Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

Novi veliki skandal Karadžićeve ekipe

 

Koja je kap poslednja

 

 

Poštovani gospodine Vislavski,

 

Povodom vaših izvanrednih i argumentovanih tekstova u listu "Tabloid", u kojima između ostalog iznosite u javnost brojne negativne pojave u našem sportu, i posebno fudbalu, dostavljamo vam novi prilog o neslavnom delovanju aktuelnog rukovodstva FS Srbije na čelu sa predsednikom Tomislavom Karadžićem, sa molbom da vam posluži kao povod za dalju kritičku analizu njegovog rada na čelu FS Srbije. Posle brojnih ličnih grešaka koje su u bliskoj i daljoj prošlosti napravili (pitanje selektora, "Đenova", loše stanje klubova, neuspeh kadeta, inertnost organa, finale Kupa, prebacivanje svake odgovornosti na druge, Zajednica superligaša, neregularno prvenstvo, sudijska organizacija i dr.) dodajemo ovom neslavnom spisku još jednu.

 

...

 

Sve je bilo spremno za dugo očekivanu svečanost. Na otvaranju srpske kuće fudbala u Staroj Pazovi bile su prisutne najviše zvanice iz sveta fudbala, predsednici FIFA i UEFA, Sep Blater i Mišel Platini, a u svečanom presecanju vrpce učestvovali su predsednik FSS Tomislav Karadžić, ministri Snežana Samardžić-Marković i Ivica Dačić u prisustvu brojnih gostiju iz sveta fudbala, sporta, politike i javnog života iz zemlje i inostranstva, a među 500 odabranih zvanica bili su i članovi ekipe filma "Montevideo, bog te video"...

Protokol je bio isplaniran do tančina, ali se ipak "potkrala" jedna velika neoprostiva greška, koju izgleda niko nije uočio!?

Na svečanosti, među počasnim gostima iz zemlje i inostranstva, verovali ili ne, nisu bili prisutni predstavnici najvišeg organa FS Srbije (član 36. Statuta), delegati Skupštine FS Srbije - njih 80!

Razlog: nisu dobili zvaničan poziv!?                                   !

Verovatno im na ovako svečanom mestu u prisustvu eminentnih gostiju iz UEFA, FIFA, Vlade Srbije, uvaženih fudbalskih poslenika, ekipe filma "Montevideo" i brojnih drugih znanih i manje poznatih gostiju nije bilo mesta, pa su zato "zaboravljeni".

 

Bahato i potcenjivački

 

Na TV snimcima sa svečanog otvaranja zapaženo je nekoliko pojedinaca, bliskih Tomislavu Karadžiću i aktuelnom rukovodstvu (za koje je verovatno neko procenio!) da će najbolje reprezentovati najviši organ Saveza, ali zvanični pozivi svim članovima skupštine Srpske kuće fudbala - izostali su!

Znači, među oko 500 visokih zvanica i zaslužnih gostiju (po navodima medija) nije bilo mesta za svih 80 (slovima: osamdeset) delegata XXIII saziva Skupštine FS Srbije, što je skandal bez presedana!?

A, na primer, za nedavnu IV sednicu Skupštine FS Srbije, u utorak 26. aprila o.g. u Staroj Pazovi, uredno su im, naravno, dostavljeni pozivi, i potom su još posebno telefonom bili pozivani jedan po jedan da potvrde prisustvo! U svom obraćanju, bolje rečeno hvalospevu, Tomislav Karadžić je sa neskrivenim ponosom, posebno istakao da je ovo veliki uspeh (pored, naravno, njegovog ličnog) i aktuelnog saziva Skupštine i svih (nas!) članova najvišeg tela, "u čijem mandatu je realizovan" ovaj veličanstveni objekat! Da nije jako tužno, bilo bi jako smešno.

Ovakvo ponašanje je isto kao, na primer, da na svečano otvaranje nove zgrade parlamenta jedne zemlje nisu pozvani svi izabrani narodni predstavnici najvišeg (zakonodavnog) organa, poslanici koji treba da sprovode narodnu volju i rade u tom zdanju!

Sada će sigurno veliki legalista, predsednik Tomislav Karadžić, kada ovo dospe u javnost, u poznatom maniru "prebacivanja odgovornosti" iznete navode pokušati da demantuje, i sigurno da omalovaži i minimizira, verovatno objašnjavajući da su među gostima bili prisutni (i pojedini) članovi skupštine, ali da zbog protokola (verovatno?) nije bilo moguće pozvati baš svih 80 delegata. A kada ponovo bude "priteran uz zid", onda će u svom dobro poznatom maniru ovaj "nenamerni propust" prevaliti na druge, mlađanog generalnog sekretara Zorana Lakovića i nadležnu administraciju saveza, jer nije u "opisu poslova" predsednika Saveza (inače, logično), da pravi spiskove pozvanih, brine o svečanom protokolu i šalje pozive!

Ovo je samo poslednji u nizu velikih skandala, koji sigurno najbolje ilustruje potcenjivački i bahati odnos aktuelne fudbalske vlade prema svojoj bazi i onima koji su ih upravo svojim glasovima izabrali i doveli na ove pozicije, i samo je logična posledica aktuelnog stanja i haosa koji poslednjih godina vlada u FS Srbije i srpskom fudbalu uopšte.

A kada uskoro Izvršni odbor donese odluku o prevremenim izborima i zakaže održavanje vanredne Skupštine FS Srbije, tada će se Tomislav Karadžić i njegova ekipa naprasno setiti "svojih delegata" i krenuti, kao i uvek u sličnim prilikama, po svojoj bazi, nudeći "kule i gradove" svima koji žele da ih podrže i daju ši legitimitet da nastave dalje uništavanje srpskog fudbala. Telefoni će se "usijati", tražiće se prijatelji "naših protivnika", ne bi li uspeli da perfidnim lobiranjem, molbama i/ili pretnjama obezbede većinu za novi četvorogodišnji mandat, kako bi onda ponovo mogli (kao) da na miru vode i unapređuju srpski fudbal, verovatno kao i do sada, a zapravo da se i nadalje sabiraju, oduzimaju i profitiraju.

U ime nekolicine "nepodobnih" članova Skupštine, potpisnika ovog pisma, koji nisu imali čast i privilegiju da budu pozvani na ovaj veličanstven događaj, možemo sa sigurnošću da obećamo, da je bar, što se nas tiče, Tomislav Karadžić definitivno izgubio svako poverenje (a poštovanje i ugled već odavno!), a da je ovakav nipodaštavajući odnos prema delegatima Skupštine FS Srbije, u koje se inače "često kune", neprihvatljiv, i samo poslednja "kap u čaši" koja se davno prelila. Na prvoj narednoj sednici Skupštine, vanrednoj ili redovnoj, svejedno, delegati-potpisnici ovog pisma javno će istupiti i izneti pred lice javnosti šta zapravo misle o dosadašnjem radu Tomislava Karadžića i katastrofalnom stanju u koji je doveo srpski fudbal. Čak ni jedna od ključnih uloga u izgradnji Kuće fudbala u Staroj Pazovi neće moći da ga apmnestira od odgovornosti, jer generalno, šteta je ogromna i nesaglediva...

Veliko čišćenje na svim nivoima srpske kuće fudbala više je nego potrebno, a sve što se trenutno zbiva pogubno je za naš fudbal i sport uopšte.

 

Ono što bi trebalo da bude normalno

 

Iz dobro poznatih razloga, u ovom momentu ne želimo još u javnost da iznosimo naš identitet, jer bi to odmah izazvalo brojne pritiske i diskvalifikacije svake vrste. Nama i nije cilj da ovim isterujemo neku "našu pravdu" ili, ne daj Bože, "povređenu sujetu", već da prosto damo još jedan prilog u velikom mozaiku fudbalskog beščašća, koje posebno, poslednjih godina okupira srpski fudbal.

Kao lider istraživačkog novinarstva, a u cilju objektivnog informisanja, iznete stavove možete, naravno, jednostavno proveriti telefonskom anketom, pozivanjem svih 80 delegata (spisak se nalazi na sajtu FS Srbije), ili samo prostim uzorkom, kontaktom sa nekolicinom članova najvišeg organa FS Srbije, koji će vam velikom većinom to potvrditi. Tek nakon toga, kada se direktno uverite u iznete činjenice, možete se obratiti ovim pitanjem i Tomislavu Karadžiću i zatražiti njegov komentar.

Inače, ovo nije nikakva novost u odnosu i tretmanu Tomislava Karadžića i vladajuće garniture Saveza prema izabranim delegatima ovog saziva Skupštine FS Srbije. Dovoljno je imati u vidu da, na primer, delegati nisu bili zvanično pozvani čak ni na nedavnu finalnu utakmicu Kupa Srbije koju je organizovao upravo FS Srbije (!?), da nisu imali "svoje predstavnike" na proteklom SP u Južnoj Africi, da u poslednjem ciklusu kvalifikacionih utakmica za SP u Južnoj Africi i tekućem za EP u Poljskoj i Ukrajini koje su igrane u Beogradu, nisu, takođe, dobili karte za utakmice, shodno inače ranije ustaljenoj praksi da poštom svi delegati na kućne adrese dobijaju (po dve) ulaznice za svaku reprezentativnu akciju... I umesto da se pojedinačno svi oni "ad hok" javljaju, traže i moljakaju ulaznice od Tomislava Karadžića i genseka Zorana Lakovića (kakva je, inače, dosadašnja praksa) i oduzimaju im dragoceno vreme u jeku najvećeg posla, svaki ozbiljan savez bi prvo, po funkciji, i iz poštovanja, svim članovima svog najvišeg organa, obezbedio karte (u VIP loži ili najbolje pozicije na zapadnoj tribini)... Ali, logično, shodno postojećem "stanju svesti" u srpskoj Kući fudbala, za delegate tamo nema mesta i nisu dobrodošli (osim, naravno, jednom u četiri godine kada treba da glasaju "za njih"... E, dragi moj, samo tada da ih vidite, kako peze i ponižavaju se...), od brojnih aktuelnih i bivših funkcionera "svih boja", raznih menadžera i mešetara, javnih ličnosti "različitih fela", uticajnih prijatelja "njihovih prijatelja", i aktuelnih i potencijalnih poslovnih partnera Tomislava Karadžića i njegovog okruženja... Ali to je već neka druga priča koja će se, takođe, uskoro naći na dnevnom redu...

 

Veliki sportski pozdrav, s poštovanjem

       Grupa "nepodobnih" delegata aktuelnog XXIII saziva    

       Skupštine FSS

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane