Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

File u sosu

 

Nikola Vlahović

 

Polovinom prošlog veka Srbijom su harali politički komesari, komesari kulture i razni drugi tog ranga i zvanja. Komesar je bio onaj koji je "na terenu" usmeravao narod da ne skrene sa zacrtanog ideološkog puta. Nekako je uz komesara uvek išao i revolver. Da se pripuca ako treba!

No, komesari nisu otišli u istoriju kako se očekivalo. Evo ih, uvode nas u budućnost! Evropska unija je istakla komesara za proširenje na najviši nivo. U poslednje vreme ovu važnu dužnost vrši nemački političar  Štefan File. To je jedan zdrav, veseo, podgojen i uglavnom zadovoljan čovek, koji izgleda kao da istinski uživa u koprcanju malih kolonijalnih naroda na Balkanu, ili, koji u boljem slučaju, ima neskrivenih ambicija da te narode suoči sa čitavim spiskom neprijatnih istina.

Jer, ta inače prostoproširena zajednica, u kojoj više nema mesta za gubitnike različitih vera i jezika, samo što nije lipsala pod teretom stalnih bankrota svojih zemalja-članica. Počelo je sa Grčkom, nastavilo sa Irskom i Portugalijom, a kako će dalje, niko ne sme ni da pomisli...

Došao je g. File krajem prošle godine u Srbiju i doneo ovdašnjim vlastodršcima ni manje ni više nego 2483 pitanja (baš toliko ih je bilo), čiji odgovori treba da upoznaju administraciju EU sa našim mentalnim, higijenskim, organizacionim, transportnim, porodičnim i svakim drugim stanjem, kako bi ta velika i dobrodušna maćeha prihvatila ovo balkansko siroče, koje se kune da mu je prava majka tamo negde iza Urala i Kavkaza.

Za ovu porodičnu situaciju zna i Štefan File. Zato se i ne trudi da odbije dete od prave majke, nego u duhu nemačko-ruskih sporazuma u novom veku, govori o reformama u Srbiji, koje će "...doneti više pravde, bolju vladu (!), više poslovnih mogućnosti i bolje poslove!"

Naravno, ovdašnji vlastodršci svaku istinu prevedu na jezik nade i optimizma bez pokrića. Tako je i Štefan File doživeo da u njegovu čast zakukuriče i veseli petao Vlade Srbije, Božidara Đelić, koji kukuriče u svako doba i nedoba, jer je cilj da narod srpski bude stalno budan i okrenut prema horizontu gde zalazi sunce. Kažu, tamo ćemo da idemo. A većini je već smrklo, mnogi su pozaspali, a onima kojima su još zagledani u tom pravcu, oči su krvave. Što od besa, što od nesanice. A Štefan File? File je u sosu balkanskih desperadosa. On umeju da taj sos začine ogromnim količinom novca. Nadajmo se da File neće probati taj sos.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane