Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Policija

Sombor: Otvoreno pismo ministru policije gospodinu Ivici Dačiću

 

Siđite nam s grbače

 

Iz pisma radnika Policijske uprave Sombor nadležnom ministru vidi se da odlivanje para iz džepova građana ima i sasvim specifične dimenzije

....

Po tužbama JKP Energana Sombor za neplaćene račune grejanja u stanovima MUP-a Republike Srbije u kojima žive određeni radnici Policijske uprave Sombor već sedam godina, MUP RS je oštećen za ukupno oko 2.000.000 dinara.

Radi se o sledećim stanovima u Somboru, u Ulici prote Mateje Nenadovića broj 16-18:

- stan br. 7 sprat 2,

- stan br. l1 sprat 3,

- stan br. 3 sprat 1,

- stan br. 15 sprat 4,

- stan br. 18 sprat 4,

- stan br. l prizemlje,

- stan br. 8 sprat 2,

a u koje su se januara 2004. godine, po odluci o dodeli stanova, koja je poništena presudom Okružnog suda Sombor Gž 743/07 od 22. oktobra 2007. godine i Revizionom presudom Vrhovnog suda Srbije Rev.II 122/8 od 1. novembra 2008. godine uselili radnici PU Sombor. Neki od njih, kao, na primer, Željko Vojinović, i sada žive u istim stanovima.

Bahato se ponašajući, verovatno ljuti zbog nemogućnosti otkupa navedenih stanova, zbog pokrenutih tužbi ovi radnici sve ove godine, od 2004-2009. godine, nisu platili niti dinar za grejanje, gradsko građevinsko zemljište i iznošenje smeća za stanove u kojima žive, nego je po tužbama Javnih preduzeća Sombora to umesto njih učinio MUP RS!

Naime, presudom Trgovinskog suda Sombor P-422/06 od 25. avgusta 2006. godine MUP RS je bio obavezan da plati JKP Energana Sombor za neplaćene račune ovih radnika PU Sombor iznos od 638.450 dinara, sve sa zakonskom zateznom kamatom. Ova presuda je potvrđena presudom Višeg trgovinskog suda Beograd Pž.6415/07, te je u izvršnom postupku 1-39/09 od 10. marta 2009. godine prinudnom naplatom i blokiranjem računa MUP RS taj iznos, koji je sa pripadajućom kamatom bio oko 1.100.000 dinara - i plaćen!

Radi pokretanja materijalne odgovornosti i nadoknade ogromne materijalne štete koju su ovi radnici PU Sombor, na čelu sa Željkom Vojnovićem, načinili MUP-u Republike Srbije, bivša načelnica OZL Zorka Stoimenovski, uz saglasnost bivšeg načelnika PU Sombor Daneta Alinčića , poslala je MUP-u RS predlog za pokretanje materijalne odgovornosti za navedene radnike, kako bi se od njih naplatila dugovanja i sproveli odgovarajući postupci.

Međutim, nakon kraćeg vremena i Zorka i Dane odlaze u penziju i tu sve staje... Napominjemo da je supruga Željka Vojinovića sudija u Okružnom sudu u Somboru?

Novi načelnik PU Saša Dmitrašinović na mesto načelnika OZL, koji je trebalo da sprovede postupak, postavlja nikog drugog do Željka Vojinovića, istog onog koji je i načinio dug i prouzrokovao navedenu štetu i tu dolazi do očiglednog sukoba interesa i zataškavanja daljeg postupka i cele priče. Upravo je Željko Vojinović bio predmet tužbi zbog nelegalno dodeljenog stana od tadašnjeg načelnika Božidara Grbe! Štaviše, njegov dobar prijatelj i saradnik, jedan od načelnika Uprave za ljudske resurse Goran Popović, pomaže mu u zataškavanju cele priče i od tada do današnjeg dana nema ništa!

Takođe, ovo nije jedina tužba za neplaćene račune. Nakon ove usledila je još jedna za neplaćeno grejanje stanova u periodu 2006-2009, a koju je, naravno, MUP takođe platio! MUP je platio čak i takse za gradsko građevinsko zemljište i iznošenje smeća.

Iz navedenog, što se s lakoćom može proveriti, stiču se svi bitni elementi bića krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja i krivičnog dela prikrivanja, a o disciplinskoj odgovornosti za tešku povredu službene dužnosti i nanošenje štete MUP-u, te o materijalnoj odgovornosti - na treba ni govoriti!

U državi, i posebno MUP-u, koji se bore za pravni poredak i sprovođenje zakona, gospodin Željko Vojinović ne samo da nije platio svoje dugove, nego biva i nagrađen od strane sadašnjeg načelnika PU Sombor Saše Dmitrašinovića, maksimalnom zaštitom i najboljim ocenama, a po ponovljenom konkursu za dodelu stanova opet je na listi kao neko kome ova firma treba opet da dodeli stan!

Posle svega, jedino je pitanje - dokle tako!?

Potrebno je da hitno preduzmete mere iz Vaše nadležnosti te procesuirate imenovane, a Željka Vojinovića suspendujete i izbacite sa rang-liste za dodelu stanova.

                                        

                                          Radnici PU Sombor

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane