Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Afere

Afere

Svet bez milosti: puš-karanje na Tajm skveru

 

Seks je novčana transakcija sa najvišim stepenom rizika

 

Čak i legendarni TV kapetan na belu ladju je neka vrsta manijaka, ali sigurno ne bi tako naivno upao u toliko tesnu kožu kao što se to dogodilo Dominiku Stros-Kanu, prvom čoveku Međunarodnog monetarnog fonda, zvanom DSK silni. Neki su ga već prekrstili u "siledžiju do daske". Bez dokaza i bez ikakve milosti surove američke policije, čovek pade u nemilost i završi karijeru kao poslednja bitanga, a njegova matična država Francuska se obrukala kao nikada ranije

 

Mile Urošević

dopisnik iz Pariza

 

Šta sve život neće da nam servira u ovom ludom vremenu. Za pet minuta mali meda može da postane debela svinja, a stariji šarmantni gospodin se magično pretvori u matoru drtinu. Isto tako se nikada nismo nadali da jedna veličina, kao što je direktor MMF-a, može tako brzo da propadne i zagine bez zrna baruta i to - u sred Njujorka. Pogotovo ne zbog jedne bezvezne mlade žene od 32 godine ili zbog svog neobuzdanog temperamenta i niskih nagona.

Iako faca Stros-Kana i nije nešto naročito simpatična, pogotovo za one koji su protiv njegove politike ucenjivanja država, teško je poverovati da se ovaj X film odigrao baš onako kako dama tvrdi. Jer, ko bi pametan poverovao da jedan diša, težak pola miliona dolara mesečno, nema svoju poslovnu pratnju, nego će da juri spremačice po hotelima. Bre, svaki naš guzonja zna da naruči ribu u lokalnoj kući lepote, a prvi čovek MMF-a, pun ko brod i najjači favorit za predstojećeg francuskog predsednika, "će da vata" neke kafe kuvarice, zgodne baba-sere i mlade sobarice! Aj' se lažemo. Zar postoji iko ko veruje u ovakve optužnice?

Perverznjački greh

Na sve strane čuje se glas onih koji veruju da je ovo tipična i žestoko providna nameštaljka... Ili su je naručili oni kojima diša smeta ili je mlada piletina videla zlatnu koku pa k'o veli - sad je momenat da se kupi svoj lični hotel i da te više niko ne maltretira za male pare po kupatilima u sobama od 3.000 dolara dnevno. Eto kakvi sve komentari kruže svetom, mada ima dosta i onih koji veruju u celu priču serviranu s one strane Atlantika. Njihova logika se zasniva na činjenici da je i Stros-Kan kao i Berluskoni, Širak ili Gadafi, samo čovek od krvi i mesa, živa duša, i svašta može da mu se dogodi kad ugleda neku razgolićenu butku ili lepu belu siku broj 5 . Uostalom matorac i nije baš nešto mnogo čist u seksualnom smislu. Većina muškaraca vole žene, a on ih, izgleda, baš obožava - po cenu života.

Treba se samo setiti njegove zavodničke afere od pre dve godine sa mladom Mađaricom Piroškom Nađ, koja ga umalo nije koštala fotelje svetskog uterivača dugova. Ruku na srce, ta švaleracija je bila na dobrovoljnoj bazi, ali to nije bio jedini greh ovog perverznjaka. Sada na svetlost dana izbijaju i neka druga noćna udvaranja, pokušaji kresanja na brzaka ili pušenja ispod stola. S obzirom da sve što je preterano mora biti sumnjivo, tako i cela ova priča postaje mnogo jasnija. Neko ima interesa da se DSK skloni.

U svakom slučaju, cela ova afera debelo vonja na naivnu nameštaljku. Kao da je priča pobegla iz bajke o lepotici i zveri ili kao da je pravljena po ugledu na neku antičku tragediju. Jedino se ne zna tačno ko su režiseri ovog komada i ko zapravo stoji iza paravana puškaranja na dvadeset osmom spratu Sofitela: da li je to FBI, CIA, ili su neki Sarkozijevi ljudi, možda su mu ga smestili očajni Grci, Portugalci, ako nisu neki antisemiti ili islamisti... Možda i neko drugi ko je isto toliko jak, jer je teško poverovati da je to samo amaterska gluma jedne mlade dame tek koliko da se o njoj pročuje ili da se dotična ogrebe za koji milion. Takvih primera ima na tone, a u ovo doba krize sve je češći lov na odštete, ne samo seksualne i ne samo u Americi. Sve je moguće, bar sudeći po reakcijama i komentarima koji kruže svetom. Od Borisa Bekera pa preko Klintona, sve do Gadafija i Berluskonija, seks afere su redovno bile najlakši način da se neko diskredituje ili da se zaradi neka kinta za moralnu odštetu i pretrpljene šokove. Ne samo kod bogatih već i kod običnih ljudi.

Ko sve traži glavu glavešine

Ima više pretpostavki o naručiocima ove "vatačine". Grčka će možda malo dušom da dane ili bar da zaigra sirtaki od radosti što Drakula ima problema. Tako nazivaju MMF i njenog gazdu, i to ne samo Grci već i ostali ucenjeni sužnji koje mori glad ili bar veliki dugovi i inflacija. Mada, sve ovo stavlja u pitanje novu injekciju koju Grčka očekuje od MMF-a. Sa druge strane, Ameri su bolja pista, jer su nakon osvete nad Al-Kaidom pokazali da su nemilosrdni sa onima koji im smetaju. DSK je napravio veliki greh kada je kritikovao američku ekonomiju i nazvao je šupljom. Ne treba zaboraviti ni unutrašnje neprijatelje u samoj banci MMF, koji nišane fotelju. A čovek koji ima ovoliko neprijatelja ne može da se nada ničemu pozitivnom i upravo zbog toga je malo čudno da napada ženske po hotelima u državi u kojoj je nekada i čuveni Karil Česman izgubio glavu zbog slične optužbe, nikada dokazane.

Za ono što mu je prikačeno DSK reskira od 20 do 50 godina zatvora. Jedno je sigurno: uspeh nikada nikome nije oprošten, a DSK je pored svega imao i neviđeno mnogo neprijatelja. Kako u zemljama koje je oterao na prosjački štap, tako i među glavešinama MMF-a koji su bili protiv aktuelnih reformi same ove organizacije. DSK je to znao i bio je spreman da, kao i njegov zamenik, uskoro napusti MMF da bi se posvetio izbornoj kampanji u Francuskoj.

Svako ima neprijatelje koje zaslužuje, tvrdi se u komentarima koji su ovih dana potpuno zakrčili sve svetske medije. Antisemiti se takođe raduju velikim naslovima i slikama DSK sa lisicama. Neprijatelji Izraela su ga pogotovo omrzli nakon 35. broja časopisa Passinger, u kome Stros-Kan kaže da svaki Jevrejin mora da se trudi da dođe na vlast, jer tako može da pomogne Izraelu. Ova izjava je izazvala ogromne kritike i bes onih koji neće Jevreja za predsednika. Pogotovo od kada je on glavni kandidat da zameni Sarkozija. Ipak, ako se čovek zapita kome najviše koristi ovaj zločin, bar u Francuskoj se brzo dolazi do zaključka da je to sam Sarkozi. Ovo, naravno, ne znači da je Sarkozi lično mogao da namesti zvrčku svom neprijatelju broj jedan. Tu i tamo pominju se samo poneke činjenice koje bi trebale da prate pistu jedne moguće zavere.

Kao neka sapunica

Niko ne zaboravlja da je Stros-Kan dobio posao direktora MMF-a preko veze. Ugurao ga je baš Sarkozi ne bi li ga udaljio od Pariza i narednih izbora. DSK nije prekršio nepisani ili prećutni dogovor i nije se zvanično oglasio za kandidata, ali je bio na putu da to učini. Sa preko 55 odsto pozitivnih mišljenja on je gotovo sigurno bio novi predsednik za manje od godinu dana. Na jednom od kanala francuske televizije mogao se čuti podatak koji može da ima i neku drugu pozadinu. Naime, hotel Sofitel, u kojem se dogodio incident, deo je velike francuske firme Akor (ACCOR), čiji je novi predsednik neki Denis Hennequin. Ovaj bivši direktor Mekdonaldsa za Evropu, čovek je koji gazi sve živo, bar tako tvrde neki koji prate njegovu karijeru. Kao podlogu svojim tvrdnjama navode da je on počeo kao običan službenik u pariskom "Meku", rušio sve pred sobom i na kraju, i na opšte iznenađenje svih, isterao sina osnivača firme Žila Pelisona i zauzeo njegovo mesto u Akoru.

Bilo kako bilo, DSK je svega toga bio svestan, a ipak je sve izgubio u jednom danu i tako je verovatno ugasio svoju karijeru. Neki poslanici Sarkozijeve stranke smatraju da je to manje bitno, jer je sam ugled Francuske u ovoj sapunici a la Dalas izgubio mnogo više.

Dok Sarkozi ćuti ko zaliven, cela francuska štampa laje na zvezde da je i pre puškaranja sa crnkinjom DSK svima bio poznat kao strasni svinger i navalentni manijak udvaranja slabijem polu. Na drugoj strani on tvrdi da ima pouzdane informacije o zaveri koju mu mesecima spremaju Sarkozijevi ljudi u sprezi sa Rusima. DSK je ubeđen da ga Putin ne želi videti ni u MMF-u ni u Jelisejskoj palati. Na kraju evo jedne male zanimljivosti: broj sobe u kojoj se dogodila afera u tri čina (2806), nekim je slučajem isti kao datum Vidovdana, 28. juni, dan kada je zvanično zakazano "polaganje" kandidatura socijalista za naredne izbore. Bilo kako bilo, DSK je sada van igre, a pušten je sa robije tek kada je potpisao otkaz u MMF-u i izvadio ček od milion dolara uz garanciju od još pet cigli. Ima se, može se. Da li je ova, prva, jedinstvena i ujedno najskuplja bunga-bunga u celoj francuskoj istoriji bila na dobrovoljnoj bazi ili ne, to će odlučiti sud. Priča nije gotova, tek započinje.

 

 

 

 

 

 

 

Naslućivao je šta mu se sprema

 

Imidžu DSK u samoj Francuskoj je veoma mnogo naškodila i medijska agresija koja se proteklih nedelja bavila praćenjem i cinkarenjem privatnog života nesuđenog Sarkozijevog naslednika. Izneseni su detalji o luksuznom životu DSK, njegovim umetničkim slikama neviđene vrednosti, odelima od 35.000 dolara ili poršeu u kome se vozika jedan nazovi socijalista. DSK se plašio zavere i pokušao je da reaguje i podneo tužbe protiv dnevnog lista Frans soar. Treba naglasiti i to da se krajem aprila DSK poverio jednom novinaru Liberasiona i tada izjavio da se plaši podvale i neke nameštaljke. Kao da je već znao da će neko da mu uvali patku, ako ne zbog politike ili para ono zbog svog jevrejskog porekla. Najverovatnije preko neke ženske, to je najlakše da se odradi i najteže da se dokaže nevinost, dodao je tada. Pretpostavio je da Klod Geon sadašnji ministar policije, nešto sprema. Za milion evra uvek može da se nađe seksi dama koja će da se zakune da sam je silovao u nekom podzemnom parkingu.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane