Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

PIO fond: Palanka - Smederevo - Beograd

 

Što ga odmah ne ubijete

 

 

Dok nisam pročitala članak u Tabloidu bila sam ubeđena da Fond PIO samo sa mojim mužem postupa na kriminalan način, zato što je psihijatrijski bolesnik. Tek mi je Tabloid otvorio oči, da je iznuđivanje mita obavezna faza postupka, a njegova bolest je samo olakšavajuća okolnost, da ga bezdušno maltretiraju. Inače postupa se na strpljiv i skoro pedagoški način, jer iznuđivači imaju dovoljno vremena i dovoljno mušterija.

Moj suprug Miodrag Radić ima 63 godine i ukupno 38 godina staža. Od kada mu je firma likvidirana bolest mu se pogoršala pa je zbog dva pokušaja samoubistva više puta lečen na psihijatriji. Jednom je iskakao iz autobusa u punoj brzini, kad je polomio obe ruke, a drugi put se uhvatio za gole električne kablove pod naponom. Kao nesposoban za rad upućen je na komisiju, koja je utvrdila kod njega potpuni gubitak radne sposobnosti, februara 2005.

Kontrolu nalaza, tzv. reviziju, izvršio je dr Ratko Radusinović, za koga sam čula da je veštak bez mrlje u karijeri i koji je kao takav bio i konsultant kriminalističkim inspektorima prilikom kontrole sumnjivih predmeta. Dakle, ako je on, koga je Fond predložio da savetuje MUP, dokumentaciju moga muža ocenio kao verodostojnu, to znači da sa medicinske tačke gledišta nije bilo smetnji za priznavanje prava na invalidsku penziju, naročito imajući u vidu godine života i staža. Ali, to nije bilo dovoljno. Skoro svake nedelje je išao iz Palanke u Smederevo, da vidi kada će Andrija Smiljanić da mu uradi rešenje, sve dok nije obavešten da mu je predmet - nestao. To se tako kaže, kad se steknu uslovi za mito.

Onda su počele druge muke, da se Fond natera da izvrši rekonstrukciju predmeta. Tek dopisom direkcije br. 3489 od 14. jula 2009. godine, filijali Smederevo je naložena rekonstrukcija. Dostavljam vam kopije dokumenata, koje možete da objavite. Ta rekonstrukcija započeta 2009. godine okončana je godinu dana kasnije. Moj suprug nije znao da postupak može da se ubrza. Zato je direktor Stanković pokušao da ga nauči pameti. Naredio je da se umesto rekonstrukcije i donošenja rešenja, izvrši novo veštačenje na osnovu stare dokumentacije, uprkos činjenici da se nalaz kojim je utvrđen gubitak radne sposobnosti nalazio u predmetu, da je punovažan i pribavljen u Direkciji fonda, kao što se vidi iz jednog od priloženih dokaza.

Decembar prošle godine nikada nećemo zaboraviti jer smo bili poniženi i nemoćni da se odupremo očigledno iz Direkcije fonda organizovanom postupku. Znali smo da je postupak nezakonit, ali kome da se obratimo kad su svi povezani. Moj suprug se javio po pozivu, kada mu je žena lekar-veštak s vrata dobacila da mu je dokumentacija falsifikovana i da neće da veštači na osnovu takve dokumentacije. Zatražila je da iz bolničke arhive kroz dva dana donese otpusne liste i da ih tamo overe pečatom. Podsećam na niske temperature s kraja decembra i smetove i snežne nanose, kao i na činjenicu da nemamo nikakvih prihoda i da je moj suprug krenuo u pet ujutro kako bi autostopom došao u Smederevo na pregled. Tako se i vratio. Pribavio je iz bolnice otpusne liste, overio kako je gospođa izvolela, i došao u vreme kad je naredila. Tada je odbila da uopšte pogleda šta je doneo. Ivana Stojiljković je hladno rekla da će ponovo dobiti poziv, ali da donese sve što treba. Pozovem Branislava Rašića, pomoćnika direktora Sektora za ostvarivanje prava, i pitam sme li se veštačiti na osnovu dokumentacije stare šest godina. Оn kaže: ne sme. Kažem: moj muž ima punovažan nalaz, ali ga zovu na novo veštačenje. Оn kaže: to nije dozvoljeno. Suprug shvati o čemu se radi, podnese krivičnu prijavu tužilaštvu, pa dođe i treći put na komisiju. Pošto ni treći put ove dame nisu bile zadovoljne jer nije doneo sve što treba, dobio je poziv da dođe u Beograd na pregled u funkcionalnu dijagnostiku.

Pozovem da pitam kakve to aparate za mozak imaju. Žena koja se javila kaže: imamo za krv, za srce, za pluća imamo najskuplji rendgen od 250.000 evra, kupljen na tenderu, ali Fond nema tehničke mogućnosti da ga priključi, pa osiguranici donose snimke sa drugih klinika, ali sa mozgom veze nemamo. To rade psihijatri veštaci. Pa kakvi su to stručnjaci za dijagnostiku, kad nisu znali da procene koji su uslovi potrebni za priključivanje rendgena. Ona odgovara da nisu krivi, nemaju zaposlenog rendgenologa, a žele da budu moderno opremljeni. Šta ima veze što ne može da radi!

Moj Miodrag, iako psihijatrijski bolesnik, kaže: ženo, tamo će da mi dijagnostikuju novčanik, pa kad vide da je prazan, dođe mu na isto. Traže da ponesem naočare za čitanje ko da sam pisac, a ne bravar. Ja ga tešim, jok, more, možda ćeš morati da računaš procenat od sume koju moraš da deliš sa njima. Neću da idem, ne dam procenat, šest godina živim k'o pas, bez hleba i bez lekova. Podnese još jednu krivičnu prijavu. Kad ono navukli se na mog Miodraga. Pustio bi on njih, ali oni neće njega; kako će Vladi Stankoviću na oči. U pitanju su 72 penzije, a slučaj, brale, čist ko suza. Verodostojna dokumentacija, 63 godine starosti, 38 godina staža, u predmetu već postoji nalaz overen od strane Ratka Radusinovića, samo ostaje isplata zaostalih iznosa. Takav predmet nemaš svaki dan. Ko sme da propusti priliku!

Šalju poziv, zovu, prete, obustaviće postupak. Miodrag podnese ponovo krivičnu prijavu. Čuli smo već da takvi slučajevi ne mogu da dobiju ni starosnu penziju; ne dozvoljava Sektor za priznavanje prava. Kažu: takvi nam samo kvare prosek. Od čega bi mi živeli da nije mladih, zdravih i razumnih podnosilaca zahteva za invalidsku penziju. Smederevci se prijavljuju u Užicu, Novom Pazaru, Požarevcu. Priča se, tamo je zabranjeno penzionisanje mlađih od 18 godina. Čekamo da Miodrag dobije rešenje na osnovu koga će sve biti jasno i na osnovu koga će se videti ko je ko u Fondu, od Andrije Smiljanića do Vladimira Stankovića, a naročito po kom zakonu se postupa i na osnovu kog Pravilnika o radu organa veštačenja.

Ne zbog nas, mi znamo, nego zbog nadležnih državnih organa.

                          Radojka, supruga Miodraga Radića

                                                  S. Palanka.

 

 

 

 

 

"Central AD" Zemun

Raskrinkajte to

 

Obraćam vam se u ime 60-tak izvršnih poverilaca i iznosim svoje argumentovane sumnje na zakonit i profesionalan rad postupajućeg stečajnog upravnika gospodina Nebojše Zekovića, br. licence 1550225 od 6. jula 2009, koji je shodno kodeksu profesionalne etike stečajnog upravnika, dužan i u obavezi da u što kraćem vremenskom periodu i bez odlaganja okonča stečajni sudski postupak u Centralu AD iz Zemuna.

Zbog opstrukcije stečajnog upravnika, izvršnim poveriocima su bitno narušena građanska prava predviđena čl. 13. i čl. 22.Ustava RS. čl. 6. Evropske konvencije o ljudskim pravima iz Rima od 4. sa molbom da nam vaš cenjeni list pomogne da rešimo egzistencijalno pitanje.

Naime, preduzeće Central AD je prvobitno kupila Zorana Joksimović, supruga izvesnog Miše Omege, pa su je oni preprodali Rutovićima, pa su oni prodali Žarku Pavloviću i Marijani Burić, koja je radila procenu vrednosti (znala za sve dugove) i naplatila svoju uslugu. Sve ove transakcije su se odvijale uz saglasnost Agencije za privatizaciju, a nama, poveriocima sa pravosnažnim sudskim izvršnim presudama, niko ne isplaćuje naša potraživanja shodno kupoprodajnom ugovoru.

Predsednik Srbije Boris Tadić u svom obraćanju javnosti uvek ističe oštru borbu i strog odgovor države u borbi sa kriminalom. Tokom nedavne posete Kuvajtu pozvao je biznismene iz te zemlje da investiraju u Srbiju. To je apsolutno u redu, ali šta je sa našim biznismenima koji su kupili preduzeća i duguju enormne sume novca svojim radnicima za neisplaćene plate iako su preuzeli obavezu u kupoprodajnom ugovoru? Jasno nam je šta se sve dešava sa stečajnim upravnicima.

Radi opravdanosti pritužbe, ističem i navodim par propusta sudije. U svom ophođenju prema sudu i poveriocima, stečajni upravnik pribegava frivolnim radnjama, tako što beznačajnim navodima odvlači pažnju suda, a stvarno činjenično stanje svesno prenabregava i prećutkuje. Sudija mu, po našem skromnom mišljenju, svesno (ili ne) pomaže, tako što mu to toleriše. Da li je sudija blagonaklona zato što su zemljaci, jer su oboje iz Montenegra, ili ne - nemamo dokaze. Stečajni upravnik vešto i na bezobziran način izbegava da obavesti sud o fiktivnim ugovorima o izdavanju prostora (primer ugovora br.144 od 24. februara 2010) tako da se kao takvi ne realizuju. Na ovakav način se svesno i smišljeno umanjuje kapital i tržišna vrednost preduzeća. Ove činjenice postupajući stečajni sudija prećutno odobrava, budući da smo je u podnescima o svim činjenicama detaljno i na vreme obaveštavali. Ističem da su se dva izvršna poverioca "nagodila" sa NIP Centralom i preneli svoja potraživanja na izvršnog dužnika. Ovim postupkom su izvršni dužnici prešli iz Odbora izvršnih poverilaca u Odbor izvršnog dužnika i na bahat način bitno umanjili ovlašćenja i obaveštenost nas ostalih izvršni dužnika.

Molim vas da pišete o malverzacijama i raskrinkate ove moćnike.

S poštovanjem, u Jakovu, 5. maja 2011, u ime 60-tak izvršnih poverilaca

Jelica Tešić

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane