Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Seks, alkohol i studije

 

Klinièka estrada

 

Bahatost i bezobrazluk su kao posebni predmeti veæ uvedeni na Medicinskom fakultetu u Beogradu, za sada samo kao izborna nastava, na našu sreæu

 

Igor Milanoviæ

 

Kako ih obrazuju, naši lekari su još i dobri. Normalno je da se studenti zabavljaju, mladost traži oduška, ali je ovo jedinstven sluèaj u svetu da sam fakultet za svoje pitomce organizuje bahanalije na koje još i javno poziva.

U okviru Beogradskog univerziteta postoji i Medicinski fakultet na kome se svašta uèi, samo ne ono što je potrebno buduæim lekarima. Pre nekoliko meseci je odlukom dekana iz jedne od zgrada fakulteta sklonjena knjižara, a na njeno mesto ubaèena kafana. Ne trebaju studentima knjige i nastavna sredstva, veæ alkohol naš nasušni.

I bahanalije, podrazumeva se.

Pre nekoliko nedelja na pomenutom fakultetu osvanuli su plakati koje je odobrio, osmislio i štampao dekanat, preko koga se studenti pozivaju da se prijave za uèešæe na Medicinijadi koja je trebalo da bude održana od 6. do 11. maja ove godine u Budvi.

Na plakatu je bila ispisana i cena: 115 evra, plus prevoz i plus 10 evra kotizacija, dok je kopulacija, kao što æe se videti, veæ bila uraèunata u cenu. Primetno je da je Medicinski fakultet u Beogradu ukinuo dinar kao sredstvo plaæanja. Neophodno je da se buduæi lekari još od studentskih dana pravilno uèe u kojoj valuti se prima mito.

Plakat zavidne velièine, štampan na kvalitetnom i skupom papiru, imao je upadljivo veliku sliku golišavih mladiæa i devojaka, kako golišavi, pokriveni penom, skaèu, grle se i ljube. Iznad slike je krupnim slovima pisalo: sexy, bahato, bezobrazno.

Iznad svega toga, na engleskom (?!) je bio ispisan razlog okupljanja, koji preveden na srpski treba da zvuèi: obrazovno-sportske igre studenata medicine. Oèigledno se u obrazovanju buduæih lekara velika pažnja pridaje bahatosti sa kojom æe ubuduæe da se redovno ophode prema pacijentima, dok su seks i bezobrazluk rezervisani za odnos prema potèinjenim saradnicima i saradnicama.

Ne treba zato da èudi što nam je zdravstvo ovakvo kakvo nam je, kada vidimo da neki studenti ispite polažu tako što se približe svom profesoru obuèeni samo u penu. A posle svi zajedno idu u fakultetsku knjižaru u kojoj se danas umesto knjiga prodaju žestoka alkoholna piæa.

Dekana Bumbašireviæa sve ovo kao da se ne dotièe ili kao da je i sam glavni promoter i inspirator ovakvog ponašanja. Možda je zauzet "projektovanjem" novih radnih mesta i titula za medicinare koji posle ovakvih studija nisu u stanju da naprave karijeru ni u posrnulom srpskom zdravstvu, ni na samom fakultetu. A negde moraju da budu udomljeni.

Krajem marta ove godine iz dekanata je predloženo otvaranje stotinu novih radnih mesta za klinièke asistente na fakultetu. Problem je samo u tome što tog zvanja nema ni u specijalizaciji radnih mesta, ni u aktima samog fakulteta. Klinièki asistent je, tako, totalna izmišljotina koju plaæa republièki budžet.

Ima se, znaèi para, ali ne za leèenje i obrazovanje, veæ za zbrinjavanje propalih studenata medicine.

 

 

 

Supermeni

 

Klinièki centar iz Niša 10. jula 2008. podneo je Ministarstvu zdravlja zahtev za odobrenje uže specijalizacije jednog lekara, a koji su odobrili naèelnik Centra za analizu, planiranje i organizaciju zdravstvene zaštite iz Niša doc. dr Zoran Miloševiæ, kao i direktor prof. dr Branislav Petroviæ.

Ne bi ovde bilo nièeg èudnog da se kao obrazloženje ne navodi da je specijalizacija potrebna radi "uspešnog obavljanja uveæanog obima poslova u Klinici za kardiovaskularne bolesti u Nišu".

Èudnovato u svemu ovome je samo to što se uža specijalizacija odobrava dr Neveni Karanoviæ, koja neprekidno od 2004. pa do danas obavlja funkciju zamenika ministra zdravlja, odnosno državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja u Beogradu. Oèigledno je ona supermenka koja je u stanju da bude u Ministarstvu u Beogradu i da istovremeno leèi pacijente u Nišu.

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane