Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Knjige

Knjige

 

Prvo su izolovali Jovanku pa onda Jugoslaviju

 

 

Knjiga srpskog novinara i publiciste Mladena Gvera "Jovanka Broz, vreme izolacije" i izdanju dnevnog lista "Pravda", zaslužuje da se nađe u rukama svakoga ko razume da nema sutra ako nije bilo juče. Jer, život supruge Josipa Broza Tita, svojevrsna je antička drama, a ona je u toj drami i lepa i veličanstvena, baš kao što su kroz istoriju bile sve velike i slavne žene koje su obeležile svoju epohu.

Kad se prvi put pojavila pred britanskom kraljicom i pred celokupnom ondašnjom javnošću, svet je bio zapanjen njenom lepotom, ali i razlikom u godinama u odnosu na Tita. Ipak, bio je to decenijama vrlo skladan par, Tito i Jovanka su naprosto išli jednu uz drugo, a zajedno su činili jednu metaforu uspeha, zdravlja, ljubavi, životne snage i novog vremena koje je komunizam obećavao.

Autor ove knjige darivao je čitaoca retkim svedočanstvima o ovoj slavnoj ženi i njenom životu sa Titom i bez njega. Pre svega, postaje jasnija količina neopisive zavisti kojom je Jovanka bila okružena, ali i slika njene usamljenosti, nakon što je na nju nasrnulo kompletno državno rukovodstvo, još za vreme Titovog života. Ali, koliko kod je ovo "knjiga o Jovanki", istovremeno je reč o knjizi koja svedoči o jednom moralnom blatu u kome su se odlično snalazile Titove udvorice koje su jedva čekale da smaknu ovu moćnu ženu, koja im je, očito, smetala. Isuviše je dobro poznavala "krojače carevog novog odela", godinama ih je rasterivala, ali su joj na kraju ipak organizovali izolaciju kakva nije nezapamćena još od srednjeg veka i dvorskih spletki u kojima su moćne žene završavale u tamnicama.

Ukratko, autor ove knjige, Mladen Gvero, uspeo je da uradi nešto što ga je izdvojilo među desetinama autora koji se danas bave Titom, njegovim ljudima i njegovom vremenu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane