Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija pljaèka

Policija pljaèka 

 

Drumski razbojnici otimaju i van drumova

 

Verovatno je Srbija jedina zemlja u svetu gde bilo ko iz bilo kog razloga može da prijavi bilo koga sa kim je u svaði, i da policija bez ikakvih dokaza, pa èak i bez zakonskih osnova, sankcioniše prijavljenog graðanina. A onda se još imovina nevino opanjkanog koristi za podmirivanje dugova koje su policajci napravili kod lokalnog kafedžije

 

Igor Milanoviæ

 

Rešenjem Èetvrtog opštinskog suda u Beogradu od 28. maja 2009. Vlada Pavlièiæ je nasledio automobil svog preminulog oca. Ubrzo posle toga ga je i prijavio i registrovao na svoje ime.

Korišæenje pomenutog vozila neoèekivano se za vlasnika završilo 26. januara 2011. godine i to na potpuno neoèekivani naèin.

Tog dana je kriminalistièki inspektor Jova Pilja iz policijske stanice Novi Beograd uz saradnju sa svojim šefom Goranom Ivanoviæem i veæim brojem uniformisanih lica od zakonitog vlasnika oduzeo vozilo i o tome izdao potvrdu broj 44/11.

Inspektori su Pavlièiæu saopštili da tako postupaju na osnovu potrage za vozilom koju je izdao do danas neidentifikovani službenik iz policijske stanice Novi Beograd, a na osnovu prijave izvesne Dragice Puzavac. Pomenuta gospoða, meðutim, policiji nikada nije predala bilo kakav dokument pomoæu kojeg bi dokazivala da polaže bilo kakvo pravo na vozilo.

Bukvalno je ispalo da svaki graðanin može da ušeta u policijsku stanicu Novi Beograd i prvom službeniku na koga naiðe izdiktira registarski broj automobila svog komšije sa kojim je u zavadi, a policija æe odmah da ode i vozilo zapleni.

Gospodin Pavlièiæ je u meðuvremenu policiji dostavio sva dokumenta koja govore da je on nesporni vlasnik automobila. Izmeðu ostalog predao je originalni zapisnik o primopredaji vozila od 2. aprila 2008. koji je Verano remont DOO izdao pokojnom Pavlièiæevom ocu. Policiji je prikazao i rešenje Èetvrtog opštinskog suda u Beogradu kojim je oglašen jedinim naslednikom pomenutog automobila.

Pavlièiæ je bio i još uvek jeste u posedu originalne saobraæajne dozvole broj 883650 koju mu je izdala nadležna policijska uprava i kojom se potvrðuje da je on, Vlada Pavlièeviæ vlasnik vozila koje mu potom bez ikakvog osnova oduzima druga policijska stanica.

Umesto da mu po prilaganju svih ovih dokumenata policija odmah vrati automobil, makar i uz obièno izvinjenje da je došlo do zabune, inspektor Pilja tvrdi da to nije moguæe, jer je, navodno, od zamenice javnog tužioca iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu Svetlane Nenadiæ dobio pismeno obaveštenje da su provere još u toku.

O kakvim se to proverama radi i da li se one zaista i sprovode niko iz tužilaštva nije hteo da objasni Pavlièiæu i njegovom advokatu Zoranu Vojvodiæu, iako je od dana oduzimanja vozila do izdavanja usmene informacije bilo prošlo više od tri meseca.

Pošto su se svi nadležni pravili mutavi, a vozilo bilo i dalje u rukama policije, Pavlièiæev pravni zastupnik protiv inspektora Jove Pilje 13. maja 2011. podnosi kriviènu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja.

Kao osnova ove prijave poslužio je èlan Zakonika o kriviènom postupku koji predviða rokove do kada oduzeti predmet mora da bude vraæen vlasniku, ako u meðuvremenu nije pokrenut krivièni postupak. Ovaj rok je u sluèaju Pavlièiæa odavno prošao, te se tako njegovo vozilo potpuno bespravno nalazi u policijskom posedu.

I danas, skoro pet meseci posle oduzimanja i davno pošto su prošli svi rokovi, automobil se i dalje nalazi u rukama policije, bez obzira što se Pavlièiæ obraæao svim relevantnim ustanovama u vezi svog sluèaja. U maju mesecu je pisao i Službi za kontrolu zakonitosti u radu MUP Srbije, bez da su ga odatle udostojili bilo kakvog odgovora.

Kako se saznaje, radnici stanice policije Novi Beograd su predmetni automobil obeæali jednom beogradskom kafedžiji kod koga su ostali dužni neke raèune za potrošeno jelo i piæe. Èak se sumnja da je vozilo veæ i otuðeno i da iz tog razloga ne može da bude vraæeno pravom vlasniku, zbog èega se odugovlaèi sa rešavanjem postupka.

 

 

 

 

Privatno zadržavanje

 

Osim što otimaju automobile pripadnici srpske policije poèinju da otimaju i ljude. Tako je nedavno patentiran jedan specijalitet ovdašnjeg MUP-a. Po proverenim izvorima, graðane koji im nisu po volji  policija odvodi na takozvano uzimanje izjave od graðana, a što nikako nije isto što i lišavanje slobode. Uzimanje pomenute izjave sme da se obavlja samo u radno vreme i da traje najduže dva sata.

U više sluèajeva, meðutim, policija je graðane privodila sa ulice i držala ih duže od predviðenog roka, pa èak i u toku noæi. O ovome je obaveštena kancelarija Zaštitnika graðana koja u ovom trenutku proverava sve  poznate sluèajeve.

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane