Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Svedočenja

Svedočenja

Slobodan Vujaković, zatvorski svedok zlodela bivšeg prvog čoveka srpskih zatvora  

 

Obradoviću je u samici zagarantovana bezbednost

 

 

Postoje očevici dolazaka Milana Obradovića i drugih visokih zvaničnika u Šilerovu ulicu u Zemunu. Ti očevici se na svaki načinutkuju, kako pokazuje i slučaj Bobana Vujakovića. Da bi prikrio tragove svoje pripadnosti zemunskom klanu, Milan Obradović je, uz podršku svog zemljaka iz Brusa Dragana Šutanovca, postavljen za direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Sa tog položaja proganjao je zatvorenike koji su mogli posvedočiti o njegovoj kriminalnoj prošlosti. A zbog ''naročitog isticanja'' u zloglasnoj akciji Sablja, Obradović je unapređen u čin policijskog generala. Nakon pisanja Tabloida o njegovim ''podvizima'' koji su učinili nesnosnim život osuđenicima i njihovim čuvarima, Milan Obradović, poznat i kao Brus Li, sada je na prinudnom odmoru. Valjda pred duži odmor u zatvoru

 

Igor Milanović

 

Slobodan Boban Vujaković je osuđen pre više od deset godina zbog trgovine drogom i na izdržavanje višegodišnje kazne prebačen u Kazneno-popravni zavod Sremska Mitrovica.

Kao primeran osuđenik Boban je posle mnogo godina iz zatvorenog prebačen u onaj poluotvoreni deo sa boljim tretmanom i lakšim uslovima. I tu je život tekao uobičajeno za ovakve prilike, sve do pred kraj 2009. godine, kada počinju prve muke.

U KPZ Sremska Mitrovica stiže novi upravnik Milan Pavlović, koji je na ključna mesta u zatvoru počeo da postavlja svoje ljude. Jedan od tih je bio i načelnik straže Srđan Vuletić.

Vuletićev čovek od poverenja bio je Goran Škarin, nadzornik paviljona u kome je boravio Boban. Jednog dana je nadzornik Škarin pozvao Bobana na razgovor i rekao mu da može da mu obezbedi bolje uslove, ako mu plati 500 evra. U protivnom, pripretio je nadzornik, može Bobana da vrati i u zatvoreni deo, pa i da ga pošalje u izolaciju.

"Znam da je zeleno svetlo za ovo dobio odozgo", priča Boban.

 

Izolacija i bez krivice

 

Mesto sa koga je stiglo zeleno svetlo nadzorniku straže bila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde, na čije je čelo nešto pre ovog događaja došao Milan Obradović.

Boban je kao član kriminalne grupe "Firma" često odlazio u Šilerovu ulicu kod Dušana Spasojevića. Tamo je nekoliko puta video i Milana Obradovića, tadašnjeg načelnika beogradske policije. Obradović je to znao i kada je došao na mesto direktora Uprave pokušao je da Bobana privoli na ćutanje. Prvo blagim, a zatim i grubim metodama, pošto je Boban odbio saradnju.

Pokušaj nadzornika da iznudi mito Boban je prijavio upravi KPZ. Nešto kasnije, kada se vraćao sa slobodnog vikenda, dočekao ga je nadzornik Škarin i oduzeo mu kožnu jaknu i mobilni telefon pod izgovorom da su ukradeni. Prilikom oduzimanja pomenutih predmeta, čija je vrednost bila 1.000 evra, po rečima samog Bobana, nadzornik mu nije izdao nikakvu potvrdu.

Zbog ovoga se Boban pobunio i taj događaj takođe prijavio upravi Zavoda. Umesto da se slučaj ispita, tadašnji zamenik upravnika Racković pozvao je na razgovor Bobana i insistirao da se ceo slučaj mirno reši. Boban je i ovaj predlog saradnje odbio, kao i istovetni pokušaj načelnika straže Vuletića.

Nekoliko dana kasnije Bobana je zatvorska straža uhapsila i sprovela u izolaciju. U novinama su osvanuli tekstovi kako je razbijen lanac trgovine narkoticima u KPZ Sremska Mitrovica.

"Nikakvu drogu kod mene nisu tada našli", tvrdi Boban, "nikada nisu pokrenuli ni krivični postupak protiv mene, jer bi se tada utvrdilo da je sve to bila obična laž."

Duže od godinu dana Boban je proveo u neljudskim uslovima izolacije iako mu nikada nije dokazana krivica. Zauzvrat je podneo krivičnu prijavu protiv svih aktera zbog zloupotrebe službenog položaja i teške krađe. Nedavno je veće Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, u sastavu Ljubica Petrić, Slađana Topalović i Branislava Trninić, donelo rešenje da ima mesta za sprovođenje istrage.

Da bi se cela afera zataškala, njeni glavni akteri su sklonjeni. Vuletić je iz KPZ Sremska Mitrovica prebačen u KPZ u Nišu, a na njegovo mesto je doveden penzionisani policajac Slavko Zindović, koji je za svog pomoćnika uzeo nadzornika Škarina!?

Boban je sa izdržavanja kazne izašao krajem prošle godine i sada sa slobode nastavlja borbu da razotkrije bandu koja hara ne samo "Sremskom Mitrovicom", nego i celokupnom Upravom pri Ministarstvu pravde.

  

Brus Li na ledu

 

Nakon pisanja Tabloida o ''podvizima" Milana Obradovića na mestu direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, o njegovim noćnim posetama osuđenim članovima zemunskog klana, o potpunoj pandurizaciji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i dovođenju penzionisanih policajaca na ključna mesta u ovoj Upravi, neko je Milana Obradovića stavio na led.

Nakon obelodanjivanja Obradovićevog šenlučenja u kafani Tabor i zloupotrebe policijskog obezbeđenja, u javnost je dospelo i pismo jednog od građana, koji je posvedočio da je bio prisutan kada je u prostorijama SUP-a Beograda, u vreme kada je Milan Obradović bio načelnik, ubijen poznati srpski slikar Dragan Malešević Tapi. Prema tom svedočenju jedan mladi inspektor iz odeljenja za krvne delikte stavio je slikaru Tapiju kesu na glavu i tako ga udavio. Obradović je sve to znao, jer je učestvovao u prebijanju grupe, koja je lažno optužila Željka Maksimovića za ubistvo generala policije Boška Buhe, a koga je ubio pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić.

Sadašnji direktor policije Milorad Veljović, nakon višemesečne istrage, bio je podneo krivičnu prijavu protiv Milana Obradovića zbog prebijanja članova tzv. Makine grupe i nasilja koje je izvršeno nad njima, kao i za pakovanje lažnih dokaza i zloupotrebe službenog položaja. Obradović je, da posetimo, dva meseca proveo u pritvoru, a nakon toga je javni tužila Goran Ilić, po nečijem nalogu, odustao od optužnice protiv Milana Obradovića.

Očigledno je da je krug oko Obradovića zatvoren i kad-tad će morati doći do njegovog ponovnog hapšenja.

Već dva meseca Obradović ne dolazi na posao u Ministarstvo pravde Srbije. Naime, nakon što je raspisan konkurs za direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ministarka Snežana Malović predložila je Vladi Srbije da izabere Obradovića na ovu dužnost, koju je on, očigledno nezakonito i bez konkursa, do sada obavljao.

Očigledno je da Vlada Srbije, i pored pritisaka Dragana Šuntanovca, nije prihvatila ovaj predlog.

Po ovlašćenju ministarke Malović, sve poslove direktora Uprave obavlja penzionisani upravnik KP Zabela Velimir Vidić, koji i potpisuje rešenja u ime direktora, a po ovlašćenju ministarke.

Izvori našeg magazina potvrđuju da se Obradović ne trezni, ali da ga i dalje čuvaju pripadnici Uprave za obezbeđenje ličnosti MUP-a Srbije. On je i dalje štićena ličnost, umesto da bude obezbeđena ličnost - u nekom od zatvorskih paviljona.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane