svakodnevno strahuju za sudbinu svojih lokala, od čijeg rada zavisi i sudbina njihovih porodica.

Davnih dana, tačnije 1993-94. godine FK Voždovac dobija Rešenje o zidanju objekta radi izgradnje svlačionica i klupskih prostorija. Odmah ovaj objekat, dok je još u temeljima, prodaje Zlatanu Zdravkoviću iz Beograda, Ul. Petra Dobrovića br. 3.

Izdato rešenje se sa FK Voždovca menja na Zlatana Zdravkovića. Potom FK Voždovac ustupa, odnosno, prodaje Zlatanu Zdravkoviću i drugi deo, odnosno čeličnu konstrukciju koja se nalazila na kat. parc. 6834/1 i on zida stambenu zgradu sa 12 (dvanaest) stanova u okviru stadiona FK Voždovac, uzurpirajući zemljište površine oko osam ari, dok objekat br.10 ostavlja sebi, a kasnije ga poklanja deci, tada maloletnim sinovima Marku (sadašnjem investitoru, učesniku u izgradnji sportsko-poslovnog objekta), Urošu i  supruzi. Plac cepa od osnovne parcele 6834/1 i formira novu parcelu 6834/14.

Sve to radi na taj način što FK Voždovac ceo kompleks (stadion i objekte na njemu) dobija na korišćenje od SO Voždovac u cilju izgradnje i rekonstrukcije stadiona po rešenju iz 1992. Tada Zdravković podnosi zajedno sa FK Voždovcem zahtev da izgradi istočnu i zapadnu tribinu stadiona do 2003. godine, a sve radi rušenja već postojećih objekata koji su se nalazili na delu istočne tribine sagrađenih još 1992.godine. Kako u tome ne uspeva, Zdravković kupuje restoran FK Voždovca na ime sina Marka Zdravkovića. On zatim 2009. godine prodaje svom stricu Aleksandru Zdravkoviću, odnosno firmi svoga strica "Eurobau connect AG" Beograd. Prodaje mu hiljaditi deo parcele, odnosno restoran sa magacinom ukupne površine 245,50 kvm, sa terasom od 88 kvm, i zimskom baštom od 63 kvm, za sumu od 1.000 evra) i prave Ugovor sa FK Voždovac 2009. godine o izgradnji poslovno-sportskog kompleksa.

Kada tadašnje rukovodstvo FK Voždovac počinje da smeta i ne odgovara Zlatanu Zdravkoviću on menja tadašnjeg direktora Branislava Pavlovića i na njegovo mesto dovodi g. Jovana Ivkovića, odnosno tasta svoga sina Marka Zdravkovića koji ujedno postaje i menadžer gradnje.                                          

 Glavni igrač u ovom poslu je Zlatan Zdravković, a njegov brat Aleksandar i sin Marko  samo su figure, odnosno nosioci posla, a sve to dovodi u igru i Jovana Ivkovića.

Pri kupovini restorana FK Voždovac 2005. godine Marko Zdravković je imao samo 22 godine. Račun FK Voždovac bio je tada, 2005. godine, u blokadi i cifra u kupoprodajnom ugovoru ispravljana je rukom -  umesto 1.600.000 dinara (verovatno je neko rekao da je napisana mala cifra) ispravlja se na 16.000.000 dinara.

Dakle, kupovina restorana od Marka Zdravkovića za samo 1.000 evra. Ugovorom Eurobau connect AG daje FK Voždovac 1.200 kvm poslovnog prostora od ukupno 67.000 kvm prostora koji se gradi.

Zabrinuti vlasnici lokala za koje imaju uredne dozvole, Miodrag Baškalović i Aleksandar Pavlović pokušavaju uzalud da uđu u trag dozvolama klana Zdravković.

Zaista, firma Eurobau conect AG d.o.o iz Beograda dobila je dozvolu za zidanje tako što je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja 4. oktobra prošle godine poništilo rešenje Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda, kojim je zahtev ove firme bio odbijen kao neosnovan.

Ministarstvo, čije rešenje donosi državni sekretar Vladimir Jovanović, odobrava ovoj firmi, sa osnivačkim ulogom od 500 evra, da može da na lokaciji u Zaplanjskoj ulici dozida objekat površine 59.365 kvm! Rešenje je konačno!

Vladimir Jovanović je član predsedništva DS-a. Iz Prokuplja je i poznat je po korupciji. Iza sebe je u Prokuplju ostavio pustoš. Koliko je novca otišlo u njegov džep, da bi protivpravno odobrio mafiji da sagradi poslovni objekat od skoro 60 hiljada kvadrata.

Zdravkovići su surovi i pokušavaju da potkopavanjem temelja isteraju iz njihovih lokala vlasnike Baškalovića i Pavlovića. Alavosti mafije nikada kraja. Treba upamtiti ime Vladimira Jovanovića. Ko zna koliko je ova protuva iz Prokuplja svojim rešenjem ''sazidala'' po Srbiji objekata koji na tom mestu nisu mogli da se zidaju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane