Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Odbrana

Odbrana

Ko sprečava specijalno tužilaštvo da uhapsi ministra?

 

Sprem'te se, sprem'te, čelnici

 

Da li je moguće, za početak, očekivati hapšenje Ilije Pilipovića, pomoćnika i kuma ministra odbrane, što u vidu "kolateralne štete" može da povuče i hapšenje Dragana Šutanovca

 

M. B.

 

Privrednom sudu u Beogradu podnet je u aprilu prošle godine zahtev za pokretanje kaznenog postupka zbog privrednog prestupa protiv izdavača našeg magazina, odgovornog urednika Milovana Brkića i njegovog zastupnika Miodraga Dinića, jer su, po mišljenju zamenice tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, u tekstovima objavljenim u januaru prošle godine, čiji autor je pukovnik Milan Jovanović, povredili prava ministra odbrane Dragana Šutanovca, njegovog pomoćnika i kuma Ilije Pilipovića i Stevana Nikčevića, direktora Jugoimporta SDPR.

Zamenica tužioca je u podnetom zahtevu navela da su optuženi u objavljenom tekstu oglasili krivim pomenutu gospodu iako oni nisu pravnosnažno osuđeni.

Početkom aprila tužilaštvo je odustalo od svog zahteva, ne obrazlažući to.

Zašto ministar odbrane i njegovi saučesnici, koji su opljačkali Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, njenu imovinu i imovinu namenske industrije, još nije priveden pravdi?

Zamenik tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Jovica Jovanović uputio je septembra prošle godine Bezbednosno-informativnoj agenciji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja. U zahtevu tužioca agenti BIA ovlašćeni su da provere poslovanje Uprave za snabdevanje Ministarstva odbrane, poslovanje Jugoimporta SDPR i nekoliko privatnih firmi koje trguju oružjem i municijom i koje su pod patronatom ministra Šutanovca, kao ida po potrebi, predlože primenu mera radi obezbeđenja dokaza.

Kako je našem uredniku potvrđeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, saradnja Tužilaštva i Bezbednosno-informativne agencije nije bila u skladu sa očekivanjem, jer Tužilaštvo još nema povratne informacije o svim preduzetim radnjama i prikupljenim podacima. Očigledno je, kažu naši izvori u Tužilaštvu, da se i u samoj Agenciji sukobljava nekoliko struja, koje bi da opstruišu istragu protiv ministra Šutanovca i njegovih saradnika.

Da donese odluku o pokretanju pretkrivičnog postupka protiv grupe pljačkaša iz Ministarstva odbrane, tužioca je podstakao i predlog predsednika Srbije Borisa Tadića da se rasvetle pritužbe koje dobija od inostranih firmi, a u kojima se ukazuje na korupciju u Ministarstvu odbrane.

Ipak, u Tužilaštvu smatraju da neće doći do optuženja ministra Šutanovca, ali da će Tužilaštvo, na osnovu već prikupljenih dokaza, zatvoriti više lica koja su u lancu korupcije na čijem je čelu ministar Šutanovac. Na taj način, opasnost od njegovog hapšenja biće stalno u izgledu, čime će se ograničiti samovolja i bahatost Dragana Šutanovca, koji je u dužem vremenskom periodu u sukobu sa predsednikom Srbije. I u samoj Demokratskoj stranci postoje jake snage koje žele da se Šutanovac ograniči u svom uticaju na rad stranke i na kriminalno delovanje u Vladi Srbije. Potpredsednik stranke Dušan Petrović već dve godine nije u dobrim odnosima sa Šutanovcem i privatno ne razgovaraju.

Položaj ministra Šutanovca naglo je pogoršan odlukom administracije iz Vašingtona da gospodina Šutanovca proglasi za "bivšeg saradnika", koji više nije od koristi, i koga treba skloniti, jer se previše poziva na svoje udvorištvo američkim diplomatama, a tako korumpiran i omražen čovek stvara kod građana Srbije lošu sliku o američkoj politici.

U Tužilaštvu veruju da ministar Šutanovac sigurno neće biti uhapšen u prvom krugu privođenja pravdi. Pretpostavlja se da će hapšenje početi od njegovog kuma Ilije Pilipovića, koji može da za sobom povuče i Dragana Šutanovca.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane