Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Seks, alkohol i studije

 

Klinika estrada

 

Bahatost i bezobrazluk su kao posebni predmeti ve uvedeni na Medicinskom fakultetu u Beogradu, za sada samo kao izborna nastava, na nau sreu

 

Igor Milanovi

 

Kako ih obrazuju, nai lekari su jo i dobri. Normalno je da se studenti zabavljaju, mladost trai oduka, ali je ovo jedinstven sluaj u svetu da sam fakultet za svoje pitomce organizuje bahanalije na koje jo i javno poziva.

U okviru Beogradskog univerziteta postoji i Medicinski fakultet na kome se svata ui, samo ne ono to je potrebno buduim lekarima. Pre nekoliko meseci je odlukom dekana iz jedne od zgrada fakulteta sklonjena knjiara, a na njeno mesto ubaena kafana. Ne trebaju studentima knjige i nastavna sredstva, ve alkohol na nasuni.

I bahanalije, podrazumeva se.

Pre nekoliko nedelja na pomenutom fakultetu osvanuli su plakati koje je odobrio, osmislio i tampao dekanat, preko koga se studenti pozivaju da se prijave za uee na Medicinijadi koja je trebalo da bude odrana od 6. do 11. maja ove godine u Budvi.

Na plakatu je bila ispisana i cena: 115 evra, plus prevoz i plus 10 evra kotizacija, dok je kopulacija, kao to e se videti, ve bila uraunata u cenu. Primetno je da je Medicinski fakultet u Beogradu ukinuo dinar kao sredstvo plaanja. Neophodno je da se budui lekari jo od studentskih dana pravilno ue u kojoj valuti se prima mito.

Plakat zavidne veliine, tampan na kvalitetnom i skupom papiru, imao je upadljivo veliku sliku goliavih mladia i devojaka, kako goliavi, pokriveni penom, skau, grle se i ljube. Iznad slike je krupnim slovima pisalo: sexy, bahato, bezobrazno.

Iznad svega toga, na engleskom (?!) je bio ispisan razlog okupljanja, koji preveden na srpski treba da zvui: obrazovno-sportske igre studenata medicine. Oigledno se u obrazovanju buduih lekara velika panja pridaje bahatosti sa kojom e ubudue da se redovno ophode prema pacijentima, dok su seks i bezobrazluk rezervisani za odnos prema potinjenim saradnicima i saradnicama.

Ne treba zato da udi to nam je zdravstvo ovakvo kakvo nam je, kada vidimo da neki studenti ispite polau tako to se priblie svom profesoru obueni samo u penu. A posle svi zajedno idu u fakultetsku knjiaru u kojoj se danas umesto knjiga prodaju estoka alkoholna pia.

Dekana Bumbairevia sve ovo kao da se ne dotie ili kao da je i sam glavni promoter i inspirator ovakvog ponaanja. Moda je zauzet "projektovanjem" novih radnih mesta i titula za medicinare koji posle ovakvih studija nisu u stanju da naprave karijeru ni u posrnulom srpskom zdravstvu, ni na samom fakultetu. A negde moraju da budu udomljeni.

Krajem marta ove godine iz dekanata je predloeno otvaranje stotinu novih radnih mesta za klinike asistente na fakultetu. Problem je samo u tome to tog zvanja nema ni u specijalizaciji radnih mesta, ni u aktima samog fakulteta. Kliniki asistent je, tako, totalna izmiljotina koju plaa republiki budet.

Ima se, znai para, ali ne za leenje i obrazovanje, ve za zbrinjavanje propalih studenata medicine.

 

 

 

Supermeni

 

Kliniki centar iz Nia 10. jula 2008. podneo je Ministarstvu zdravlja zahtev za odobrenje ue specijalizacije jednog lekara, a koji su odobrili naelnik Centra za analizu, planiranje i organizaciju zdravstvene zatite iz Nia doc. dr Zoran Miloevi, kao i direktor prof. dr Branislav Petrovi.

Ne bi ovde bilo nieg udnog da se kao obrazloenje ne navodi da je specijalizacija potrebna radi "uspenog obavljanja uveanog obima poslova u Klinici za kardiovaskularne bolesti u Niu".

udnovato u svemu ovome je samo to to se ua specijalizacija odobrava dr Neveni Karanovi, koja neprekidno od 2004. pa do danas obavlja funkciju zamenika ministra zdravlja, odnosno dravnog sekretara u Ministarstvu zdravlja u Beogradu. Oigledno je ona supermenka koja je u stanju da bude u Ministarstvu u Beogradu i da istovremeno lei pacijente u Niu.

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane