Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

Uvodnik

(Pr)osudite sami

 

Mesije i bulšitovi

 

Milovan Brkić

 

Prvi zakon sveta glasi: od nečeg biva nešto, od ničega ništa.

Crnogorski Gospodar Milo Đukanović, na svom posvećenom putu uvođenja Crne Gore u Evropsku uniju, NATO-pakt, i dok stremi ka evropskim "zapadnim vrednostima", potrošio je pola siromašnog državnog budžeta da formira imidž svoje ekološke države kod svetskih moćnika.

Za velike pare pozivane su u Montenegro, kako je službeni naziv Crne Gore u inostranstvu, estradne zvezde, poput Madone, koja je gostovala u Budvi.

I na kraju, dan nakon što je ponovo izabran za predsednika svoje Demokratske partije socijalista, Gospodar Đukanović je naredio svom konsiljeru Dušku Kneževiću, vlasniku imperije Atlas, koju je stvorio pljačkajući po Srbiji, da u Budvu dovede i Vilijema Bila Klintona, bivšeg američkog predsednika i službenog supruga sadašnje državne sekretarke Hilari. Opet za velike pare. Tom prigodom pozvani su i neki bivši regionalni predsednici, jer je tako želio, silom prilika bivši predsednik Montenegra, njen Gospodar Đukanović.

I usred Budve, očekujući da će ih oronuli Bil pohvaliti kao dobre momke, koji su dostojanstveno izdržali vazdušne udare njegove avijacije, u prvom redu sale sedeli su Đukanovićevi serdari, koji su to zadovoljstvo morali da plate najmanje hiljadu evra, ili polugodišnju prosečnu platu u Podgorici. Samo je Gospodar Đukanović stavio slušalice u uvo, da mu prevedu Klintonove pouke i pohvale. Gospodar je jedan od retkih vladara u svetu koji ne ume da se služi kompjuterom, niti, osim crnogorskog, i pomalo srpskog, razume drugi jezik. A  možda ga je bilo i sramota da mu neuki serdari tumače Bilove besjede.

Iako je Bil dobio lepu paru, barem za prilike i nevolje u kojima se nalazi Montenegro (zbog čega Bila zabole!), gost je pričao o opštim temama, ne pominjući nijednu reč pohvale na račun privrženosti Gospodara  politici koju vodi Klintonova supruga.

Na kraju, gost se odredio prema domaćinima kao svetac prema troparu. Završavajući govor, rekao je da je - Makedonija divna zemlja! Naravno, Klinton je za toliko para mogao da na ruci napiše ime zemlje domaćina, ali je Gopodara i njegove serdare stavio na pravo mesto.

Pre neku godinu, Gospodar Đukanović je doveo nekog šeika iz Saudijske Arabije, predstavljajući ga kao velikog investitora! Gost se zahvalio domaćinu rekavši da se lepo osećao u - Makedoniji!

Da je kojim slučajem Klinton svoj govor završio i uvredom "bulšit", Gospodar bi se od srca obradovao. Jer, goveđom balegom nazvao ih je niko drugi do Bil Klinton glavom i bradom! Kakve li sreće počasti!

Tipovi poput Đukanovića, bivšeg hrvatskog predsednika Mesića, ili srpskog predsednika Tadića, koji u svojim ludim glavama određuju svoju istorijsku i mesijansku ulogu, u svetu uživaju opšti prezir i gađenje onih kod kojih odlaze u posetu, kojima se unizno klanjaju i pristaju da izvršavaju sve zahteve onih, koji najčešće i ne znaju nazive zemalja iz kojih dolaze.

Nedavno je Vudi Alen, holivudski glumac i režiser, na pitanje novinarke TV Bastilje da li zna za Srbiju, odgovorio da nije čuo za Srbiju, niti zna gde je ta zemlja, ali zna za Novaka Đokovića i - veoma je impresioniran njime!

Srpski predsednik inkasirao je preko dve milijarde evra, juri po svetu pod okriljem diplomatskog imuniteta i funkcije, rukuje se sa svim i svakim, ali za zemlju koju predstavlja niko nije čuo, poput onih livrejisanih čuvara u Jelisejskoj palati, koji su mu kažiprstom pokazali kojim stepenicama da ode iz predsedničke palate. Novak Đoković, srpski sportisti i umetnici, skinuli su svu prljavštinu sa imena naše osramoćene države, svojim požrtvovanjem, pristojnošću, velikom gospodštinom.

Svetska gospoda ne može, siguran sam, da veruje da su ovi momci i devojke odrasli u zemlji koju predvode, pljačkaju i sramote Boris Tadić i njegova stranačka kamarila.

 

 

 

            

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane